kliknij aby powiększyć
1920x1200 : 584 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
Kontrowersyjna wypowiedź przedstawicieli Wargaming.net dotycząca historycznej zawartości WoTa!

mickey93
Edytowany 07 Sie. 2013 - 19:35

użytkownicy
jeśli mają dbać o historię to powinni usunąć 75% czołgów z gry bo albo były tylko na papierze albo byly tylko o mich plotki
."To co oni robią to pokazywanie,że Stalin nie był wcale taki zły"
bo dla większości Rosjan był bohaterem a dla zachodu był sojusznikiem zły jest tylko dla polaków którym zafundował najpierw Katyń potem Jałtę. a w międzyczasie wynik powstania warszawskiego

Miszcz
Napisany 07 Sie. 2013 - 19:37

użytkownicy
@mickey93
Zachód go nie postrzegał jako takiego dobrego.Robili tak bo mieli własne cele.Mi się to nie podoba,że chcą takie coś zrobić,ale ty masz w dupie to co zrobił Stalin i nie widzisz problemu z tymi napisami.Teraz się to podobno nazywa "poprawnością polityczną."

mickey93
Napisany 07 Sie. 2013 - 19:59

użytkownicy
w dupie mam napisy bo nie będę z nich korzystał i większość graczy na UE też nie będzie z nich korzystać . tego co polakom zrobił stalin nie mam w dupie

Miszcz
Napisany 07 Sie. 2013 - 20:18

użytkownicy
@mickey93
Tylko,że te napisy sobie wprowadzą w celach zakłamania prawdy.No bo skoro jest Stalin,a nie ma Hitlera to znaczy,że Stalin nie był wcale taki zły.Ja się właśnie temu sprzeciwiam.Jak dla mnie nie powinno być w ogóle takich napisów typu "Stalin...",czy "Hitler...".Jeśli już mieliby wprowadzać napisy to również z Hitlerem żeby pokazać,że jeden wcale nie był lepszy od drugiego.Ty masz w dupie,że te napisy wprowadzą,czyli nie interesuje Cie to,że przekłamują prawdę.Uważasz,że skoro sam nie będziesz ich używał to niech sobie wprowadzają.

mickey93
Napisany 07 Sie. 2013 - 20:52

użytkownicy
ale napisy "z hitlerem" są zakazane więc ich wprowadzić nie mogą

"Jak dla mnie nie powinno być w ogóle takich napisów typu "Stalin...",czy "Hitler...""

i tu się zgadzamy

"Uważasz,że skoro sam nie będziesz ich używał to niech sobie wprowadzają."
jestem pewien że nie tylko ja ty również nie będziesz z nich korzystać tak jak 99% graczy na EU

z tym przekłamaniem historii to też nie tak do końca zapewne chodzi o ten fragment?:
"Wargaming nie neguje jego wkładu w przezwyciężenie faszyzmu zagrażającego Europie i światu w XX wieku oraz jego roli jako jednego z przywódców koalicji antynazistowskiej"

michu102fg
Edytowany 07 Sie. 2013 - 21:31

użytkownicy
tylko jedno mnie zastanawia:
po h*j dali na ruskie czołgi napis "RUDY" z trzema łapami ?!
polskich czołgów raczej nie będzie to po co to ?!
wiem że czterej pancerni i pies jeździli ruskim tankiem ale to nie znaczy że ten napis ma być na ruskich czołgach!
jeśli nie byłoby polskich czołgów to po co polskie napisy?!

Pioyer
Edytowany 07 Sie. 2013 - 22:04

użytkownicy
beda polskie czolgi w drzewku mieszanym

wlasnie zamkneli Niemiecki topic + posypaly sie warny i bany na pisanie

xAbraDaBx
Napisany 07 Sie. 2013 - 22:05

użytkownicy
Uważaj Hitlera za zbrodniaża wojennego. Mów że sTalin jest postacią kontrowersyjną...
Dobry komunista to martwy komunista

Oberschleisien
Edytowany 07 Sie. 2013 - 22:14

użytkownicy
mickey93 to nie Ruscy ocalili europe tylko konwoje z USA I Kanady Do Angli jak i Ruskich ...

Panzer
Edytowany 07 Sie. 2013 - 23:13

użytkownicy
Czytam te posty i co widzę większa cześć ludzi zna historie tamtych lat gdzieś na 5 % a i jeszcze ekonomiści się znaleźli co też wszytko wiedzą. Ludzie zanim coś napiszecie to poczytajcie jakieś sensowne informacje. Jak to napisał kolega mickey93 jak ruska armia była potężna. Radze poszukać sobie hasła Lend-Lease Act a nie pisać bzdury (kolego mickey93)

Co do tych śmiesznych haseł to kpina jakich mało. Powiem tak historie piszą zwycięzcy. Jakby Hitler wygrał wojnę to komunizm byłby zakazany tyle w temacie.

Jeszcze jedno skoro chcą żeby ta gra była historyczna to muszą wprowadzić hasła nazistowskie. Jak jest bitwa historyczne to ludzie którzy odgrywają Niemców nie przebierają się w różowe fartuszki tylko występują w mundurach Wehrmachtu(SS czy tam innych organizacji). Wszystko na potrzeby rekonstrukcji.

Moja wypowiedź nie ma na celu rozpowszechnianie idei faszystowskich i komunistycznych.

Miszcz
Napisany 07 Sie. 2013 - 23:24

użytkownicy
@mickey93
Na serwerze EU jest taki klan złożony z rosyjskich graczy o nazwie "USRR".Oczywiście logiem tego klanu jest flaga ZSRR.Oni raczej na pewno sobie takie napisy umieszczą.

mickey93
Edytowany 07 Sie. 2013 - 23:33

użytkownicy
podczas wojny z III rzeszą powołano 15mln - 20 mln ludzi

armia niemiecka w 1943 miała 9.5mln
armia amerykanska 12mln z czego w europie 3 mln

więc o jakich bzdurach mowa?

@Miszcz ale to nadal rosjnie tyle że na UE

Oberschleisien
Napisany 08 Sie. 2013 - 00:23

użytkownicy
nie ważne jak wielu ich było i tak gineli podobnie jak na ziemi niczyjej podczas 1 ww ...

Baltic_Porter
Napisany 08 Sie. 2013 - 07:16

użytkownicy
poczekam i zainstaluję moda co będzie usuwał stalinowskie napisy

Hans Pipke
Napisany 08 Sie. 2013 - 12:15

użytkownicy
Większość z szanownych przedmówców ma średnie pojęcie o historii lat drugiej wojny światowej. Proponuję nie bawić się w politykę i filozofowanie, zakończyć głupie swary, zewrzeć szeregi i w ramach bojkotu narodowego brać w pierwszej kolejności na cel "napisy" w stylu "za Stalina" i tym podobne "prawdy historyczne". Stalin to ludobójca bez dwóch zdań. Rodacy!!! Zgoda buduje, niezgoda rujnuje!!! Ruszajmy razem pancerną ławą przeciwko nazizmowi i komunizmowi!!! ;) Do boju bracia i "z wozu" im!!!

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.