kliknij aby powiększyć
1920x1080 : 415 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
12345następna
Wargaming.net, Project Tank, a patenty na matchmaking?

kurkusmaximus
Napisany 19 Maj 2013 - 12:38

administracja
Dyskusja dotyczy aktualności ze strony głównej wortalu.
Aby zobaczyć jej zawartość przejdź pod ten link: http://world-of-tanks.eu/aktua...tank-a-patenty-na-matchmaking/

Lincz
Napisany 19 Maj 2013 - 12:42

użytkownicy
moim zdaniem MM powienien patrzyc na eff'a, bo samo w/r i czolg to malo zeby zbalansowac rozgrywke

Berni90PL
Edytowany 19 Maj 2013 - 12:59

użytkownicy
Rozumiem podnosić poziom rozgrywki - czyli rzucać z silniejszymi przeciwnikami. Ale WG stosuje metodę dominacji strony i tym sposobem nie obniża ale wyklucza możliwość wygrania bitwy a co za tym idzie wzrostu/spadku W/R.

Powinniśmy my podać WG za to do sądu.

A tak a propo tutaj jest artykuł o tej sprawie:
http://gry.interia.pl/newsy/ne...lona-world-of-tanks,nId,966251

A ten kawałek przypadł mi najbardziej do gustu:
"(...)Jesteśmy prześladowani przez Wargaming, ogromną firmę, która najwyraźniej czuje się zagrożona przez naszą, znajdującą się w zamkniętej becie przeglądarkową produkcję, mającą dostarczyć graczom na całym świecie tańszą, uczciwszą i bardziej przystępną grę wojenną" - twierdzą twórcy Project Tank."

Thompson04
Edytowany 20 Maj 2013 - 12:09

użytkownicy
Ujemny poziom dyskusji.

Sasilton
Napisany 19 Maj 2013 - 13:33

użytkownicy
Jak ktoś jest noobem to lepiej dla niego jak będzie mniej istotny w bitwie, bo kapiący top tier to prawie 100% przegrana

MIchal_PL96
Edytowany 19 Maj 2013 - 14:07

użytkownicy
tak, ale Sasilton, jedziesz sobie V tierem, wygrywasz to zaraz Cie rzuca na VII gdzie gówno możesz zrobić sobie działkiem ze 120 penetracji co 3 sek i 80 dmg

"kopiowano fabułę, motyw, dialogi, klimat, miejsce akcji, tempo rozgrywki i charakter"
oni sobie jaja robią?
fabułę,?! jaką fabułę?! gdzie tu fabuła ffs?!
dialogi?! da faq? czy ja nie umiem czytać? gdzie w tej grze są dialogi? mówienie "RYKOSZET" przez polskiego lektora, którego słychać jakby miał zaparcie to są dialogi? z tego co pamiętam to: Dialog-rozmowa 2 osób lub więcej, monolog-rozmowa 1 osoby... czy Wy widzicie albo słyszycie gdzieś w tej grze DIALOGI?
miejsce akcji? czołgi walczyły tam gdzie walczyły, to znaczy, że jak WG zrobiło mapy azjatyckie europejskie i afrykańskie to inna firma ma sobie wymyślić Battles of Tanks in Space BO WARGAMING SOBIE ZROBIŁO MAPY PO CZĘŚCI HISTORYCZNE?

world of tanks

CarmanV8
Napisany 19 Maj 2013 - 14:40

użytkownicy
Jak zwykle czepiacie się Wargamingu o wszystko co złe, a już nikt nie patrzy na to, że gra o którą toczy się dyskusja jest bezczelnym klonem World of Tanks. W głowie mi się nie mieści jak można do tego stopnia kopiować. Takie rzeczy to tylko w Chinach :/ .

PS: Zwisa mi to czy WG informowało o takiej a nie innej "konstrukcji" matchmakera, ale opisane rozwiązanie jest moim zdaniem całkiem słuszne. Pewne rzeczy nie powinny być jawne właśnie po to, żeby utrudnić łamanie praw autorskich.

