kliknij aby powiększyć
1680x1050 : 556 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
War Thunder: nowe grafiki i drzewka technologiczne ZSRR i Rzeszy

Halfborn
Edytowany 13 Paź. 2013 - 15:31

użytkownicy
@WOT-owiec
Cytująć SerBa: "Nie podoba się? Nie graj!", "Za trudne? Nie graj!". Swoją drogą jak gameplay jednostek naziemych WT był dla Ciebie zbyt symulacyjny...

Ciekawi mnie czy będzie po premierze dostępny od razu tryb historyczny, czy realistyczny i jak to będzie wyglądało, bo to co do tej pory zobaczyliśmy to czysty arcade.

Premiera będzie równo z premierą ps4, tylko nie wiem czy w ameryce, czy w europie (raczej to pierwsze). Poczekamy miesiąc albo i trochę więcej.

Na streamie mówili, że na początku wejdzie jakieś 60 czołgów z tych drzewek, które pewnie mogą ulec jeszcze zmianie.

Najbardziej nie mogę się doczekać żeby usiąść za sterami kv-2 ^^

Pioyer
Napisany 13 Paź. 2013 - 15:31

użytkownicy
nie podoba mi sie to ze dali 2-6 roznych wersji 1 czolgu gdzie przy WoT'cie ma sie je jako moduly troche to dla mnie bez sensu ale jakos musieli napelnic drzewko prawdziwymi czolgami ktore istnialy gorzej bedzie zapelnic drzewko USA Wlochow Japoni i Brytow

Halfborn
Edytowany 13 Paź. 2013 - 15:47

użytkownicy
Gdyby WG wywalił czołgi które sam wymyślił, albo były gdzieś tylko na papierze (czy drzwiach w kiblu ;>), to niewiele by z jego drzewek zostało. Wtedy może byśmy zobaczyli bardziej realistyczne czołgi na gorze drzewek, a różne wersje innych wypełniły by luki. To by było najbardziej sensowne.

Jak już się raz puściło wodze fantazji to trzeba w to brnąć. Przynajmniej gry nie będą podobne (poza tematyką) i będę mógł sobie w obie spokojnie grać ;)

Sasilton
Napisany 13 Paź. 2013 - 16:47

użytkownicy
prototypu czy koncepty są ok. Jak dla mnie to bez sensu dawać te same czołgi z innymi działami. Już bardziej przeboleje zmyślone czołgi.

gvynblade
Napisany 13 Paź. 2013 - 17:39

użytkownicy
te drzewka to smiech na sali

Halfborn
Edytowany 13 Paź. 2013 - 17:53

użytkownicy
przecież normalnie były używane te same czołgi z różnymi działami, modułami, parametrami, więc co w tym bez sensu?

Dodam jeszcze że jak wprowadzą czołgi to następne będą wozy opancerzone oraz coś przeciwlotniczego co teraz testują.

mickey93
Napisany 13 Paź. 2013 - 17:53

użytkownicy
"Gdyby WG wywalił czołgi które sam wymyślił, albo były gdzieś tylko na papierze (czy drzwiach w kiblu ;>), to niewiele by z jego drzewek zostało."

bzdury opowiadasz

poświęciłem 30 minut i zrobiłem te 4 drzewka o których wiedziałem najwięcej na zielono zaznaczone sa pojazdy które istniały (czyli był zbudowany choć 1 prototyp)

[img]http://s6.ifotos.pl/mini/chinypng_nsanwhn.png[/img]

gvynblade
Napisany 13 Paź. 2013 - 18:06

użytkownicy
a ja sie pytam gdzie jest maus

Halfborn
Edytowany 13 Paź. 2013 - 18:15

użytkownicy
@mickey93
może i przesadziłem że niewiele by zostało (bo czasami nawet połowa ;>) ale pełno tu fantastyki.

Pokazałeś tylko chińczyków.

Pioyer
Napisany 13 Paź. 2013 - 18:15

użytkownicy
Halfborn@ powiedz to jak 5x bedziesz gral tym samym czolgiem tylko ze z innym dzialem i silnikiem

mickey93
Edytowany 13 Paź. 2013 - 18:21

użytkownicy
miałem problemy z uploadem więc jeszcze raz
https://docs.google.com/file/d/0B33F_ciSx-tiLV9jWDhzclBKX0E/edit?usp=sharing

https://docs.google.com/file/d/0B33F_ciSx-tiM2Zsb0tqMm1wUzA/edit?usp=sharing

https://docs.google.com/file/d/0B33F_ciSx-tiR2lRR0lsU1BoQmc/edit?usp=sharing

https://docs.google.com/file/d/0B33F_ciSx-tic1d4UTRXNjhpdVE/edit?usp=sharing

Halfborn
Napisany 13 Paź. 2013 - 18:46

użytkownicy
@Pioyer
przecież tak robię w WoT i nie widzę problemu. Tyle że nie we wszystkich drzewkach tak zrobili.

