kliknij aby powiększyć
1920x1200 : 302 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
Wyraź swoją opinie o 7.2

Sasilton
Napisany 03 Kwie. 2012 - 23:59

użytkownicy
mogą znerfić penetracje ale bym mógł przebijać takiego IS4 walać w weakspoty
bo grając T32 miałem z tym spore problemy

Edekk
Napisany 04 Kwie. 2012 - 00:20

użytkownicy
Znowu płacz i lament że za mocny że za silny że zupa była za słona. Trzeba było iść do T34 i już byś nie płakał że Twój ukochany czołg obrywa od 8 tieru. KV potrafi zniszczyć 8 tier i co mam płakać z tego powodu i prosić aby dali mu działko z ms-1 ? Każdy tank ma swoje plusy i minusy i o to tu chodzi właśnie. Poproś WG aby dali Ci kody na RATTE i bedziesz Panem całej gry ;p
Drażni mnie te Wasze "znerfić".
Ja mam każdą ścieżkę odkrytą do minimum 8 tieru i jak sobie nie radze tygrysem z isem to przesiadam się na amerykańca i w następnym losowaniu się mszczę a nie płaczę.

Sasilton to ja troszke dłużej wytrzymałem na tej mapie ale nerwy poniosły i skasowano mnie na tej drodze co się w dół jedzie.Chyba ze dwie minuty przetrwałem.
T32 z is4 jest bez szans tylko brzdęk ciągle miałem , nawet jak go objechałem to za zero hp strzały dostawał więc nie tylko Ty miałeś z nim problemy :)

Palce
Napisany 04 Kwie. 2012 - 01:03

użytkownicy
Też tak coś mam wrażenie że Pan mauserwisla nie załapał się na zajebiaszczego niszczyciela innych premiumów, którego dostaliśmy za friko.
A skoro już ciągniemy ten offtop to jakie moduły założyć do Pana Rozdupczatora (którego dostałem za darmo) żeby poprawić szybkość niszczenia oponentów??? :)

p11k
Napisany 04 Kwie. 2012 - 01:35

użytkownicy
Dosyłacz, stabilizator, szybsze celowanie. Ja tak mam i nie widać żeby celował specjalnie długo. To ostatnie można zamienić na wentylacje. Można też zrobić 1 skilla na towarzyszy broni.

AbduLLachWML
Napisany 04 Kwie. 2012 - 02:47

użytkownicy
Pieklenie się o penetrację T34 jest jak dla mnie bezpodstawne. Fakt, ma ją całkiem sporą, ale są i inne czołgi, które mają zawyżoną jak na swój poziom penetrację (sztandarowy przykład to ARL44 - VI tier i 212 penetracji, widział ktoś inny 6 tier z taką penetracją?), a T34 akurat ma tyle minusów, że gdy zabierze mu się jeszcze tą penetrację, stanie się kompletnie niegrywalny. Jeśli brać pod uwagę niski RoF, beznadziejny turret traverse i ogólny traverse, ogólny sposób poruszania się zgrzybiałego żółwia z nadwagą (kumpel z którym często jeżdżę plutony, śmieje się ze mnie jak biorę T34, że teraz to bym mógł stawać w sprinterskie szranki z T95 ;)) i pancerz grubości papierka po cukierku, to sądzę, że ta penetracja to nawet za małe wynagrodzenie za to co zrobili z tym czołgiem.

Natomiast wszelkie twierdzenia, że T34 jest przekoksany, to moim zdaniem jęczenia zawiści frajerów, którzy nie zdecydowali się wygrindować T34 przed paczem i teraz żałują swojej decyzji. Bo choćby ten czołg był puszką groszku na gąsienicach, to i tak będzie zarabiał. I to jest w nim najlepsze.

HatefulEvil
Edytowany 04 Kwie. 2012 - 06:13

użytkownicy
MM z***y jak c***j w dalszym ciagu mimo ich uber poprawek!

az nie chce mi sie juz grac mimo tych sweetasnych czouguf ktore dostalem za free :>

RL89
Napisany 04 Kwie. 2012 - 08:06

użytkownicy
Gdyby nie coraz częstsze krytyki za 0, to byłbym usatysfakcjonowany tym patchem w 100%, mimo, iż gram niemieckimi czołgami.

