kliknij aby powiększyć
1680x1050 : 717 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
World of Warplanes - premiera już 13 Listopada!

mickey93
Napisany 12 List. 2013 - 01:09

użytkownicy
"Złote pestki to płacenie za wygraną. Proste. Tylko mi nie mów, że można je mieć za kredyty, bo wiesz tak samo dobrze jak ja, że to jest bardzo drogie i dla gracza, który nie zainwestował nawet złotówki, kompletnie nieopłacalne."

złote pociski cudów nie czynią, pocisk nadal może zrykoszetować lub być wadliwy(strzał za 0) więc to nie jest płacenie za wygraną

Wilk Fenris
Napisany 12 List. 2013 - 01:36

użytkownicy
mickey93

złote pociski cudów nie czynią, pocisk nadal może zrykoszetować lub być wadliwy(strzał za 0) więc to nie jest płacenie za wygraną

Strasznie naciągany argument. Jeszcze by tego brakowało, żeby zawsze pod każdym kątem przebijały pancerz. Bez przesady. Powalcz sobie z T54 używającym standardowego AP, a następnie powalcz z takim samym, tylko używającym złotych pestek. Miałem kilka razy tą nieprzyjemność na randomach. O ile z normalnym T54 da radę rywalizować, to jak gościu zacznie pluć goldem jest po tobie. Kupujesz skill. Płacisz za to, żeby nie musieć używać taktyki, tylko walić po czym popadnie i przebijać. Taka jest smutna prawda. Nie musisz już uczyć się jak manewrować czołgiem, aby dopaść wroga od flanki, do czego T54 w tej grze jest wręcz stworzony. Teraz możesz beztrosko strzelać od frontu. "Pay to win" w czystej postaci.

W wielu sytuacjach gracz z gold ammo po prostu robi masakrę, ponieważ gracze z przeciwnej drużyny nie są w stanie wykorzystać silnych stron swoich czołgów. Są one niwelowane przez gracza, który płaci za to, żeby ich pokonać bez ruszania głową. Np. Gra T29 (czy jakimkolwiek amerykańskim hevy) ma sens tylko wtedy, gdy pokazujesz samą wieżę, kryjąc wrażliwą płytę przednią. I to działa... dopóki nie pojawi się cyc z gold ammo, który dziurawi twoją wieżę od frontu... nagle cała twoja taktyka, planowanie pozycji i umiejętności jako gracza idą w kibel, bo ktoś zapłacił za pociski. Nie ma bardziej czytelnej sytuacji "Pay to Win".

To samo tyczy się bardzo wielu maszyn i to właśnie frustruje graczy...

MIchal_PL96
Edytowany 12 List. 2013 - 11:38

użytkownicy
@Wilk Fenris
sranie w banie, walka z T54 nie jest żadnym wyzwaniem, jeszcze zależy czy Ci chodzi o amerykańca czy ruska, zgadzam się mickeyem93

Dodatkowo powstaje wrażenie kupowania umiejętności. Skill mi nie potrzebny... ładuję golda i przebijam takiego T29 przez frontową płytę na wieży.

po pierwsze, często spotykam debili, którzy nie umieją grać i co z tego, że mnie 2 razy przebije jak stoi jak ten kloc na środku pola i napierdziela w niego 4 czy 5 czołgów a ten się tylko na mnie patrzy i czeka jak wyjadę, dobremu graczowi złote pestki są niepotrzebne,
po drugie T29 w przód wieży nie przebijam nawet fochem 155 (w jarzmo), także chciałbym to zobaczyć (nie mówię tutaj o 2 weakspotach na wieżach amerykańców, które spokojnie w przypadku T29 można przebić każdym innym czołgiem VII tieru)

To, że można kupować złote pestki za kredyty jest ukłonem w stronę graczy z kontami premium, a nie w stronę graczy "darmowych".

Gram bez konta premium i spokojnie można wyrobić, nie farmiąc kasy na wystrzelenie 10 złotych pocisków na bitwę, co i tak baardzo rzadko czynię

Płacący zawsze ma przewagę, jeżeli nie w bezpośrednim starciu, to np. przewagę ekonomiczną itp. Tak jest, było i będzie. Sukcesem dobrego free to play jest... ukrycie tego przed graczami ;)

Tutaj mickey ma absolutną rację, konto premium na polu bitwy przewagi nie daje, w ogóle nie daje przewagi nad graczami, chyba, że nazwalibyśmy szybsze zdobywanie czołgu przewagą.

Jeszcze kilka słów o złotych pestkach, widziałem wielu dobrych graczy, którzy nie potrzebują ich do gry nawet z czołgami ze słabą penetracją, o to właśnie chodzi w tej grze, to jest prawdziwy skill, umiejętne używanie czołgu pomimo jego licznych wad i mieszanie w szeregach wroga. Ja nauczyłem się E-100 grać bez złota, mój kolega to samo z T54E1. Czego jak czego, ale balansowania czołgów WoT zarzucić nie można, jeśli coś ma słabą penetrację nadrabia czymś innym, albo armorem, ROF'em, mobilnością zwrotnością, albo czymkolwiek innym. Każdy czołg jest wyjątkowy, każdy ma swoje plusy i minusy.

