kliknij aby powiększyć
1680x1050 : 569 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
Raport z patcha 0.7.5

szwed
Napisany 13 Lip. 2012 - 23:02

użytkownicy
Hallack

... Nie musisz mnie przekonywać co do tego, że na tym świecie jest mnóstwo osób, które zawsze wiedzą wszystko lepiej i do każdej wypowiedzi wcisną swoje 5gr, bo ja o tym doskonale wiem ; ) Tekst o przetłumaczeniu skrótu "TD" był na tyle mocny, że z pewnością zaimponujesz niejednemu gimnazjaliście<brawo>! A co do całej reszty, zalecam skupić się na czytaniu ze zrozumieniem treści i mniej agresywnego - ale za to bardziej subiektywnego, spojrzenia na niektóre rzeczy ; ) Dobranoc i powodzenia : )

NowyCel
Napisany 13 Lip. 2012 - 23:42

użytkownicy
RenoMagnum,
jak by przez rok nic nie wprowadzili, to byście narzekali że gra się nie rozwija i takie tam… gra żyje i ewoluuje, teraz X triery medumów i TDków, choć niedawno nie miało ich być, zaraz coś innego wprowadzą... i dobrze, jak by nic nie robili to do czego dążyć? A jednak to powiem - kto Ci karze kupować premke i expić na X tiery? Zawsze możesz wrócić do LTraktorka.

RENAULTMAGNUM
Napisany 14 Lip. 2012 - 00:13

użytkownicy
pisałem o tym wyżej naucz się czytać co za dużo to nie zdrowo gra traci sens jest sztuczna ale nie ma w co grać online dlatego w to gram chociaż jest Metin2 sto razy lepszy ale zabardzo mnie wciąga dlatego w niego nie gram

stud3nt
Napisany 14 Lip. 2012 - 08:28

użytkownicy
Panowie,

SB zupełnie nie odzwierciedla realiów CW ani randomów EU. Graczy EU i US jest niewielu, a wśród RU panuje inna kultura grania i sposób prowadzenia rozgrywki, co zresztą wielokrotnie podkreślano na oficjalnym forum gry.

Poczekajmy na kolejne odsłony testu, parametry maszyn na pewno będą się jeszcze zmieniać. AMX 50 120 i AMX 50B w pierwszej Special Becie miały po 280mm penetracji i bez problemu dziabały każdy czołg w grze. Już w drugim teście dostały nerfa. Przewiduję to samo tutaj, 1100DMG to mimo wszystko kolosalna wartość i coś zostanie na pewno znerfione.

Mały Różowy Maus
Napisany 14 Lip. 2012 - 08:30

użytkownicy
@ szwed

Wow, wpierw piszesz bzdurę pokazującą, że nie masz za bardzo pojęcia o nowych amerykańskich TD, a potem z wielkim oburzeniem reagujesz na to, że ktoś cię poprawił, lol :)

Ja w pełnbi zgadzam się z komentarzem hallacka

@ RENAULTMAGNUM
Nowe X tiery nie zdominują gry. Po pierwsze na 100 proc. nie spotkasz ich, jeśli będziesz grał wozami tieru 7 i niższych, więc na dolnych poziomach nic nie zmienią :).

Po drugie przywracają one równowagę do gry zdominowanej przez czołgi ciężkie i artylerię.

A po trzecie wozy te nie są jeszcze ostatecznie zbalansowane, jeśli będą dominować to WG będzie je nerfić. Do gry mogą wejść słabsze niż są teraz, a jeszcze potem mogą dostać nerfbatem po pancerzu.

