kliknij aby powiększyć
1920x1080 : 355 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
poprzednia12345
War Thunder: nowe grafiki i drzewka technologiczne ZSRR i Rzeszy

michu102fg
Edytowany 14 Paź. 2013 - 19:55

użytkownicy
oRka
haha z tym Mausem to nieźle napisałeś :)
dobrze że w WT nie ma prototypów, w Wocie są "normalne" bo jest tam dużo fantazji np. osłabianie prawdziwych czołgów. Taki tam Tiger - zrobili wszystko, aby każdy starał się obejść ten czołg, po prostu żeby nim nikt nie grał
zobaczymy czy w WT też tak będzie, ruskie T-34 i jankeskie Shermany nie powinny się wtedy wyłaniać w grze zza kamieni i krzaków
a co do kamieni i krzaków zobaczymy czy te hordy graczy z WoT'a będą miały ten sam nawyk chowania się za wyżej wymienionymi rzeczami:D
jakby mieli depresję i się bali wyjeżdżać....

mickey93
Napisany 14 Paź. 2013 - 20:26

użytkownicy
"a co do kamieni i krzaków zobaczymy czy te hordy graczy z WoT'a będą miały ten sam nawyk chowania się za wyżej wymienionymi rzeczami:D"

będzie gorzej bo 1 2 3 strzały i giniesz choć z 2 strony bedzie trzeba uwarzać na samoloty
"Taki tam Tiger - zrobili wszystko, aby każdy starał się obejść ten czołg, po prostu żeby nim nikt nie grał"

tygrys jest jaki jest bo trafia na czołgi z którymi nigdy nie miał prawa walczyć (M103 T-10 IS-3) a ISU rzeczywiście robiły sieczkę z tygrysów. w wocie jak wprowadzą bitwy historyczne to to padło ponownie odzyska "historyczną" wartość

MIchal_PL96
Napisany 14 Paź. 2013 - 20:47

użytkownicy
co z tego jak t-34-85 bedzie mogl go przebic z przodu bo bitwy tocza sie na mniej niz 500m

michu102fg
Napisany 14 Paź. 2013 - 21:20

użytkownicy
"co z tego jak t-34-85 bedzie mogl go przebic z przodu bo bitwy tocza sie na mniej niz 500m"

właśnie, to jest to :) szkoda żę nie można tam strzelać z 2,5-3km to by Tygrysy z PRAWIE wszystkiego robiły siekę ;)

mickey93
Napisany 14 Paź. 2013 - 21:23

użytkownicy
a co w realu tygrys był nie przebijalny?

dla armaty zis s53 na 500m przebijalność wynosi 105 115mm podczas gdy tygrys ma 100mm na przodzie

oRkA
Napisany 14 Paź. 2013 - 22:02

użytkownicy
Michu, chyba jednak prototypy mogą się pojawić. To podobno jest z forum WT:

Mają być:
- Czołgi które były stworzone, brały udział w walkach
- Czołgi prototypowe, ale zbudowane
- Czołgi z desek kreślarskich, jedynie w ekstremalnych przypadkach....

W dodatku czołgi bd do wojny w korei...

I w sumie wśród samolotów również znalazłem takie które z pewnością udziału w walkach nie brały, a i nie jestem pewien czy w ogóle zostały zbudowane.

w WT czołgi nie będą niewidzialne, podobnie jak jest z samolotami (widać je jeśli nie oślepia cię światło i nie zasłaniają ich chmury, oraz dasz przybliżenie ekranu). Wykrywając je jedynie pojawią się nad nimi nicki przez co na pewno ich nie przeoczysz, tak więc chowanie w krzakach nadal może mieć sens, ale trafne oko gracza wroga dostrzeże.

Bitwy mają być na znacznie większym polu bitwy na trybie historycznym. Mam nadzieję, że dadzą wiele celów do likwidacji po drodze, bo jakoś nie widzi mi się 150 minutowe dojeżdżanie do wrogiej bazy :)

mickey93
Napisany 14 Paź. 2013 - 22:14

użytkownicy
"bo jakoś nie widzi mi się 150 minutowe dojeżdżanie do wrogiej bazy :)"
uważając przy tym żeby zabłąkany szturmowik nie wysłał cie na złom

Halfborn
Edytowany 15 Paź. 2013 - 02:35

użytkownicy
@oRkA
Raczej w WT Mausa nie zobaczysz bo ten czołg na żadną wojnę się nie nadaje. Jest zbyt ciężki. Ktoś o tym wspominał na streamie jak drzewka prezentowali.