Vulpik
Napisany 19 Maj 2013 - 14:48

użytkownicy
Ja słyszałem o tym, że MM uwzględnia serie porażek/zwycięstw oraz gier z najwyższym/najniższym poziomem bitwy dając łagodniejsze losowania pod względem czołgów od dawna. Jakieś pół roku temu ktoś z devsów o tym mówił (tak samo, jak o łagodniejszym MM dla nowo kupionych pojazdów), więc nie ma o co robić afery. Do tego teza mówiąca o łączeniu graczy w teamy na podstawie statystyk (czyli team 1 ma lepsze staty niż 2 i jest to spowodowane celowym działaniem), o którą toczy się tyle krzyku dalej jest teorią spiskową! Nikt nikogo nie okłamywał i nie oszukiwał twierdząc, że statystyki nie mają wpływu na łączenie w teamy (co wg tego tekstu dzieje się po wylosowaniu tieru bitwy), więc Thompson04 i Berni90PL nie mają racji.

@Berni90PL
Nie ma za co pozywać ich do sądu (nawet jakby podział na teamy był ustawiony - to nie jest powód przez który można kogo kogokolwiek pozwać), a sposób dobierania w teamy jest prawie losowy (zależny tylko od wartości punktowej czołgów) spośród graczy którym chwilowo przypisano taki, a nie inny tier bitwy.

@Berni90PL i MIchal_PL96
Widzieliście gameplay z Project Tank? Bo to jest w 99,9% identyczne z WoT! Modele wyglądają na dosłownie wyciągnięte z WoT, garaż utrzymany jest w bardzo podobnym stylu, interfejs też wygląda na "wyjęty" i tylko lekko przerobiony! WG walczy o swoje prawa dotyczące swojej własności! A twórcy nie dość, że bezczelnie zerżnęli produkt, to jeszcze próbują wmówić ludziom, jacy to są pokrzywdzeni i prześladowani! Ciekawe jakbyście wy się zachowali, gdyby to wasz produkt zerżnięto.

benek
Napisany 19 Maj 2013 - 15:13

użytkownicy
Wszystko spoko ale w takim razie ogólny ranking graczy można sobie wstawić głęboko w dupę, bo od procentowej ilości zwycięstw zależny jest każdy jeden parametr brany w nim pod uwagę.
Stąd gracz z 10 tys. bitw ma w rankingu tę samą wartość co początkujący, któremu szczęście bardziej sprzyjało w losowaniach,
a gracze o identycznych umiejętnościach mogą się w nim różnić diametralnie.

Berni90PL
Edytowany 19 Maj 2013 - 15:28

użytkownicy
@Vulpik
Teoria spiskowa, której zasadność widzi znacząca ilość graczy z win ratio pow 55% Przypadek? Wątpię! Z pozwaniem do sądu to raczej miałem na myśli to że nas oszukują. Ponieważ ten sposób losowania jest oparty na statystyce gracza - a mianowicie na jego WR, które można oszukać jedynie za pomocą plutonu 3 osobowego. CO jest prawdą bo plutony 3 osobowe mają znacząco lepszy MM od 2 osobowych, które często są używane jako przeciwwaga. A pamiętajmy że WG mówi, że wartością jaką bierze pod uwagę jest wartość czołgu nie gracza.

A co do afery. Zgadzam się że to plagiat i nigdy nie twierdziłem inaczej, więc nie wiem skąd ta sugestia. Jednak tak jak napisałem urzekły mnie te słowa: "(...)uczciwszą(...) grę"

Miszcz
Napisany 19 Maj 2013 - 16:01

użytkownicy
Odnośnie tego losowania to można się było tego domyślić.Grając jakiś tydzień temu w jeden dzień miałem ok.60% WR na ok.30 bitew.Dzień później WR jakieś 40-45%.Średni dmg był o jakieś 200-300 niższy ze względu na to,że po 2-3 minutach było 0:5 w dupe.Mając XVM można zauważyć jakich graczy nam do teamu rzuca.Niekiedy są serię gdzie mamy +60% szans na zwycięstwo,a innym razem cały czas mniej niż 40%.Jedyne rozwiązanie to plutony.

