kliknij aby powiększyć
1680x1050 : 1102 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
Raport z patcha 0.7.5

RENAULTMAGNUM
Edytowany 16 Lip. 2012 - 18:35

użytkownicy
T-62 jest czołgiem podstawowym II generacji.
Kadłub T-62 jest wykonany ze spawanych płyt ze stali pancernej. Płyty przednie mają grubość 102 mm i są silnie nachylone (górna 60°, dolna 54° od pionu). Opancerzenie z innych stron jest znacznie słabsze. Pancerz boczny ma grubość od 79 mm (w górnej części) do 15 mm (w dolnej części), pancerz tylny 46 mm. Dno kadłuba pancernego ma grubość 20, a strop 31 mm.
Czołg T-62 opracowano jako następcę T-54/55 bardzo dużo wersji było T-62 miedzy innymi T-62A T-62K T-62D T-62A model bazowy ze 100mm gwintowanym działem miał być wprowadzony do armii wraz z T-62 ale nie został produkowany dziękuje do widzenia Elementy z T-54/55 były wykorzystywane do produkcji T-62 dokładnie nie pamiętam ale na początku był to chyba silnik ale dla pewność poszukam książki z danymi produkcji

Hlodny
Napisany 16 Lip. 2012 - 18:32

użytkownicy
Orzesz w morde T54 i wersje T62 i T62a to nawet nie są czołgi średnie tak dla waszej wiadomości to są czołgi PODSTAWOWE pierwszej i drugiej generacji wyjasnie wam dzieci co to jest czołg podstawowy żebyscie nie musieli szukac w google.
Czołg podstawowy to pojazd który łączy w sobie uzbrojenie czołgu cieżkiego z pancerzem czołgu średniego i mobilnością lekkiego. I ja sie pytam kiedy te ruskie głąby wprowadzą do gry czołgi podstawowe trzeciej generacji czyli T64,T72,M1A1 Abrams,AMX 30(chociaż ten akurat to podpada pod I generacje)ale może być

Mały Różowy Maus
Edytowany 16 Lip. 2012 - 18:41

użytkownicy
@ RENAULTMAGNUM

Brawo, grożenie pobiciem, gratuluję poziomu. Bardzo mi przykro, ale na tym poziomie dyskusji nie będę kontynuował. A cytowanie polskiej Wikipedii, to rzeczywiście powołanie się na źródła.... Oj wiele jeszcze się musisz uczyć. Żegnam.

@Hlodny

AMX30 będzie w drugiej linii francuskich medów. Będzie też Leopard 1.

RENAULTMAGNUM
Napisany 16 Lip. 2012 - 18:37

użytkownicy
hlodny były 3 generacje podstawowe I dla czołgów i tu sie trochę mylisz bo były w drugiej generacji pierwsza generacja mieściła czołgi lekkie druga własnie t54 i tp trzecia T-64 i tak dalej

mickey93
Edytowany 16 Lip. 2012 - 18:47

użytkownicy
@RENAULTMAGNUM
widzisz różnicę między zdaniami?
"w ramach prac nad dalszą modernizacją T-55 powstały trzy prototypy Obiekt 165"
i
"Wóz jest trochę wzmocnioną wersją T-54"
mogę ci wymienić różnice między T-62a a T-54 które obalą twoją tezę że T-62a to trochę wzmocniony T-54

@Hlodny
teraz to ty namieszałeś
do III generacji z czołgów wymienionych pasuje tylko abrams
reszta to II generacja a amx30 to ciekawy przypadek połączenia elektroniki czołgu II generacjii z wadami czołgu I generacji

@RENAULTMAGNUM

T-54 to czołg I generacjii chociaż rosjanie przez pewien okres nazywali swoje MBT czołgami srednimi

