Witam
Po przeczytaniu wszystkich komentarzy na tej stronie miałem się nie wypowiadać ponieważ cała ta sprawa mnie nie dotyczy osobiście, gdyż bardzo rzadko kupuje złoto i to zawsze sms. Uważam ża za wersje beta gry nie powinno sie płacić, z tyloma niepewnymi zmianami ( ciągle zmiany statystyk czołgów, dział, pancerza, zarobków na danym czołgu itp ) ( Typ 59 jego siła dawno temu kiedy został wprowadzony a porównanie do obecnego Typ 59 <jak dzień do nocy >) bugami (strzały za 0 itp) oraz takim podejściem WG do klienta nawet tego płacącego w częstych wypadkach niemałe pieniądze. NIe odpowiadanie na ważne pytania gracza w "WY pytanie My odpowiadamy" tylko na takie które im pasują i to ogólnikowo jednym zdaniem, jakby odpowiadał automat.
Postanowiłem jednak napisać co o tym myśle z perspektywy osoby której nie dotyczy ten problem bezpośrednio, ale dostrzegam go i sądzę że to celowe działanie WG. Lub też niedopatrzenie (wprowadzenie systemu prezentów ( bardzo dziurawy system, nie przemyślany itp ) który teraz wyszedł im bokiem, a chcą teraz przerzucić odpowiedzialność na kogoś innego ) żeby samemu nie ponosić strat i nie przyznać się do błędu. Bo przecież ta gra nie ma żadnych błędów tak twierdzi WG.
POprostu krótko chcą cudzym kosztem łatać swoje niedopatrzenia, błędy, brak myślenia na przyszłośc , co mogą powodować takie ich działania. WG zostawiło furtkę dla "oszustów, naciągaczy" a teraz wielkie zdziwienie że ktoś to wykorzystuje ? a może to było zrobione specialnie żeby wyłudzić od graczy zablokowanych kont kase ? Bo ktoś kto gra już dużo czasu, ma z 15 czołgów w garażu, wydał setki złotych (jeśli nie tysiące ) na grę nie zacznie sobie raczej grać od nowa, na nowym koncie tylko wyda kase by mu odblokowali.
Jakimś wyjściem mogłoby być odebranie czołgu, graczowi z obszernymi wyjaśnieniami dlaczego, (dane kto nie dokonał zpałaty, dzień operacji itp ) i wielkimi przeprosinami że system WG pozwolił na takie niedopatrzenie, a w ramach rekompensaty (bo przecież gracz wydał prawdziwą kasę ( płacąc na allegro komuś ) połowe kosztu czołgu w złocie. Myśle że byłoby to jakieś wyjście z sytuacji na którą pozwoliło WG.
Pomysł na grę o czołgach WG miało super, niestety wykonanie jej i postępowanie z graczami woła o pomstę do nieba. Kto nie wierzy w moje słowa niech się sam przekona i przeczyta jak w realnym życiu postępuje z nami Polskimi graczami WG. ( trochę długie, ale warto do końca dotrwać )
Relacja z Urala 2012 kurkusmaximus, Środa, 19 września 2012, 23:54
http://world-of-tanks.eu/aktualnosci/-744--relacja-z-urala-2012/
Wybaczcie jeśli wypowiedz nie jest stylistycznie poprawna i zawiera drobne błędy. Nie jestem polonistą. To poprostu moje zdanie dotyczące tej sprawy.
Pozdrawiam wszystkich pasjonatów czołgów :)
PS: Napewno "Rishyu" ma takie zdanie jak MY wszyscy, tylko musi tak pisać, nakaz z góry od przełożonych itp.