kliknij aby powiększyć
1280x673 : 138 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
30 nowych pojazdów - ikony

p11k
Edytowany 10 Ma. 2012 - 10:46

użytkownicy
To powiedz mi jak wyobrażasz sobie grę? Na jednego niemca musiałoby przypadać co najmniej 7-8 czołgów. O od tego o czym mówisz mają być bitwy historyczne. to nie jest symulator tylko zwykła zręcznościówka. Chcesz realizm to pograj w coś innego.

adamczik
Napisany 10 Ma. 2012 - 11:37

użytkownicy
@p11k - jakie Ty bzdury opowiadasz. Jeśli nie masz nic konstruktywnego do dodania to nie mów nic, bo tylko zmuszasz mnie, abym czas swój marnował odpisując na Twe "posty".

Czołgi nie jeżdżą a ludzie siedzący za ekranami/monitorami swoich komputerów. Najlepszy czołg jest niczym bez odpowiedniego kierowcy. Ja nie chcę, aby niemieckie czołgi były "uber"- chce konsekwencji. Czyli, albo dajemy E-100 takim, jakim był, albo wcale. Albo odzwierciedlamy wartość bojową pojazdów, albo nie. A nie- trochę tego, trochę tego i wychodzi z tego zupa ratatuj- na około woda a w środku wielki...

Poza tym, Twoim zdaniem przekłamania historyczne czołgów radzieckich i poważne nerfienie i przekłamania im minus czołgów niemieckich są w porządku? Bo balans? Nie ma czegoś takiego, jak balans. Życie nie jest zbalansowane, nie było i nigdy nie będzie. Dlatego jest najciekawsze. W grze można co najwyżej wpłynąć na rozgrywkę w ten sposób, aby zachować równowagę sił po obu stronach. I od tego powinien być MM, który winien uwzględniać nie tylko "wagę pojazdu", ale też jego typ, zastosowanie, moduły zamontowane na nim, rodzaj mapy i indywidualne statystyki gracza, który go prowadzi. A jeśli to przerasta możliwości MM, to stworzyć system serwerowy. Czyli każdy kto chce grać zakłada serwer, wchodzi na niego 30 ludzi z obojętnie jakimi pojazdami, serwer pełen i gramy na mapach, na których mamy ochotę. Uwierz mi, że nawet gdyby czołgi niemieckie były jakimś cudem najlepsze to w tym systemie i tak nie byłoby ich najwięcej w grze.

Poza tym, nie każdy człowiek idzie na łatwiznę. Mogłem iść na Objecta 704, dla jego działa. Ale nie poszedłem, bo to wymyślony, nieistniejący pojazd, który był za niski i nigdy nie miałby zastosowania na polach bitewnych. Poza tym, wygląda jak pudełko od zapałek. Poszedłem w JagdTigera.

Pytanie do Ciebie: Dlaczego JagdTiger ma w podłodze tylko 100mm pancerza, podczas gdy w rzeczywistości miał 200mm? To też Twoim zdaniem sprawa balansu? T95 może mieć 305mm ale JagdTiger 200mm już nie?

p11k
Edytowany 10 Ma. 2012 - 11:56

użytkownicy
Pytanie nie do mnie tylko do twórców gry. Co Ty porównujesz? Realne życie i gre? To jest zręcznościówka. W nią ma się dobrze grać. Gdyby to był symulator to rozumiałbym ten Twój wielki "problem". I co, uważasz, że jak jakiś gracz z wyższej półki stanie w np. t34-85 na przeciwko takiego świeżaka w is7 to wygra? Mylisz się,dużo zależy od czołgu. Ty masz niemieckie i dlatego chciałbyś żeby były takie jak w rzeczywistości. Pograj inną nacją to zobaczysz, że zmienisz zdanie. źle Ci się teraz gra? Masz problem żeby coś zniszczyć niemieckimi czołgami? To tylko świadczy o tym, że to nie jest gra dla Ciebie.

adamczik
Edytowany 10 Ma. 2012 - 12:02

użytkownicy
@p11k - Nadal nie napisałeś nic konkretnego. Zaczniesz wreszcie? Same teorie i przypuszczenia. Ja podaje Ci fakty, do których nie potrafisz się ustosunkować. Mówiłem Ci już, nie masz nic konkretnego do napisania, nie pisz nic.

Widywałem bitwy, gdzie pluton AMX 13 75 rozwalał 10 pojazdów wroga, głowie w tierach 8-10. Widziałem już Ferdinandy, które w pojedynku bezpośrednim niszczyły Lowe i E-75 jednocześnie. Widziałem już Pattona, który w pojedynku 1 na 1 wygrał z BatChatillionem z pełnym magazynkiem. Gracz gra nie czołg. Odwrotnie mówią Ci, którzy nie potrafią grać i próbują znaleźć tego przyczynę- najlepiej w czołgu.

