kliknij aby powiększyć
1390x872 : 898 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
poprzednia12345
Czołgi średnie i niszczyciele czołgów X tieru już niedługo w grze !

dna78
Napisany 13 Czer. 2012 - 22:32

użytkownicy
World of Tanks okazał się kurą znoszącą złote jaja, więc pomysł wprowadzania coraz nowszych czołgów jest dla mnie logiczny (co nie znaczy, że mi się podoba) - pomyślcie, ile expa będzie potrzeba do odblokowania tych maszyn, ile miejsc w garażach, ile dodatkowych slotów, itepe. Co za tym idzie, ludzie nie pożałują złotówek, euro, rubli czy innych hrywien na zakupy, bo zwyczajnie nie będzie im się chciało jeździć stockami, a moneta w portfelu się znajdzie... To świat wirtualny, tworzony dla zysku (dobra zabawa to skutek, nie przyczyna) i, jeśli pewnego dnia pojawią się Abramsy czy LeOPardy ;-), kosztujące 10 mln wolnego expa, to ludzie wydadzą na to pieniądze i będą nimi jeździć.
Przypomnijcie sobie francuski patch - tego samego albo następnego dnia po jego wprowadzeniu, po mapach jeździły już najwyższe tiery - niby skąd się wzięły? Niektórzy gracze wzięli zapewne złoto z klanowego skarbca, ale sporo było takich, którzy za realną monetę wymieniali doświadczenie nakulane na rozmaitych pojazdach.
Będą chcieli wprowadzić, to wprowadzą - ta gra już dawno odeszła od założeń i klimatu DWŚ, a (często o tym wspominam w rozmowach ze znajomymi) alternatywy dla niej nie ma i, zapewne, długo nie będzie...
Pozdrawiam!

Panzer
Edytowany 13 Czer. 2012 - 23:18

użytkownicy
@UP

Sorry bo nie rozumiem ostatniego zdania. To jest World of Tanks, czyli świat czołgów, a LEO czy Abrams to też czołgi? Czyż nie ?
Jak by to była gra z tytułem np. II Wojna Światowa to można się kłócić z wprowadzaniem maszyn z lat 50, 60. Wiec twój lament w ostatnim zdaniu o alternatywie nie ma miejsca.

Pozdr

dna78
Napisany 14 Czer. 2012 - 18:14

użytkownicy
Panzerku drogi, gdzie Ty znalazłeś ślad lamentu w moim poście??? :-)
Nie lamentuję, więc nie pisz takich mocnych słów, bo mnie się kojarzą inaczej... Nvm! Nie wiem, czy pamiętasz czasy Closed Bety - wtedy WoT był zdecydowanie bardziej "drugowojenny", niż teraz i w tamtej wersji zdecydowanie bardziej mi "trafiał w gust" - nie interesuje mnie ani trochę to, czy moje zdanie się komuś podoba, czy też nie, wyrażam tylko swoją opinię. Nie mam zamiaru odinstalowywać gry, właśnie dlatego, że nie istnieje dla niej alternatywa - gdybym natrafił na podobnie grywalną pozycję, osadzoną w realiach sprzętowych 2WŚ, już bym w nią grał i tyle. Po prostu takie klimaty lubię, a World of Tanks na tym zaczynał i tym zjednał sobie rzesze fanów i wyznawców (gier z jeżdżącymi czołgami III generacji było kilka, zaś WoT oferował dosyć konkretny przedział czasowy, właśnie drugowojenny) - to, że rozwijają się i dodają nowe pojazdy, zmieniło tą grę mocno, czego wiele osób, szczególnie tych młodszych "stażem" po prostu nie wie. Nie chcę nikogo przy tym urazić, po prostu mam swoje "staromodne" sentymenty i myślę, że można mi to wybaczyć... :-)

Faren
Napisany 14 Czer. 2012 - 18:49

użytkownicy
@dna78

Połowicznie masz rację. Za czasów Closed Bety gra miała wyraźnie klimat potyczek pancernych czasów 2wś, jednakże założeniem było od samego początku: walki pojazdów od dwudziestolecia międzywojennego aż do początków Zimnej Wojny. Kiedyś nie było lightów tieru 5, arty tieru 8, a większość zamieszczonych w grze maszyn było faktycznie produkowana. Ale wraz z otwarciem się WoT na świat powoli dochodziło coraz więcej czołgów które istniały tylko na papierze lub były produkowane w niskich ilościach (przez co są niezbyt popularne).

Nic na to nie poradzicie koledzy (i koleżanki, kto to wie?), jakbyście mieli się zahibernować na rok, to po przebudzeniu za nic nie poznalibyście waszego kochanego WoTa. Wydaje mi się, że rozwiązaniem dla konserwatystów z czasów Close Bety byłyby bitwy historyczne (w które miałbym olbrzymią ochotę pograć). Wtedy nie doszłoby do sytuacji, że patatają nam polu po mapie AMXy, Pattony, Leosie czy jakikolwiek pojazd który nie postawił... gąsienicy (?) na polu bitwy.

Jak na tę chwilę jedynie MM może coś zmienić, aby do jednej bitwy nie wrzucało nas z powojennymi tankami (ale lighty muszą to jakoś przecierpieć)

Panzer
Napisany 14 Czer. 2012 - 19:36

użytkownicy
@dna78

Jest wiele gier w których można pojeździć czołgami. Jednak sam WOT to nie tylko Druga Wojna. Wszystko idzie do przodu i nikt tego nie zmieni. Jak bym jeździł non stop tym samym czołgiem to by mi sie gra znudziła. Ja jestem jak najbardziej za wprowadzaniem nowych czołgów.

Faren
Napisany 14 Czer. 2012 - 19:55

użytkownicy
@Panzer

Ja to się w ogóle czuję jakby było Boże Narodzenie ;P jeszcze miesiąc temu robiłem sobie notatki by podyskutować na forum "a jakie czołgi bym chciał widzieć w grze" i były tam właśnie T-62A, Leoś, Patton III, nawet Typ 74 (choć byłem na 100% pewien, że go nie wsadzą do gry) i Object 268. Teraz okazuje się, że połowa tego czego bym sobie życzył - spełni się :D do pełni szczęścia brakuje mi jeszcze tylko lightów tieru 6 (no kurde dajcie spokój, france będą mieć lighty do tieru 8 i to piątaka z działem 90 mm to jakiś obłęd).

Mam tu na myśli oczywiście M41 Walker ;]

Pytanie poza konkursem, to jak jest z tą mapą Airfield, latają tam samoloty jak na screenach? (W testa nie grałem)

poprzednia12345

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.