Podejrzewam, że twoje (i wielu innych) negatywne podejście jest spowodowane charakterystyczną dla większości ludzi niechęcią do zmian (w pełni zrozumiałą i naturalną, w żaden sposób nie chcę cię tu krytykować :) ). A w ostatnich miesiącach w WoT zmienia się dużo, bo usprawnili rozwój gry i nowe patche wyskakują całkiem szybko (tak jak tego od miesięcy żądała społeczność) . No i teraz akurat trafił się czas gigantycznych zmian. W tym patchu całkowicie zmieni się obraz najwyższych tierów, a w następnym pojawi się fizyka (jeśli testy publiczne nie wykażą, że rozwala grę) i prawdopodobnie brytyjskie czołgi.

szwed
Napisany 14 Lip. 2012 - 09:24

użytkownicy
@
fakt, t110E3 ma sztywną wieże, choć byłem przekonany na pierwszy rzut oka że jednak będzie ona ruchoma - bo wygląda myląco. reszty moich ciężkich grzechów jakoś nie dostrzegam, popraw mnie jak się mylę : )

Nowe X tiery nie zdominują gry. Po pierwsze na 100 proc. nie spotkasz ich, jeśli będziesz grał wozami tieru 7 i niższych, więc na dolnych poziomach nic nie zmienią :).

Gdybać można na temat wszystkiego, ty idziesz myślą w tą stronę a moją drogą dedukcji jest inny czynnik. Nieważne na jakim tierze być grał, linia czołgów TD zawsze ma przewagę siły ognia. Fakt, że z pancerzem zawsze już tak kolorowo nie jest, ale jak przyszło zauważyć, TD służą jako tylnie wsparcie. Nie wiem jak dla was, ale dla mnie lighty i medy są uzupełnieniem dla osób, które najeździły się wystarczająco "ciężkimi". Nie znam statystyk ale oprę się na rozsądku przeciętnego gracza, który zawsze chce mieć wszystko to, co da mu jak największe szanse na bycie najlepszym. O to w końcu chodzi w grach MMO. Grasz aby być coraz lepszym i mieć lepsze wyposażenie. Zaczynając grę w WOT, pierwsze co wybrałem heavy - nie znając nawet przeznaczenia innych czołgów w tej grze. Kierowałem się tylko tym, że za pewne będę mógł się lepiej bronić i lepiej niszczyć innych. Wybrałem USA bo zawsze lubiłem te czołgi, a działo w ówczesnym t30 dawało mi wizje przyszłej niezłej sieki. I co z tego że JagdPz E-100, ładuje ponad 20sec. Ma jebnięcie najlepsze z możliwych (nie licząc arty , bo znowu będzie spruta), dobry pancerz, i nie musi sie wychylać aby móc siać zniszczenie. Co bardziej w tej grze cieszy jak własnie widok za ile punktów trafiło się w inny czołg ; ) Dlatego uważam, że ogólnie TD zaczną teraz dominować w tej grze bo każdy z chęcią skusiłby się aby pojeździć tymi bydlakami.

WiewiorNH
Napisany 14 Lip. 2012 - 11:33

użytkownicy
@stud3nt W pełni się z tobą zgadzam. Ludzie to jest dopiero pierwszy test, a prawdopodobnie będą jeszcze 2 ze względu na kolosalne zmiany jakie wprowadzili do gry. Nikt chyba już nie pamięta jaki w pierwszym teście był T110, a jak wyglądał po wprowadzeniu na normalne serwery.

quatromen
Napisany 14 Lip. 2012 - 11:44

użytkownicy
Ale to generalnie byłoby bezsensu jakby Jagdpanzer E-100 walił po znerfieniu mniej niż 1100 DMG lub miał mniejszy ROF , przecież on jest ogromny i jedna osona już napisała że wystarczy się do niego przykleic. A pozatym jego przedni pancezr szału nie robi zwłaszcza ndbudówka ktora ma marne 200 mm i jest do tego ogromna nie wspominajac juz o wannie która tez za bardzo mała nie jest , poprostu albo ten czolg bedzie wolny wytrzymaly i duzy dmg albo szybki szybkostrzelny i slabsszy pancezr nie moze byc wszytskiego naraz alno po troszke bo takie cozlgi sa zaslabe, gdyz nie posiadaja wlasnych atutów .

kwiatek
Napisany 14 Lip. 2012 - 12:04

użytkownicy
Czy ktoś może wie jakie czołgi można otrzymać za free? coś mi się wydaje, że przy francuzach można skorzystać... tylko chciałbym znać opinię expertów :)

MiszaPoland
Napisany 14 Lip. 2012 - 12:24

użytkownicy
Pytanie: obecnie lorraine kosztuje 2mln. a batchat 3mln., czy po aktualizacji bat będzie kosztował 6mln. a larraine 3 mln. z powodu przejścia na wyższe tiery?