Powtórzę jeszcze raz- czołg miał 250mm pancerza w realu, to dajemy mu tyle w grze. Na jakiej podstawie i kto ustala, który czołg ma mieć mniej pancerza, gorsze działo i silnik? Dlaczego Stalin 7 ma wszystko zgodne z rzeczywistością? A może jemu należałoby osłabić działo bądź pancerz bo to zagraża "balansowi"?

P.S. World of Tanks to nie zręcznościówka, tylko arkadówka.

P.S.2. Gram wszystkimi nacjami.

Szlachciak
Napisany 10 Ma. 2012 - 16:49

redaktorzy
Ok, to fakt ze wg robi wszystko na korzysc rosjan. Cale drzewko rosyjskich TD jest kompletnie neizgodne z historia. Su 85 ma dzialo 122 mm oraz 107 mm, Su 100 ma dzialo 122 mm, su 152 ma dzialo 122 mm itd... Jagdtigera bym nabil z powodu takiego ze byl znanym czolgiem i zawsze mnie interesowal. Wyobrazcie sobie Stuga E 100 z dzialem z GW tigera ktore trafiajac 5-20 metrow potrafi zrobic ci niezla sieczke odlamkami. Ktos pisal ze w rzeczywistoscia mial posiadac 300 mm pancerza z przodu, jesli mialby do tego miec pochylony przod jak w Jg panterce to bylby nieprzebijalny od przodu, do tego moze mialby jezdzic 30 na godzine? Kazdy w takim momencie szedlby w opancerzona artylerie zdolna przebic wszystko i konkurujaca z T95, ktore i tak by pewnie zaniklo z powodu nieprzydatnosci na polu bitwy. Hitler byl megalomanem stad te projekty, musza one byc ewidentnie zmieniane na potrzeby gry, rozumeim ze chcielibyscie zgodnie z historia wszystko miec ale wtedy kazdy gralby niemieckimit TD. A co do dziala BL 10 na Isu, to jest prawdziwy absurd, ani na T28 (8 tier USA TD) ani na Ferdinandzie (8 tier Niemcy TD) nie da sie nabic najlepszego dziala, trzeba je przeczekac i dojsc do wymarzonego T95 czy tez Jagdtigera. Jesli na francuskich TD zrobia nas tak samo w konia to juz bedzie zalosne. I na dodatek gdyby ta gra mialabyc zgodna z historia T-34-85 walczylby z Tigerem, ktory ewidentnie go rozwala. Nie wspominajac o tym ze Tiger na 7 tierze powinien wyjechac na srodek mapy rozwalic wszystkich otrzymujac kilka obrazen i pojechac dalej z predkoscia 38 na godzine (w grze 29). A na dodatek ten biedny hetzer ohh...

p11k
Edytowany 10 Ma. 2012 - 17:22

użytkownicy
A jakie mi fakty podajesz? Stug e100 nie był nigdy nawet na poligonie, nie ukończono go(o ile w ogóle zaczęto). 250 mm to on miał na papierze. Co z tego, że zmienili parametry niemieckich czołgów? Nie robili tego przez własne widzimisie, ale po to aby dało się nimi grać w przeciwnej drużynie. A Twoje spekulacje na temat tego jak ten czołg będzie wyglądać(parametry), kiedy nawet nie ma zrobionego modelu są śmieszne.

Palce
Napisany 10 Ma. 2012 - 17:31

użytkownicy
Chcielibyście realizmu to jeździlibyście sześcioma czołgami z czego przeżywalność w mieście wynosiła by ze 12 sekund z powodu piechoty, jak by dali USS Enterprise ze startreka też bym grał. Uważam że im więcej maszyn tym lepiej, jakaś różnorodność jest przynajmniej. Moim skromnym zdaniem gra na HT i MT zaczyna robić się naprawdę fajna od siódmego tieru w górę niezależnie od nacji, każda maszyna ma swoje mocne/słabe strony i to od gracza zależy czy to wykorzysta czy nie. Zaraz mnie od przygłupów wyzwiecie ale odnośnie startreka mogli by dodać jagdpanzer aureole (ale to taki luźny pomysł:) hehe. Jeszcze odnośnie realizmu, wiem że pomysł niemożliwy do osiągnięcia ale mi brakuje najbardziej ruchomego zawieszenia w każdym kole nośnym osobno oraz oczywiście mieszającego się błota między gąsienicami, kolein pozostawionych przez czołgi oraz lejów po pociskach.