RENAULTMAGNUM
Edytowany 16 Lip. 2012 - 18:45

użytkownicy
tak zabrałem z cioci wiki grubość pancerza bo nie jestem google żebym znał dokładnie pancerz danego czołgu a nie chciałem walić głupoty mały ty sie lepiej poucz poczytaj bo walisz same gafy przy każdym temacie i nie straszę cię pobiciem tylko napisałem do w formie żartu ale widać ty się nie znasz jestem bardzo ciekawy jak ty sobie dajesz rade na co dzień pewnie wyskoczy do ciebie ktoś a ty nie będę z tobą rozmawiał bo jesteś na niskim poziomie u mnie w okolicy jak byś się tak zachował to byś dostał w jape i więcej sie nie pokazywał na pewno nie wieczorem

nikt nie wie jak było z T-62A bo nie wszedł do produkcji a wiadomo jak jest w Rosji mógł być zupełnie inny jak go opisują dlatego dla mnie to koniec tematu na spieranie sie nie wiadomo nad czym

Mały Różowy Maus
Napisany 16 Lip. 2012 - 18:45

użytkownicy
@mickey odnośnie "Wóz jest trochę wzmocnioną wersją T-54"

Powtórzę jeszcze raz, bo widzę, że czytasz strasznie wybiórczo

"1. W tym wypadku pisałem o grze."

@ RENAULTMAGNUM

"pierwsza generacja mieściła czołgi lekkie"

No rzeczywiście dużo czytasz o czołgach... lol,

RENAULTMAGNUM
Napisany 16 Lip. 2012 - 18:49

użytkownicy
czołgi lżejsze od T-54 nie chodzi mi tu o t-50 i tp nie martw się powiedziałem to w przenośni racja może mało zrozumiale poprawiam się ale jak mnie będziesz tak poprawiał to nie wiem jak długo wytrzymam

mickey93
Edytowany 16 Lip. 2012 - 18:56

użytkownicy
@Mały Różowy Maus
"Powtórzę jeszcze raz, bo widzę, że czytasz strasznie wybiórczo"
i po raz kolejny mogę stwierdzisz że kłamiesz:D [ul]
pancerz T-54 z gry
[li]przód/boki/tył[/li]
kadłub [li]120/80/45[/li]
wieża [li]200/160/65[/li]
[/ul]
pancerz T-62a
[ol]
przód/boki/tył
[li]kadłub 102/75/45[/li]
[li]wieża 240/161/45 [/li]
[/ol]

Hlodny
Napisany 16 Lip. 2012 - 18:55

użytkownicy
RENAULTMAGNUM kolego T54 to nie jest druga generacja tylko pierwsza i tak się składa że ja akurat nie korzystam z wiki jak reszta tylko mam wiadomości z wojska a konkretnie z wykładów na temat radzieckiej broni pancernej a wikipedie to sobie wsadź głeboko w dupe

RENAULTMAGNUM
Napisany 16 Lip. 2012 - 18:57

użytkownicy
Zwracam honor T-54 jest pierwszej generacji T-62 już był drugiej też (oprócz dokładnych danych typu pancerz moc silnika nie kieruję sie wiki)była to własna wiedze jak widać czasami zawiedzie ale mniej więcej wytłumaczyłem jakie czołgi do której należa

Mały Różowy Maus
Napisany 16 Lip. 2012 - 18:58

użytkownicy
@ mickey93

Znaczy uważasz, że w grze T-62A jest słabszy od T-54. Gratuluję :) Ja bym się nie odważył na tak śmiałe stwierdzenie :)

RENAULTMAGNUM
Napisany 16 Lip. 2012 - 18:59

użytkownicy
a tak do tematu gry nie grałem T-62A ale oprócz hp to on będzie lepszy od T-54 z tego co widze pancerz gorszy z Historii jest wolniejszy działo dłużej ładuje to co w nim będzie takiego dobrego ?

Mały Różowy Maus
Napisany 16 Lip. 2012 - 19:06

użytkownicy
@RENAULTMAGNUM

działo krócej ładuje i ma dużo większą przebijalność

sam wóz lepiej jeździ

Hlodny
Napisany 16 Lip. 2012 - 19:11

użytkownicy
Nie ma to jak spieprzyć technologie powojenną tak to jest jak sie próbuje połączyć czołgi z lat 50-60 z czołgami II wojny światowej praktycznie ta gra traci sens pisze poważnie niedługo zobaczycie T-72 walczącego z E-75 gdzie E-75 będzie poważnym przeciwnikiem

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.