Wolałbym usłyszeć "rykoszet", niż ciągle słuchać "w 10tkę", albo "to musiało boleć", a to hp pozostaje takie jakie było przed strzałem :(
Po tym patchu coraz więcej tego jest.

szwed
Napisany 04 Kwie. 2012 - 09:19

użytkownicy
plusy aktualizacji 7.2:
-polepszone efekty wybuchów i dymu, da radę nacieszyć oko ; )
- polepszenie drzewka amerykańskiego, zwłaszcza pancerzy 2 ostatnich tierów HT.
- różnorodne ciekawe perki.
- oczywiście darmowe czołgi

I to chyba na tyle.. jako iż gram od roku tylko czołgami amerykańskimi i mam odblokowane wszystko na elite, oprócz średnich i lekkich, przedstawię wam teraz moją opinie(pierwszy dziewiczy post na tym portalu ;p).

MINUSY:
- z każdą kolejną umiejętnością załogi, rośnie również mnożnik potrzebnego doświadczenia na osiągniecie kolejnego procenta umiejętności. Dziwie się, że nikt tutaj o tym jeszcze nie napisał. aby działały NOWE umiejętności, trzeba posiadać je na poziomie 100%. Każdy dobry gracz, wie, że podstawą jest umiejętność naprawy i kamuflaż. już przed patchem trudno było to wbić. trzeba poświecić 3 razy więcej walk, aby osiągnąć w końcu działającą trzecią umiejętność. na 50walk T110 ruszył mi się 1% na wartości 80%. TO KPINA! Wolałbym aby dali normalny mnożnik wzrostu doświadczenia załogantów, a zamiast obecnej sytuacji, wstawili po prostu limit umiejętności. To po pierwsze.
- Mimo poprawy pancerza m103 i t110, to i tak nadal wrażliwe czołgi. Przód przodem, zdecydowanie częściej lecą rykoszety, ale nadal boki i tył to kpina, i byle medium - nie daj boże amx, wlatuje jak chce- w przeciwieństwie do odpowiedników niemieckich i rosyjskich tierów HT. Działo 120mm jest zdecydowanie za słabe, w starciu z is7/e100, czołg nie ma szans. da rade ugryźć, zjechać z połowe HP, ale to byłoby na tyle. T110 to bardziej czołg medium, z większa ilością życia, który nie za bardzo nadaje się do walki frontowej. A tego własnie mi brak w amerykańskim drzewku HT. Lecz nie zmienia to faktu, że czołgiem gra się mimo to przyjemnie. Jest szybki, zwrotny i stosunkowo niewielki. Lubie nim grać mimo tego co powyżej napisałem, ale jednak w moim serduszku ciągle istnieje ta malutka gorycz. Tym bardziej, że w clan wars, t110 nie jest brane prawie w ogolę pod uwagę. Cóż, nie chce mi się wbijać kolejnej nacji, nadal będę grał czołgami USA, cieszył się i czasami wkur...

co do T34- zauważyłem podczas gry coraz większą ilość narzekających na to że "znowu trafił mi się noob team". Rozumiem też wściekłość i zażenowanie osób, które dostały po tyłku od słabszych tierów, bo jak to przecież wygląda - ten słabszy gnojek nie powinien nawet się do mnie wychylać! heh, dla takich osób polecam w szczególności drzewko amerykańskie, szybko można się przyzwyczaić do tego, że najczęściej ginie się od słabszych tierów i nie ma w tym nic nadzwyczajnego ; ) no ale jak się jeździ takim e75, is4 lub innym diabelstwem- w pancernej i wyprofilowanej puszce, i pojawi się nagle taki t34 z działem 120mm, to nagle świat się wali! Bardzo dobrze, że wprowadzili własnie t34 z działęm 120mm jako premium tank ! bo żaden inny czołg nie dałby rady ! Każdemu to tej pory pasował fakt, że USA tank to prawie darmowy frag. Typowa zawiść ludzka- inny nie może mieć lepiej, a dla drzewka amerykańskiego, ta zmiana była konieczna i kto gra tymi czołgami to wie o czym pisze. Nie zawiodłem się na t34- mimo iż ma więcej minusów niż plusów, a dla osób, którym to nie pasuję bo "jest za mocny" radzę się nawet nie odzywać. Oprócz tych osób tutaj zalogowanych, z pewnością czyta te posty o wiele więcej niezarejestrowanych. Ja bym się wstydził pisać, że nie daje sobie rady z t34 mając e75 ; )

dobra to byłoby na tyle, zaraz się zajęcia kończą ;D Pozdrawiam : )

mauserwisla
Napisany 04 Kwie. 2012 - 10:12

użytkownicy
widzę że panowie ładnie po mnie pojechaliście :) zgoda przyjmuję krytykę, ale nie chciałem wcale się załapać na T34 bo nie robię amerykańskiego drzewka :) nie będę się na ten temat już wypowiadał - skoro ma podobno tyle minusów, ale często grają nim doświadczeni gracze, świetnie się ustawiający, dobrze wykorzystujący tą maszynę. Powiem tyle że z pewnością nieco zmienia rozgrywkę pojawienie się w jednej ze stron 2-3 T34.
Co do tych umiejętności to 100 % racji, strasznie długo wbija 3 skill, jeśli to jest atut gdzie wymagane jest 100 % do działania to wbicie tego dla całej załogi może trwać miesiącami, mogliby trochę ten system zmienić.

