kliknij aby powiększyć
1600x982 : 158 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
Czołgi średnie i niszczyciele czołgów X tieru już niedługo w grze !

RENAULTMAGNUM
Edytowany 11 Czer. 2012 - 22:03

użytkownicy
mi sie wierzyć nie chce w tą 170 mm albo bedzie bardzo słaba celność lub czas przeładowania albo wcale jej nie bedzie bo tak to nie wyobrażam sobie grać przeciwko JGE-100 schowa sie w zaroślach strzeli i grubo ponad 1000 hp nie ma.Chociaż patrząc na niego będzie tak jak z e-100 boki i tył 7 tier przebije to może nie będzie tak zle i napewno bedzie strasznie wolny

Yankarad
Edytowany 11 Czer. 2012 - 23:00

użytkownicy
@up
celności to to nie będzie miało :( i myślę, że dmg w granicach 700-1200dmg. reload zapewne z 20sec...

Faren
Edytowany 11 Czer. 2012 - 23:32

użytkownicy
Lekki czołg tieru 8?! Działo 90 mm już na piątym tierze?! Może odrobina standaryzacji w drzewkach, co? Gdzie mój M41 Walker na tierze VI xD? W sumie to bez problemu można by dodać do każdego drzewka jeszcze jednego lighta na tierze VI, w radzieckim możnaby upchnąć PT-76, K-90 lub P-39 (jakby dali PT-76 to można by dodać jeszcze chińskiego premiuma Typ 63 ;]). Oczywiście wsiśko musi mieć balans.

Jeszcze tylko dać drugą linię amerykańskich HT (T58 jako tier X?), drugą linię medów (T25, T42, T54, T95) i będę w Niebie. Ciekawe, co dadzą Brytolom jako meda tier X? No i jeszcze Japońcom... A w europejskim drzewku? Zagadka stulecia? ;p

BTW ja w europejskim drzewku obstawiałbym któryś ze szwajcarskich Pz 58 lub Pz 61

RENAULTMAGNUM
Napisany 11 Czer. 2012 - 23:22

użytkownicy
czas pokaże według mnie juz trochę zagalopowali niech zrobią albo dwa servy z nowymi i starymi czołgami albo WOT 2 bo tak co widzę to w 2013 roku już bedą chellengery jeżdziły abramsy i tp

Faren
Napisany 11 Czer. 2012 - 23:39

użytkownicy
@RENAULTMAGNUM

Bez przesady, kiedyś też miałem takie obawy, ale w sumie dlaczego nie medy i tdki tieru X? Ba, jak wprowadzali Typa 59 to wieszałem na nich psy, a teraz sam chętnie widziałbym Leoparda, M60, AMX-30, Chieftaina ;p (oczywiście prototypy, bez żadnych nowoczesnych bajerów sprzętowych).

Jest tu (w artykule) kilka fajnych konceptów czołgów zgodnych z linią czasową, każdy z przedstawionych modeli był projektowany w latach 50tych. Wg mnie to należałoby poprawić MM aby rozdzielić znacząco pojazdy z okresu wojny i powojenne (dlatego agituję za lightami tieru 6).

Helios25
Napisany 12 Czer. 2012 - 00:07

użytkownicy
Mam pytanko może da się za parę lat wcisnąć Andersa? Było by fajnie.
A i jeszcze jakąś mapkę w Iraku.
(Siemka RENAULTMAGNUM myślałem, że się ciebie pozbyli. ;D Ale ty twarda sztuka jesteś nawet z obitą mordą latasz. ;) HAh)

Vampir750
Napisany 12 Czer. 2012 - 00:36

użytkownicy
Ja powiem jedno, gra schodzi na psy!
Sorry ale jakieś różnice powinny być między rodzajami czołgów, a teraz X Tiery...
Masakra nie widzę przyszłości tej gry :(
Jeszcze do tego arta X albo IX tier'a, a doczekamy się walk samych art przeciwko sobie, albo niszczycieli bo taki natłok tego będzie :(
Jedyne rozsądne rozwiązanie widzę żeby te czołgi były tylko i wyłącznie na CW!!!
Takie mam zdanie na ten temat :(

Sci
Napisany 12 Czer. 2012 - 07:29

użytkownicy
Na JagdPz E-100 bedzie stock działo z Gw Tiger-a?

SucharPL
Napisany 12 Czer. 2012 - 08:24

użytkownicy
@up
W wersji mogącej strzelać amunicją przeciwpancerną.

Ciekawe swoją drogą,czy z "siedemnastką" zrobią na pierwszych testach takiego bubla jak z "15" na E100 (czyt. wsadzili tam po prostu armatę z Hummela :P).