Hallack
Napisany 14 Lip. 2012 - 13:26

użytkownicy
Jagdpanzer E-100 można bardzo łatwo unieszkodliwić po prostu strzelając w gąskę... Obrażenia 1100 są fajne ale jak nie trafi - to trup.. w dolną płytę wszystko mu wchodzi..

Jedyny td x tier z obrotową wieżą jest bardzo fajny ale też ma swoje wady... wieża nie ma pełnego obrotu, bardzo mocno wystająca kopułka którą przebija każdy czołg z którym go losuje, w dolną płytę sporo wchodzi, papierowe boki, i co najważniejsze jarzmo działa które ma chronić jest o wiele mniejsze niż wieża..

Tak więc każdy td ma swoje wady...

Nareszcie jest jakaś przeciwwaga dla ciężkich czołgów x tieru, których właściciele będą musieli trochę pomyśleć a nie tylko dojechać do węgła i wychylać się pod kątem aby bezkarnie łapać fragi..

Ja widzę te zmiany jako ogromny plus. mapy nowe zwłaszcza jedna z nich - rewelacja..

A co do ewentualnego dalszego rozwoju ciężkich - raczej tego nie będzie..

Jeżeli kiedykolwiek WG wprowadzi kolejne jeszcze lepsze czołgi - to raczej będą one wychodziły z gałązki medów...

Ciężki pancerny moloch jadący 30 na godzinę który wszystko miał rozwalać co spotkał na drodze to przeżytek...
Wraz ze wzrostem penetracji dział budowa ich stała się kompletnie bezsensowna...

Cieszę się że gra wreszcie to oddaje...

Mały Różowy Maus
Napisany 14 Lip. 2012 - 14:01

użytkownicy
@ kwiatek

Za darmo można dostać tylko nowego lekkiego Francuza V tieru (za AMX 12T, który będzie podniesiony o jeden tier).

@ MiszaPoland

Oczywiście, ceny czołgów zostają zwiększone do odpowiednich poziomów dla ich nowych tierów. Dlatego jak ktoś chce Lorraine czy Bata to koniecznie kupić teraz, a nie odkładać na potem.

@ Hallack

Znów w pełni się zgadzam.

RagatholX
Napisany 14 Lip. 2012 - 15:04

użytkownicy
Czasami mam wrażenie że wypowiadają się osoby co w tą grę nie grają lub nie umieją grać. Jak gram w CW i E100 wali ze złota (334 penetracji) i nic mi nie robi to czego wy się boicie nowych TD. Ile razy z objecta 704 masz trafione za "0", jak umiesz się dobrze ustawić czołgiem to ta ich penetracja nic ci nie zrobi. Ale to dopiero można się nauczyć jak grasz ze złotymi pociskami i przeciwko nim, a takie są CW. A wypowiedzi tu niektórych graczy nasuwają mi na myśl, że grają na churaaaa bez żadnej taktyki: tylko przodem do czołgu i wymiana ognia

RENAULTMAGNUM
Napisany 14 Lip. 2012 - 19:39

użytkownicy
Ja gram taktycznie kontować też umiem ale penetracja penetracja staje ci taki TD z działem 170 mm z odległość 100 m i nie dasz rady kontować nawet ze zwykła amunicja to jest 299 penetracji a jak cię trafi to masz 1000 hp pozamiatane

yamateur
Edytowany 15 Lip. 2012 - 13:19

użytkownicy
Czy ktoś zna ceny nowych medów w kredytach?

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.