P.S. widzę że sporo posiadaczy maszyn T34 było mocno oburzonych moimi słowami :) Jeszcze raz mówię, panowie to tylko moja opinia zza kierownicy innych maszyn niż T34. To nie tak że "bym się wstydził pisać, że nie daje sobie rady z t34 mając e75 ; )", po prostu ten czołg jest w stanie ładnie po gryźć maszyny 9 tieru, dobra koniec, nie będę już na ten temat się wypowiadał. :)

jurek830s
Napisany 04 Kwie. 2012 - 10:58

użytkownicy
Ogólnie o patchu na plus poprawa wydajności gry (na moim złomku), wcześniej musiałem się ratować texturami AHuMexa, teraz po ich instalacji nie widzę różnicy w fps-ach. Druga poprawka to taka, że teraz mogę grać z TeamSpeak bo w którymś z poprzednich patchów skopali coś, że z TS-em nie mogłem grać (straszny spadek fps). Teraz totalny minus, chociaż problem mnie nie dotyczy tylko graczy z kartami graficznymi AMD, którzy mają totalne problemy z grą.

TD-ki i zmiany w czołgach USA jakoś mnie nie interesują, wolałbym żeby zajęli się poprawianiem map, szczególnie miejsc na mapach gdzie utykają czołgi i się ruszyć nie mogą.

Nowe perki jak by można było je można było szybciej wbijać to tak, a przy takim czasie zrobienia perki pewnie prędzej wyłączą serwery gry, niż komuś uda się zrobić wszystkie na jednym czołu.

Zmiany w ekonomi to chyba był żart na pierwszego kwietnia, na 1-2 tierach miało być najwięcej kredytów, a jakoś tego nie widać.

Nowe mapy, nie wiem po co wprowadza się nowe mapy, jak i tak większość graczy w jednym dniu i tak ich wszystkich nie zobaczy. Tu by się przydał jakiś globalny system ustalania map. Po drugie jak pisałem wcześniej, niech się zajmą poprawianiem błędów na istniejących mapach.
Teraz o UI na plus poprawiono kilka błędów np. w oknach chat, jak były zminimalizowanie i się je otwierało to odrazy nie można było pisać trzeba było kliknąć w pole do pisania. Teraz minusy, których jest sporo więcej jak dla mnie. Po kigo dodali przycisk przy zdejmowaniu modułów? Drugie jak cię zniszczą w czasie bitwy masz menu i tam pisze Esc przejście do garażu, wciskasz Esc i pojawia się znane menu, pytam się po co? Panowie z wargaming powinni zatrudnić jeszcze specjalistę od ergonomii interfejsu.
i jeszcze odnośnie powtórek chyba teraz z nowym patchem nie będziemy mogli oglądać starych.

A tak na koniec to taki temat powinien wisieć na oficjalnym forum WG w każdym dziale odpowiednim dla krajów, community powinno zbierać info i przekazywać do devsów, anie jak teraz tylko tłumaczyć wiadomości na polski.

matejj
Napisany 04 Kwie. 2012 - 12:16

użytkownicy
Moim zdaniem wogole T34 to poroniony pomysl.
Po 1:tyle ludzi go dostalo i moim zdaniem nie powinien byc az tak dobry ( bo jest ) szczegolnie gdy wrzuca go na sama gore. Tak samo z zarabianiem kasy na nim, dlaczego az tyle? kur... przeciez to jak kiedy lowe czy typek59 , debilizm, powinno byc to odpowiednio znerfowane do ilosci graczy co ich otrzymalo, ale oczywiscie nie za duzo zeby wciaz oplacalo sie nim grac i kupic ofc.
Po 2:pytam sie dlaczego ludzie ktorzy grali amerykancami maja miec taki bonus (czytaj premium tank) ktory zarabia jak inne premiumy (lowe typek59)a reszta jest pokrzywdzona? Mi juz wystarczy ze HT sa tak op ze szkoda gadac. Ja w tej grze widze zero sprawiedliwosci. I prosze mi nie wyjezdzac z tekstem ze ruskie sa op, bo is4 to teraz mozesz sobie w krzakach postac.