Giray
Napisany 12 Czer. 2012 - 10:08

użytkownicy
Moim zdaniem podział czołgów w grze powinien być nieco inny - poza znanymi juz tierami powinne istniec "grupy", wydaje mi się że 5, i walczyć mogłyby tylko czolgi z grup bezpośrednio ze sobą sąsiadujących. 1 grupa to lata 1933-1938, druga 1939-1943, trzecia 1944-1948, czwarta 1949-1960 i piąta - 1961 do dziś, a w zasadzie do 1985, bo po tym roku czołgi to bardziej są modernizowane niż konstruowane od podstaw. Odpowiada to także i sytuacji na polach bitew z tamtych lat. Zmianie ulec powinna też klasyfikacja czołgów. W grze jest ich cała masa, także i takich które co najwyżej mogły się ich projektantom przyśnić. Uważam że powinne być podzielone na 3 kategorie: seryjne, prototypy i projekty. Od tej klasyfikacji powinien zależeć koszt ich pozyskania, i co ważne, drzewka rozwojowe powinne być tak zmodyfikowane aby prototypy i projekty wyższych tierów stanowiły boczne jego gałezie, tzn aby można było je pominąć. To także powinno urealnić rozgrywkę w kontekście typów uczestniczących w bitwach pojazdów.

Gazio
Napisany 12 Czer. 2012 - 11:02

użytkownicy
Dobra to ja mam teraz pytanie. Jak będzie wyglądać nowe drzewko niemieckich TD'eków? Jagdpanzer E-100 miał być IX tierem zaraz po ferdku a teraz okazuję się że będzie X. Wiadomo co będzie na IX tierze (obok Jagdtigera)?

Mały Różowy Maus
Edytowany 12 Czer. 2012 - 11:43

użytkownicy
Naczelny deweloper WoT SerB ujawnił wczoraj na ruskim forum, że Leopard-1 będzie w drugiej linii niemieckich medów wyrastającej od VK3002DB. Ma się tez tam pojawić Indien-Panzer. Leopard 1 będzie zresztą być może nawet w dwóch wersjach (tier IX i tier X).

SerB powiedział też, że potężniejsze arty niż obecne nie są planowane.

Bryty jako X tier meda mają mieć bardzo wczesnego Chieftaina (prototyp będący mieszanką Centuriona i Chieftaina o nazwie FV4202) Japończycy - prototyp Type 74

Ach i byłbym zapomniał.

Te wszystkie X tiery dostaniemy już w patchu 0.7.5, który może pojawić się już w lipcu, jak stwierdził SerB.

Czołgi brytyjskie pojawią się natomiast w patchu 0.8.x w tym roku.

mickey93
Napisany 12 Czer. 2012 - 13:02

użytkownicy
@up. Móglbys podać źródło tych informacji bo skoro nie tak dawni temu mieli problemu z podmianą 2 czogow to. Nie sądzę aby w ciągu miesiąca się z tym wyrobili

Mały Różowy Maus
Napisany 12 Czer. 2012 - 13:33

użytkownicy
Żaden czołg nie powstaje w ciągu miesiąca. Ogłoszone właśnie X tiery już istnieją i jeżdżą w grze (oczywiście w wersji testowej niedostępnej dla nas). Co więcej, co najmniej niektóre istniały w marcu. Wiem, że jeździli nimi supertesterzy Nie ma więc powodów, by nie mogły być w lipcu.

A podmiana dwóch czołgów to pewno chodzi ci o amerykańskie ciężkie, w tym wypadku WG chciało to zgrać z drugą linią niszczycieli i dlatego tyle to trwało.

Ostatnio rozwój gry idzie naprawdę szybko i patche pojawiają się dość szybko i na zapowiedziany czas. Termin 0.7.4. był podany jako czerwiec, mamy 12 czerwca i test publiczny kończy już drugą fazę. Tak swobodnego dotrzymania terminu jeszcze nie widziałem.

A co do źródła to tu masz zebrane wszystkie odpowiedzie SerB'a na ruskim forum dotyczące tych zmian http://forum.worldoftanks.com/...ediums-from-the-past-24-hours/

p11k
Napisany 12 Czer. 2012 - 13:46

użytkownicy
Vampir, gdyby na początku gry dali już X medy i tdki to nawet byś nie wpadł na pomysł by zmniejszyć ich tier do IX. Ja nie rozumiem o co tyle płaczu. Im więcej czołgów tym lepiej, jest czym grać i co zabijać. Wolelibyście aby powstawały tylko nowe mapy?

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.