kliknij aby powiększyć
1680x1050 : 806 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
"Złoto z Allegro" - Rishyu odpowiada w komentarzach

Mentat_PL
Edytowany 21 Wrze. 2012 - 14:58

użytkownicy
Raptor, ja się prawie w pełni zgadzam z tym co napisałeś, widocznie nie zrozumiałeś puenty. Przyznaję się, że złamałem regulamin, ale kochany ja się zaczynam zastanawiać, czy za jakiś czas znowu nie dostanę bana bo przeoczę jakiś niuans... upomną się po dwóch miesiącach i tyle. Innymi słowy dochodzę do wniosku, że ja nie jestem naiwny tylko dlatego, że kupiłem lewe złoto, ale dlatego, że zaakceptowałem regulamin oraz wydałem kupę forsy na grę która nie jest ukończona!!!! Innymi słowy, zaakceptowałem kota w worku w postaci prezentu złota który okazał się banem oraz zaakceptowałem płacenie za grę która w przyszłości będzie... no właśnie, nikt nie wie jaka będzie...

I jeszcze jedna myśl:"Jaki zakaz? Nikt nie będzie tu nikogo brał za rączkę. Ostrzeżenia "uważajcie na podejrzane oferty golda, możecie zostać zbanowani" powinny być wystarczające. Jak ktoś nie słucha ostrzeżeń, bierze ryzyko na siebie, a potem stęka to cóż... Poza tym pojawił się argument, że nie było ostrzeżeń w grze czy launcherze. Ludzie, wg nie ma obowiązku wycierać wam dupska jak narobicie w spodnie. Trzeba trochę samodzielności, obowiązek czytania wszystkich regulaminów i zaleceń należy do graczy" - no właśnie, wg nie ma obowiązku... ale za to ja mam obowiązek płacić, rozumiesz? oraz jestem ciekaw jaki procent graczy przeczytało regulamin od deski do deski?

Na koniec: ja chcę grać, palić czołgi i świetnie się bawić, a nie zastanawiać się, czy może zaraz bana dostanę - założyłem nowe konto, ale tym razem nie zamierzam płacić, oto efekt akcji wg bardzo skutecznie przekonali mnie, aby w ogóle unikać złota w grze.

Raptor
Edytowany 21 Wrze. 2012 - 15:10

użytkownicy
No niestety, regulamin nie jest zbyt przyjazny graczom, trzeba być tego świadomym :) Bana można zresztą dostać niesłusznie, a oni decydują czy go zdejmą czy nie.

Inna sprawa, że kulawy support, złe podejście do klientów (maile mogły być w nieco przyjaźniejszym tonie aniżeli płać lub ban i z większą ilością informacji) i nie do końca dokładne skrypty również dołożyły do gara i mamy teraz niezły bigos :P

buum99
Napisany 21 Wrze. 2012 - 15:17

użytkownicy
Raptor zgadzam się z Twoim zdaniem. Kiedy pierwszy raz zobaczyłem ofertę na allegro pomyślałem "jak oni na tym zarabiają", a nie "super okazja". Czy oni są organizacją charytatywną i dopłacają za Ciebie różnicę ceny złota? Wystarczyło odrobinę pomyśleć.

Mentat_PL
Napisany 21 Wrze. 2012 - 15:27

użytkownicy
A i dodam jeszcze jedno bo miło się z Wami pisze (nie ironia), podam przykład jak Jezus w przypowieści, aby każdy mógł zrozumieć co tak naprawdę zrobiło mi wg ;) :

Jest sobie droga i stoi przy niej znak "nie zalecamy jechać szybciej niż 100km/h", przy znaku stoi policjant. Drogą jeżdżą ludzie, zgodnie z przepisami, nagle pojawia się wąż i gada do kierowców, że może im tak silnik podkręcić, że pojadą szybciej niż te 100km. No i faktycznie, spróbował jeden, pojechał, policjant nic. Pojechał drugi, policjant nic. Pojechało multum ludzi pierwszy miesiąc, drugi miesiąc, trzeci miesiąc, policjant nic. Nagle do domów kierowców jednego dnia przyszły mandaty, okazało się, że policjant nagrywał na kamerkę wszystkich kierowców. Nikt jednak nie wie czemu tyle czekał... Jaki jest morał moi bracia w graniu? Ano taki, że kierowcy są winni, wąż jest winny, policjant jest winny (powiedzmy, że zaniedbania) a płacić mandat musi kierowca.