szwed
Napisany 04 Kwie. 2012 - 12:51

użytkownicy
wszyscy są pokrzywdzeni ? ok zapamiętam te słowa i je wspomnę jak wyjdą kolejne patche - w tym np kolejny 7.3, gdzie gracze też dostaną za free czołgi, nie wykluczone, że też premium - tak samo pozostałe nacje. Debilizm to wypowiadać się o czołgach, o których nic się nie wie. T34- tak samo jak każdy inny czołg, prowadzony umiejętnie jest dobrym przeciwnikiem i na odwrót. To nie czołg zabija inne czołgi, tylko osoba, która go prowadzi. W paru miejscach w tym temacie zostały poruszone słabe cechy t34- wystarczy się do nich dostosować i je wykorzystać. Odrobina sprytu i rozwagi, a można się przekonać, że t34 jest bardzo delikatny. Równie dobrze mogę ja tutaj narzekać, że t34 przebija wszystko od 4 tieru w górę. Nie wierze w to, że czyjakolwiek negatywna opinia kogokolwiek, ma jakis sens, skoro nad tematem wprowadzenia nowych czołgów pracuje cała rzesza wykształconych ludzi, a my tylko otrzymujemy gotowy produkt. Skoro tak jest, to widocznie tak musi być, bo są ku temu powody. nie mam zamiaru wkurwiaać się na to, że w przyszłości ktoś dostanie czołg za darmo. Dostosuję się i będę grać dalej. a jak gra się nie podoba, to grać przecież nie trzeba : )

WiewiorNH
Napisany 04 Kwie. 2012 - 13:41

użytkownicy
@matejj Ja nie zamierzałem robić amerykańskiego drzewka, lecz tak długo przekładali termin wydania tych czołgów, że zmieniłem zdanie i je wyexpiłem. Twój post to typowy płacz, który za grosz nic nie wnosi do dyskusji.

adamczik
Napisany 04 Kwie. 2012 - 14:17

użytkownicy
Ale bym się śmiał, gdyby WG doznało pomieszania zmysłów i ludziom z rosyjskiego drzewka dali IS6 za free, który bankowo będzie przekoksem. Raz, że ruski, dwa, że ósmy tier premium. Ale to nierealne, przestaje marzyć :)

NiKuTa
Edytowany 04 Kwie. 2012 - 14:49

użytkownicy
Na plus:
- nowe efekty wizualne ( ale dla mnie grafa to nie wszystko)
- umiejętności, ale...
- szybsze wczytywanie map, ale...

Na minus:
- dwie nowe nudne, bzdurne mapy.
- T30 jako TD. Robią, żaglują tymi czołgami jak im się chce. TO był ciężki czołg nie TD. niedługo będą TDki jako srednie czołgi a arty jako TDki!!!
- Dlaczego gracze dostali za free T34. To jest czołg premium czyli do kupowania. Po zmianie niemieckiego drzewka, niemcy nic nie dostali. Ja chce Lowe. Następny powód dla którego nie kupie złota za złotówki choćby nie wiem co !!!
- Znów niedokończone niemieckie drzewko. Kiedy oni wstawia drugą linie niemieckich TD?
- Jeszce większa częstotliwość CTD zwłaszcza przy wczytywaniu map.
- Spadek FPS na niektórych mapach.
- brak eliminacji błędów o których wiemy od dawna.
- umiejętności, powinien być limit umiejętność dla każdego załoganta, tak żeby było pewne zróżnicowanie na polu bitwy a nie z czasem wszyscy będą mieli wszystko. 3 umiejętności na załoganta max.
- brak wprowadzanie nowych trybów walki, coś co by urozmaiciło znacznie grę.

Jak dla mnie patch nie wniósł za dużo. A rzekłbym ze jest mierny.
Bardziej co mi się spodobało to mody, które w ostatnim czasie wszyły do gry jak:
- Nowe dźwięki silników, wystrzałów itp
- Nowe modele czołgów do PZIV, pantery i StuGIII. Teraz te pojazdy mają ekrany i wreszcie wyglądają jak czołgi z tamtego okresu a nie jakieś tak pojazdy. Jest jeszcze parę innych poprawionych czołgów, które tez lepiej wyglądają.
Te dwa mody, plus parę pomniejszych bardziej zachęciły mnie do gry niż patch WG.

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.