kliknij aby powiększyć
1680x1050 : 1236 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
1234następna
Grafika w patchu 8.10

kurkusmaximus
Napisany 07 Gru. 2013 - 14:11

administracja
Dyskusja dotyczy aktualności ze strony głównej wortalu.
Aby zobaczyć jej zawartość przejdź pod ten link: http://world-of-tanks.eu/aktualnosci/-1416--grafika-w-patchu-810/

Jacek45
Napisany 07 Gru. 2013 - 14:30

użytkownicy
Prezentuje się świetnie aczkolwiek nie jestem przekonany co do tego rozmazywania ekranu podczas "machania" myszką poza tym w 8.10 wystąpiło kilka bugów i ciekawe czy w 9.0 takowych nie będzie :)

Plugawiec
Napisany 07 Gru. 2013 - 14:47

użytkownicy
Osobiście wole grać na średnich detalach. Komp bez problemu max detale obsługuje ale jakoś drażni mnie wszystko wymaksowane. Dlatego nadal będę grał na średnich.
Jak dla mnie liczy się bardziej miodność niż wygląd.
Mój pierwszy komp to Spektrum ZX, więc jestem wychowany na pixelozie lat 80tych. Wtedy wyobraźnia bardziej działała i gry zachwycały i grało się całymi dniami. Teraz WALNĄ super grafikę ale grę przejdziesz w 8h bez fabuły.
Wg. mnie grafa jest ok teraz tylko mogliby zacząć polepszać fizykę.

Maho_Nishizumi
Napisany 07 Gru. 2013 - 16:01

redaktorzy
@UP

Ja gram na średnich, a gdy naprawdę mam ochotę grać by coś wyekspić na minimalnych. Wiąże się to z tym, że wychodzę z założenia, że lepiej grać niż podziwiać. Ach - tak, mój komputer też chodzi na maksymalnych detalach w okolicach 35-40 FPSów, ale spadki przy strzale się zdarzają, a to z kolei jest niebezpieczne.

Karczocher
Napisany 07 Gru. 2013 - 16:31

użytkownicy
Ciekaw jestem jak ta grafika wpłynie na optymalizację gry.

ベアタ
Napisany 07 Gru. 2013 - 16:56

użytkownicy
Na czteroletnim GF220 przy włączonym blurze nie da się nawet menu w garażu obsługiwać...

Pioyer
Napisany 07 Gru. 2013 - 17:30

użytkownicy
ベアタ@ dziwisz sie ? jak to szmelc pod biura jest

barto1997
Napisany 07 Gru. 2013 - 17:40

użytkownicy
@ベアタ

Serio się dziwisz że nowa gra nie działa ci na starej słabej jak cholera karcie sprzed 4 lat ?

Przecież ta karta nigdy nie otarła się nawet o Niski segment wydajnościowy -co najwyżej bardzo niski przeznaczony do wyświetlania pulpitu...

Gainax
Napisany 07 Gru. 2013 - 17:42

użytkownicy
co do optymalizacji i fpsów

na ustawieniach ULTRA zdawało mi się że troszkę gorzej sprzęt sobie radził niż na oficjalnym servie bo FPSy utrzymywały się w granicach 40-60 a na oficialu mam 70-90+

natomiast spotkałem innego gracza polskiego pochodzenia którego strasznie cieszyła gra na medium ustawianiach ponieważ na oficialu miał ok. 30 a na testowym już 40-50.

co do innych rzeczy. to można gdzieniegdzie zaobserwować lekko inne modele zniszczeń strefy budownictwa jednak latających wież wciąż niema(na tę chwilę). i czasem pojawiają się błędy teksturowe przy wymijaniu drzew lub budynku.

na pewno ucieszy wszystkich lubiących ładne widoczki nowy style cieniowania bo jest na prawdę w niektórych momentach Zajebisty ;) - szczególnie na nowej mapce.

co do niszczenia budownictwa(niezniszczalnego do pewnego stopnia) nie zaobserwowałem.

oRkA
Edytowany 07 Gru. 2013 - 18:20

użytkownicy
Zaczynają wyciekać pierwsze fotki z WT. Gra jest na niskich detalach. Ziemie przy takich ustawieniach wygląda paskudnie, ale podobno kto nie mam maszyny pogromcy gier, ten jest zmuszony póki co na takie ustawienia. Warto spojrzeć na to co się dzieje z kołami po najechaniu na głaz. Śliczne :)
world of tanks
A tutaj kilka zdjęć bugów :)
world of tanks
world of tanks
Niestety ciężko cokolwiek znaleźć. Większość materiału została usunięta. Na YouTube'a tez sporo już wyciekło, ale wszystkie są osuwane. Nawet teraz pisząc ten post znalazłem jedyny działający filmik który przestał działać nim skończyłem pisać :\

alojz
Napisany 07 Gru. 2013 - 18:22

użytkownicy
@up
zawieszenie pięknie pracuje mmmmm....

Topic.
Podstawa gry MMO to optymalizacja i niskie wymagania. np WoWp vs WT na max.
Im więcej kompów odpali daną gre tym więcej zarobi producent. Powinni to brać pod uwagę. Im dłużej pozostanie standardowa grafika tym lepiej.

MIchal_PL96
Napisany 07 Gru. 2013 - 19:52

użytkownicy
No skoro jest to WT to teraz wystarczy czekać na wprowadzenie do WoT'a ;) Konkurencja to najlepsze co tej grze mogło się przydarzyć.

alojz
Napisany 07 Gru. 2013 - 19:58

użytkownicy
@MIchal_PL96
WoT powie że nie potrzebne albo że serwer nie wytrzyma :P

MIchal_PL96
Napisany 07 Gru. 2013 - 20:28

użytkownicy
@alojz
W którymś Q&A Serb oficjalnie zapowiedział, że w 2014 wprowadzą takie zawieszenie.

Assire
Napisany 07 Gru. 2013 - 23:59

użytkownicy
@alojz: Niezależne zawieszenie ma wejść w 9.0 razem z havokiem. Więc serwer wytrzyma bo to będzie liczone po stronie gracza, co najwyżej podniesie się wielki krzyk tych co grają na kalulatorach "ale jak to u nas nie zadziała"

Co do screenów z testa, na żywo wygląda to dużo ładniej, każda mapa ma teraz słońce w jakimś miejscu nieba(wcześniej albo nie miały, albo było to po prostu jaśniejsze miejsce na niebie), promienie prześwitują między gałęziami, albo budynkami, cienie chmur rzeczywiście płyną po mapie, generalnie duży plus. I na moim sprzęcie co prawda spadły mi fpsy o jakieś 20-30%, ale za to gra sprawia wrażenie znacznie płynniejszej, nie ma już upierdliwego szarpania.

1234następna

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.