matejj
Edytowany 10 Ma. 2012 - 18:57

użytkownicy
@adamczik sorry ale nie wylewaj mi tu zalu jakie to rosyjskie czogli sa dobre. Wiele osob tak twierdzi ale tak naprawde to wcale nie sa. Niby na isu juz masz dzialo z obka i na jtigerze musisz do niego isc ale co mi z tego ze mam dzialo jak najgorsze syfy z jakimi moge wejsc na luzie przebijaja mojego obka? Najwiekszym moim bledem jaki byl w tej grze to posluchac ludzi i isc w rosyjskie czolgi. HT tak samo syfy, ostatnio troszke dopakowane ale wciaz, w is3 wszystko wchodzilo, is tak samo+ dzialo syf gdzie wyzszych tierow nie przebijesz. IS 4 teraz juz jest w miare ok ale czy wy ludzie wiecie co gadacie o ruskich czolgach? Graliscie chociaz nimi?

PS. nie pisac mi ze grac nie umię i nic nie wiem o grze bo troszke bitew mam zrobionych.

Walter_NovotnyPL
Edytowany 10 Ma. 2012 - 19:38

użytkownicy
@adamczik zgadzam się z tobą w 120%. Wielu ma nada kompleksy związane z Niemcami. Ludzie nie mogą się pogodzić, że niemiecki sprzęt wyprzedzał technologicznie resztę świata o wiele lat. Wojnę wygrali alianci nie z racji jakości sprzętu lecz jego ilości. Ja gram niemieckimi niszczycielami (i o dziwo! w bok Ferdynanda wszystko wchodzi tak jak w ISU) i przebijanie z daleka frontu JagdTigera to przegięcie.

PS. IS3 ma cienki pancerz tylko 220mm gdy Tiger II ma aż 185mm! To skandal! Jakim prawem niemieckie czołgi mają taki gruby pancerz!

p11k
Napisany 10 Ma. 2012 - 21:58

użytkownicy
Na kadłubie ma 110, a KT ma 150. Nie o to przecież chodzi. Każdym czołgiem gra się inaczej. Is3 jest raczej do walki na bliskie dystanse, Tiger 2 na większe. Po prostu trzeba wiedzieć jak grać danym czołgiem. Osobiście uważam, że każda nacja jest wyrównana i nie ma czołgu OP.

Trent
Napisany 10 Ma. 2012 - 23:57

użytkownicy
@adamczik

Jaka jest różnica między zręcznościówką a arkadówką? Wytłumaczenie najlepiej z linkami do źródeł :)

Ak-47
Napisany 11 Ma. 2012 - 03:41

użytkownicy
Co do pancerze SdKfz 186

kadłub

dół: 100
góra: 150

Nadbudówka: 250

I tyle w tym temacie

adamczik
Napisany 11 Ma. 2012 - 06:41

użytkownicy
@Trent - gdyby WoT były zręcznościówką, bitwy polegałyby nie na zabijaniu przeciwników a zastanawianiu się, jak sterować tym cholerstwem.

Nigdzie nie napisałem, że rosyjskie czołgi są lepsze. Czy wy macie problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Rosyjskie pojazdy ssą, nawet teraz, gdy WG tak usilnie nerfi niemieckie. Jestem wyłącznie zdania, że jeśli coś robimy to robimy to dobrze. Czyli odzwierciedlamy rzeczywistość wszędzie i w każdym pojeździe, albo w żadnym. Niedopuszczalne jest dla mnie, gdy każdy rosyjski pojazd jest zgodny z rzeczywistością (albo planem, bo połowa z nich była ledwie naszkicowana w przeciwieństwie do niemieckich maszyn), a z niemieckimi się wymyśla cuda, żeby "balans był".

Jaśniej nie potrafię. Narysować Wam to?

Palce
Edytowany 11 Ma. 2012 - 11:46

użytkownicy
Uważam że balansowanie maszyn to ZŁO KONIECZNE, gdyby tego nie było to wszyscy jeździliby jednym rodzajem czołgu który jak dobrze zauważyłeś istniał jedynie na papierze i był w zamyśle inżyniera go projektującego niezniszczalny.
Po za tym poco się spinać, to jest gra a nie podręcznik historii. Podejrzewam że gdyby jazda jaskiniowcem na mamucie i rzucanie kamieniami w innych miało podobną grywalność to ludzie też by w to grali:)

Walter_NovotnyPL
Napisany 11 Ma. 2012 - 13:48

użytkownicy
na mamucie? nawet na diplodoku :P

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.