@mickey93
sam widzisz że niewiele zostaje. Wywalając prototypy w niektórych przypadkach odcinasz też sporo tych czołgów z drzewek.

Chińskie drzewko zrobili na siłę. Z czego chińskie są może tam 3-4 czołgi. Reszta to czołgi premium z inną nazwą albo zapożyczone z innych nacji.

Pioyer
Napisany 13 Paź. 2013 - 19:17

użytkownicy
Halfborn@
tak tylko ze w WoT'cie robisz to inaczej kupujesz ten sam czolg i dajesz moduly a WT bedziesz kupowal kolejny poziom tego samego czolgu lepiej sie chyba meczyc jednym poziomem niz 5x tym samym

mickey93
Napisany 13 Paź. 2013 - 19:57

użytkownicy
@sam widzisz że niewiele zostaje. Wywalając prototypy w niektórych przypadkach odcinasz też sporo tych czołgów z drzewek.

ja nie wywaliłem prototypów tylko zaznaczyłem te czołgi które był zbudowane

ponadto jeśli grind w czolgach bedzie tak samo męczący to powtarzanie tego 5 razy jest bezsensowne

Wilk Fenris
Napisany 13 Paź. 2013 - 20:02

użytkownicy
WoTowskie fanboye kolejny raz w natarciu...

Po pierwsze, to nie jest WoT, tylko War Thunder, który ma inna strukturę rozgrywki i inny model rozwoju drzewek technologicznych. Tu się nie wymienia modułów. Każdy model ma tylko takie wyposażenie, jakie miał historycznie i koniec. Tak w WT było od zawsze i tak będzie nadal. To nie jest wada, a inne podejście do tematu. Traktujecie WT tak, jak by chciał być drugim WoTem, a nie tak, jak by to była inna gra. Przykra wiadomość... drugiego WoTa nie będzie. Gaijin nie klonuje produktu Wargaming, tylko robi coś zupełnie innego. To jest inna gra. Nie podoba się? Wasz problem... JA mam zamiar korzystać z obu gier, ponieważ obie zapewniają innego typu wrażenia.

Argument, że w WoT można grać różnymi modelami jest chybiony. Dlaczego? Bo kto gra z gorszymi modułami? Nikt. Dlaczego? Bo mają wymyślone statystyki ustawione tak, aby były gorsze, niż moduły z dalszej części rozwojowej czołgu. Tak... dobrze przeczytaliście... wymyślone statystyki. W praktyce więc masz jeden czołg, a "poprzednie wersje" są sztucznie pogorszone i służą tylko jako zapychacze, a nie realne zamienniki. W WT będzie można grać historycznymi konfiguracjami i nie będziesz się zmagał z tym, że widzisz 20m mniej, niż gościu z lepszą wierzą. Wiele osób sobie to ceni. To, że wam się nie podoba, to nie jest żaden argument przeciw, a wasze gusta. "Mi się nie podoba, więc jest do dupy..." Wow... jestem pod wrażeniem argumentacji.

Ja np. jestem za i wolę taki model rozwojowy, czyli następujące po sobie modele z historycznym wyposażeniem, niż to co mam w WoT, gdzie gorsze moduły są tylko po to, aby wydłużać czas dojścia do kolejnego czołgu. Mi się to bardziej podoba. I co teraz?

Idę o zakład, że większość z was nie ma zielonego pojęcia jaki jest mechanizm zdobywania nowych maszyn w WT, ani na czym polega ich rozwijanie. Świadczą o tym wasze pytania i dziwne zarzuty. Ale płacz musi być...

I tak jak na pierwsze drzewko jest dobrze. Maszyn jest naprawdę sporo i spodziewałem się, że będzie ich mniej. Jest tu też kilka maszyn, których nie ma w WoT co też cieszy.

Mam nadzieję, że nie będą się starali wypuścić czołgów jak najszybciej, a dopracują wstępny model rozgrywki na tyle, żeby nie raził jakimiś większymi błędami. Jeżeli to zrealizują jak należy, powinno być ciekawie :)

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.