Vulpik
Napisany 19 Maj 2013 - 16:48

użytkownicy
@Berni90PL
Tylko, że teoria spiskowa dotycząca MM została obalona praktycznie w 100% tym dokumentem, a więc mamy dowód rzeczowy przeciw jej, a ŻADNEGO za. I sposób losowania nie jest oparty na statystyce! Według statystyki z ostatnich bitew losowany jest tylko tier bitwy (ma to zapobiegać seriom farta/pecha)! Dobór w drużyny zależy od przypadku i wartości punktowych czołgu. I nikt nikogo nie oszukał - dotychczasowe wypowiedzi twórców odnosiły się do doboru w drużyny, który według tego tekstu nie zależy od statystyk. A co do plutonów nie ma dowodów na lepsze losowania plutonów 3 osobowych od 2 osobowych, a skoro nie ma dowodów to nie prawda, tylko przypuszczenie.
Termin "uczciwszą grę" może odnosić się jedynie do ekonomi, a ta w WoT stoi na najwyższym poziomie. To jest prawdziwe F2P bez jakichkolwiek elementów P2W. Do tego patrząc co dzieje się w Chinach z grami, to śmiem wątpić w "uczciwszą grę".

@Miszcz
To o czym piszesz, to właśnie ta teoria spiskowa, którą można obalić za pomocą powyższego dokumentu. To, co jest wyżej opisane, to sposób losowania tieru bitwy, a nie doboru graczy w drużyny.

SucharPL
Napisany 19 Maj 2013 - 17:36

użytkownicy
Byłem przeciw WG, dopóki nie przeczytałem, że gra była tworzona przez chińczyków. Niech ich WG ciśnie. Chińczycy są tak bezczelni w swoich odtwórczych działaniach, że nie dość, że z kompletną zrzynką się nie kryją, to jeszcze krzyczą, że są prześladowani.

Pioyer
Napisany 19 Maj 2013 - 17:48

użytkownicy
Vulpik@ wystarczy pluton 2-3 os prememiumami np T34 i rzuca Cie praktycznie ciagle na VIII tiery i raz na jakis czas rzuci Cie na X lub IX poza tym jak w 3 osobowym plutonie gra 3 ogarnietych ludzi to masz wiekszy wplyw na przebieg bitwy nawet jak Cie rzuci na wieksze tiery

Berni90PL
Edytowany 19 Maj 2013 - 18:09

użytkownicy
@Vulpik

Ty uważasz że WG jest głupie i opublikuje coś co by im zaszkodziło. Opublikowali tylko to co jest potrzebne do udowodnienia że tamto chińskie g... to podróba.

Z resztą jak nie wierzysz to pograj jeden dzień sam np IS3 czy T32 czy innym ciężkim 8-mego poziomu. A w kolejny dzień wejdź z 2 kolegami, którzy też mają ten sam czołg czyli np 3xT32 i zobacz co się stanie. Może wtedy zrozumiesz o czym mówię.
Tylko zastrzegam, jeżeli nie ogarniacie tej gry, jesteście kamperami, nie wiecie co to team play itp. to pewno nie wygracie za wiele, ale jednak większość i to zdecydowaną większość bitew, będziecie grali na swoich tierach.

A jak Ci mocno podskoczy WR to zobaczysz serie "pechowych" jak to nazywasz bitew.

A tak właśnie patrze na Twoje Statystyki, Masz WR na poziomie 50% więc nawet gdybyś chciał mnie nie zrozumiesz. Więc proszę Cie nie udzielaj się nie mając pojęcia o czym mówisz. Jesteś przeciętnym graczem, czyli takim jakim WG chce byś był.

12345następna

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.