kliknij aby powiększyć
1500x702 : 311 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Artykuły
poprzednia123
Tygrys – gra a rzeczywistość

wodzu4444
Edytowany 30 Sty. 2013 - 04:09

użytkownicy

witam mam Tiger P i jeździ mi się wyśmienicie,w sumie to taka VK3001P tyle ze wolniejsza wersja ale nie narzekam. zamięrzam zebrać tygrysy jakie tylko są w tej grze.

pozdrawiam i powodzenia w grze

Walter_NovotnyPL
Napisany 30 Sty. 2013 - 07:07

użytkownicy
@Miszcz ty chyba nigdy nie grałeś tymi Tygrysami. Może na papierze Tygrys P rozpędza się do 35km/h ale powyżej 25-27 to raczej nie zobaczysz. Tygrys H rusza u już ma 30km/h. Tygrys H ma dużo mocniejszy silnik i większą prędkość obracania się. Ma też większą szybkostrzelność. Jedyną zaletą Tygrysa P jest pancerz. Mam aktualnie obydwa czołgi w garażu z załogą na 100%.

czolgista pl
Napisany 07 Luty 2013 - 17:30

użytkownicy
:)

Wawrzu97
Napisany 17 Ma. 2013 - 04:29

użytkownicy
Nie wiem, czy ktoś kojarzy może grę Desert Rats vs Afrika Korps. Świetna gra. Najlepszym czołgiem w tej grze był właśnie Tygrys, chociaż niektórzy spierają się, że to miano należało do Shermana. Pamiętam jak kilka lat temu w to grałem to za każdym razem kiedy walczyłem przeciwko Niemcom i zauważyłem Tygrysa to byłem powiem szczerze przerażony jego wielkością i tym, że każdy z moich czołgów miał "na hita". Kiedy zaś byłem po stronie Niemców to byłem bardzo szczęśliwy kiedy mogłem sterować tym potworem. W jednej misji, pamiętam, miałem do dyspozycji aż 3 Tigery, które posłałem na początek mojej formacji pancernej i rozkoszowałem się widokiem jak oddalonego o 1.5 km wroga rozwalają jednym strzałem. :)

JudasHonor
Napisany 05 List. 2013 - 19:19

użytkownicy
Twórcy WoT starali się dobierać czołgi w tiery według ich wartości a nie tego w jakim okresie dane czołgi się spotkały. Gdyby łączyli drużyny czołgów Tygrys, T-34 i Shermanów to ci ostatni przeklinali by 3 razy mocniej MM gry niż teraz.

Jeśli Tygrys jest na tym samym tierze co nowsze i bardziej zaawansowane konstrukcje jak amerykański T29 to świadczy tylko, jak dobrym czołgiem musiał być.

Ja bardziej czepiam się czołgów KV-1, KV-1s i KV-2. Według mnie każdy z nich powinien wylądować o 1 tier wyżej. A chyba najbardziej irytuje mnie KV-1s, troll tank, bez którego nie wchodź nawet na kompanie.

poprzednia123

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.