Drzewka się na pewno też powiększą o wozy opancerzone i przeciwlotnicze. Tak dokładniej zobaczymy co ma być w drzewkach jak zaprezentują w.w. pojazdy plus jednostki premium.

zerg92
Napisany 15 Paź. 2013 - 02:19

użytkownicy
Piszcie se co chcecie ale ja mam dosyc tej oszukującej gry .Jak tylko sie pojawi tunder to odrazu w to wsiadam ,mimo tego że w wocie prawie 30k bitew

Wilk Fenris
Napisany 15 Paź. 2013 - 08:28

użytkownicy
Dla mnie i tak najważniejsze jest to, że będzie konkurencja pomiędzy dwoma grami, które trzymają jakiś poziom wykonania. To bardzo dobrze. Będzie zawsze jakaś odmiana i można sobie pośmigać raz tu, a raz tu. Choćby z tego powodu kibicuje WT. Niech WG poczuje oddech konkurencji na plecach (i choćby minimalny spadek dopływu gotówki), to może zmobilizuje ich to do działania i jakiś innowacji. Teraz trochę osiedli na laurach i stali się leniwi. Taki kop w zadek bardzo im się przyda ;)

col_Kurtz
Napisany 18 Paź. 2013 - 01:54

użytkownicy
Elaboraty czytać, by zrozumieć mechanikę gry w WT? Na litość... a co trzeba wiedzieć, by grać w WoT? System zniszczeń w WoT to dopiero dziwoląg i trzeba mieć wiedzę. Celując w gąsienice, rozwalam co... silnik? Celując w wizjer... a wszystko oparte na punktach. No ja Ciebie proszę. Sam sobie przeczysz i rzucasz argumentami, które idealnie można obrócić właśnie przeciw mechanice WoT, a nie WT.
Mam wrażenie, że nie można nic złego o WoT napisać, bo... bo co? Nie można uznać, że gra jest słaba? A WT jest wg mnie lepszą pozycją obecnie? To jakieś nieporozumienie i nijak się ma do dyskusji.
Jasne, jaka będzie migracja, dopiero się okaże i na razie jest to wróżenie z fusów. Ale nie przyjmowanie czyjegoś zdania i obstawanie twardo przy swoim, zwłaszcza jeśli nawet się nie zagrało w WT, to jest - nieporozumienie.
Robiąc jedynie porównanie WT - WowP. W WT samoloty nie znikają, ani nagle się nie pojawiają, jakby przybywały z jakiegoś innego wymiaru, niczym w Star Wars. To dla mnie jest dość ważne i o wiele lepszy model spotowania/wykrywania przeciwnika. Czy ktoś mi będzie próbował powiedzieć, że nie zobaczę jadącego czołgu z 500 metrów? Bo jest poza zasięgiem liczonym przez grę? Albo że czołg zniknie na środku placu, bo stanął i tak liczy to gra? Albo, że kolega z drużyny jest bliżej i mi wskaże czołg który jest za rogiem? Bo tak to liczy gra? Znaczy co, kolega jeździ z moimi oczami w wizjerze? No ja przepraszam;) Albo wykryta jednostka, chociaż się nie rusza, znika z mapy, bo... zwiadowca się oddalił? Albo że tymże zwiadowcą latasz jak kot z pęcherzem między kamieniami wielkości połowy czołgu i znikasz, a jednocześnie pokazujesz pozycje? Ninja, czy co?

mickey93
Napisany 18 Paź. 2013 - 16:15

użytkownicy
"Sam sobie przeczysz i rzucasz argumentami, które idealnie można obrócić właśnie przeciw mechanice WoT, a nie WT."
o widzisz zarzucasz mi że nie akceptuję krytyki podczas gdy sam niżej robisz to samo
"Mam wrażenie, że nie można nic złego o WoT napisać, bo... bo co? Nie można uznać, że gra jest słaba? A WT jest wg mnie lepszą pozycją obecnie?"
przyjmuję do wiadomości że WT jest dla ciebie lepsze ok każdy ma swój gust,ale piszesz tak jakby ci ktoś nadepnął na odcisk
krytyka jest ok ale pod warunkiem że sensowna

a co trzeba wiedzieć, by grać w WoT? System zniszczeń w WoT to dopiero dziwoląg i trzeba mieć wiedzę. Celując w gąsienice, rozwalam co... silnik? Celując w wizjer... a wszystko oparte na punktach. No ja Ciebie proszę
trzeba wiedzieć że do puki przeciwnik nie zgaśnie to zrobi wszystko żebyś ty zgasł trzeba wiedzieć. 2 nie wiedziałem że w wocie można samym celowaniem niszczyć wroga - cuda?

Norbertpl
Edytowany 18 Paź. 2013 - 20:55

użytkownicy
Ostatnio pobrałem właśnie WT i czekam z niecierpliwością na czołgi.
Ale patrzyłem na stronie WT więcej screenów z czołgami i mogę powiedzieć że czołgi są dobrze wykonane. Lecz ciekawi mnie jaka będzie rozgrywka.
Ale na obecną chwilę wiem że czołgi będą jeździć same dopiero potem mają wejść do rozgrywek samolotów czołgi.
I może będą jakieś normalniejsze mapy.
Najbardziej cieszy mnie to że nie będzie KV-1S z wieżą od IS'a.
Przecież powstało tylko kilka modeli które były zrobione w warsztatach polnych.
Tylko wkurzające może być to że jest dużo czołgów tych samych tylko z inną kombinacją. Przynajmniej nie ma dziwactw np.T28 Prototype jak w WoT. Które wyjedzie i jakiś stockowy lub inny czołg który nie ma lepszej peny go nie przebije.
A w WT są wszystkie czołgi jakie były produkowane. MOGŁY nie walczyć ale były budowane.
Cieszy mnie to że będzie BT-7 z troolem XD i co ważne KV-2 z troolem.
world of tanks
Narazie moja opinia o WT i plotki na temat czołgów sprawiają dobrze wrażenie więc w mojej skali na 10 stawiam 9/10

poprzednia12345

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.