Pozdrawiam :D

Mały Różowy Maus
Napisany 21 Wrze. 2012 - 15:46

użytkownicy
buum99

Jak zarabiają? Np. jak ktoś ma ogromną ilość Ultimate Game Cards (albo mnóstwo punktów na swoim koncie Ultimate), które można wydać tylko w grach, to mógł postanowić część spieniężyć w ten właśnie sposób. Ludzie czasami dostawali takie karty jako gifty, czasami nowocześniejsi rodzicie dają takowe w prezencie (a młodzian mógł preferować wydanie tej kasy na coś innego).

Widząc jak długo złoto i czołgi oferowane są na Allegro i to w dodatku przez ludzi mających kilkuletnie konta i sporo pozytywów podejrzewałem, że właśnie tak są finansowane te transakcje.

rishyu
Napisany 21 Wrze. 2012 - 17:16

użytkownicy
Z mojej strony dodam,że kradzione karty i transakcje to nie tak sobie niektórzy wyobrażają: biorę jeden numer i ładuje dopóki bank nie odetnie z automatu za przekroczenie limitu.

90% tego typu przestępstw to pojedyncze, niewielkie operacje, które łatwo mogą utonąć w rachunku, a wielu ludzi pojedynczego wpisu z 10 euro co 2 miesiące może nawet nie zauważyć.

najczęściej po zgłoszeniu przez kogoś banki sprawdzają transakcje i informują innych potencjalnie poszkodowanych, stąd potem charebacki są dość masowe, i zgrane w czasie.

MastahOfDisastah
Napisany 21 Wrze. 2012 - 17:58

użytkownicy
Wkurzyło mnie też to, że jak mam zbanowane konto to WG nie zamroziło premium, które miałem normalnie wykupione u nich. W tej chwili nie mogę korzystać z tego za co zapłaciłem. Czyli tracę tylko na tym pieniądze. Pisałem do supportu w tej sprawie. Wysłałem dwa maile, minęło już dobre 4 dni a odpowiedzi nie dostałem.

rishyu
Napisany 21 Wrze. 2012 - 18:28

użytkownicy
Suport dostaje gigantyczna ilość ticketów z związku z banami, więc proszę o cierpliwość. Odpowiedź będzie.

Mały Różowy Maus
Napisany 21 Wrze. 2012 - 18:34

użytkownicy
Jak widzę na forum WG, banujecie też ludzi, którzy twierdzą, że nigdy nie dostali żadnego prezentu i kompletnie nie wiedzą o co chodzi, więc nic dziwnego, że macie zalew ticketów.

BloodWolF
Napisany 22 Wrze. 2012 - 11:47

użytkownicy
Wiecie swojego czasu tu na forum było ostrzeżenie o możliwości oszustwa. Można go znaleźć tu. Kolega nie odpisał mi na posta aczkolwiek dało mi to do myślenia i po konsultacji z żonką stwierdziłem, że lepiej się wstrzymać te 3 miesiące. Jak widać nie trzeba było aż tak długo czekać.

@Mały Różowy Maus

Autobany idą przez skrypt. Mało możliwe aby osoby które nie przyjęły "prezentu" dostały bana. Chociaż mogę się mylić i "ręcznie" sprawdzają transakcje i banują.

Mały Różowy Maus
Napisany 22 Wrze. 2012 - 12:18

użytkownicy
@BloodWolF

Znaczy ludzie piszący o tym na forum, w tym także nie pochodzący z Polski i nie mający kompletnie pojęcia co to jest Allegro, kłamią? Wątpię.

Raptor
Napisany 22 Wrze. 2012 - 12:29

użytkownicy
Widze, że Rishyu czyta komentarze :P Ciekaw jestem czemu wg nie rozłożył tej całej akcji na części, żeby support nie musiał brać na klatę rejdża paru tysięcy osób zamiast np. kilkuset. No, ale może tak było wygodniej :)

Mały Różowy Maus
Napisany 22 Wrze. 2012 - 14:58

użytkownicy
@ Raptor

A może jest rozłożone i to dopiero zaledwie początek paru miesięcy banowania kont :)

Raptor
Napisany 22 Wrze. 2012 - 15:46

użytkownicy
Heh, ciężko wyobrazić sobie większy shitstorm niż już jest :P

Mały Różowy Maus
Napisany 22 Wrze. 2012 - 18:08

użytkownicy
I chyba chaos narasta. Z tego co ludzie piszą wynika, że jeden gość dostał karę za transakcję, za którą płacił własną kartą! WG po prostu zabrało sobie 5,5 k golda i już. Inny napisał, że w jego klanie zbanowali 18 osób, z czego 9 okazało się, że niesłusznie.

Wygląda na to, że WG nie banuje, gdy nastąpił chargeback, ale po prostu wali banami na oślep.

Koszmarna wpadka z zakresu public relations. Gdyby taki numer odwalił znany koncern typy Microsft czy Apple, to już o sprawie byłoby głośno w największych mediach.

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.