SOJUZ
Napisany 12 List. 2013 - 12:23

użytkownicy
@MIchal_PL96

już dawno tak się nie uśmiałem, ,,balans czołgów" czegoś takiego w tej grze nie ma, i tak zwany skill nie istnieje w tej grze, tutaj wszystko zależy od szczęścia i czy gra pozwoli ci wygrać

MIchal_PL96
Napisany 12 List. 2013 - 12:36

użytkownicy
Tak, balans czołgów, spójrz na tabelki WR.
Kiedyś też miałem takie przekonanie, że balans w tej grze nie istnieje, owszem, nie istnieje, jeśli chodzi o balans graczy, ale pojazdy są bardzo dobrze zrównoważone. Skill nie istnieje? A to ciekawe, to czemu pomidor na X tierze nie robi nic dmga, a unicom zrobi w prawie każdym meczu 6k+? Czemu cały czas przegrywa się przez pieprzone bandy retardów, a jak Ci się trafia 5 ludzi na zielono w teamie to się robi pogrom 15>3? Czemu jak masz ogarniętą kompanię czołgów to masz WR>85%?

mickey93
Napisany 12 List. 2013 - 12:38

użytkownicy

"już dawno tak się nie uśmiałem, ,,balans czołgów" czegoś takiego w tej grze nie ma, i tak zwany skill nie istnieje w tej grze, tutaj wszystko zależy od szczęścia i czy gra pozwoli ci wygrać"

kolejna teoria spiskowa

SOJUZ
Napisany 12 List. 2013 - 13:03

użytkownicy
mickey93

nie teoria spiskowa ale tak jest

MIchal_PL96

nie ubliżaj innym od pomidorów i jakiś tam retardów, bo wygląda na to że masz za wysokie mniemanie o sobie

MIchal_PL96
Edytowany 12 List. 2013 - 13:17

użytkownicy
ja pomidorem nie jestem, a w 80% przypadkach przegrywa się przez pomidory, którzy myślą sobie, że mają niezniszczalny czołg bo są na topie
jeśli ktoś ma 16 tysięcy bitew i 600WN7 to inaczej jak retard tego nazwać się nie da

po za tym, nie jest tak jak napisałeś, wszystko to "możesz wygrać tylko jeśli gra ci na to pozwoli" bierze się wyłącznie z nieznajomości mechaniki gry i danych nt. pojazdów

SOJUZ
Napisany 12 List. 2013 - 13:19

użytkownicy
a jak przegrasz to to, coś złego się stanie? i patrzenie na statystyki innych to jest głupota, bo nie każdy dąży do bycia jak najlepszym graczem, tylko gra by sobie pograć a nie stresować się, i wnerwiać że się przegrało i tak samo można o tobie powiedzieć że jesteś pomidor co musi być jak najlepszy i zawsze wygrywać

MIchal_PL96
Edytowany 12 List. 2013 - 13:53

użytkownicy
Tak, stanie się coś złego. Nienawidzę ludzi z twoją mentalnością. Nie mam zamiaru dyskutować o tym czy patrzenie na statystyki ludzi to głupota czy nie, wiem natomiast jedno, ktoś wymyślił te wskaźniki i są one prawdziwym odzwierciedleniem umiejętności. Nie spotkałem jeszcze nikogo kto by mówił tak jak ty i był naprawdę dobrym graczem, a to co napisałeś wcześniej
tak zwany skill nie istnieje w tej grze, tutaj wszystko zależy od szczęścia i czy gra pozwoli ci wygrać utwierdza mnie w przekonaniu, że jesteś właśnie przeciętnym polaczkiem, dokładnie takim jak widzi cały nasz kraj społeczność grająca w WoT'a. Dzięki takim jak ty, spotykam ludzi, którzy pierwsze co na czacie napiszą to coś w stylu "oh no, we have pole in team, we lost" i to dzięki takim jak ty spotykam debili, którzy na samym starcie bitwy zaczynają mi strzelać w dupe bo jestem z Polski.

A i jeszcze jedno, zamiast bezstresowego grania polecam przestudiować kilka zasad składni i gramatyki ojczystego języka bo w mojej opinii
i tak samo można o tobie powiedzieć że jesteś pomidor co musi być jak najlepszy i zawsze wygrywać
nie jest możliwe do zrozumienia.

Griva
Edytowany 12 List. 2013 - 13:54

użytkownicy
W WOT są wg. mnie 3 czynniki balansu: pancerz, działo, szybkość.
Każdy czołg ma te 3 rzeczy rozłożone 2:1 czyli dobre działo, dobry pancerz, mała prędkość - przykład T95. Praktycznie każdy czołg jest identycznie zrobiony na tej zasadzie, więc balans jest.

Jeśli uważasz, że np. na kole podbiegunowym rozdymanie 3-4 gości na mordowni, co daje wolną drogę mojej drużynie aby wjechać sobie do bazy przeciwnika nazywasz "zezwoleniem gry na wygraną" to albo jesteś chory, albo ci płacą. Naoglądałeś się pewnie filmików jakiegoś koxa, który oczywiście w desperacji gada głupoty jakie to wszystko jest ustawiane...

Ja też mam swoją teorie - WG płaci mu aby on opowiadał takie bzdury.
Moja teoria jest tak samo prawdopodobna jak o ustawionym MM...

Michal:

http://www.youtube.com/watch?v=SImdI_C2bQs

Dowiedział się nagle, że F2P nie jest free, tak więc wszystko jest ustawione złe itd...
Poza tym gość ma zerowe pojęcie na temat matematyki, statystyki i informatyki, dlatego tak się bulwersuje bo nie rozumie gry.

MIchal_PL96
Edytowany 12 List. 2013 - 14:06

użytkownicy
@up, o tym właśnie mówię, jak wcześniej napisałem wszelkie teorie spiskowe i tym podobne rzeczy biorą się wyłącznie z niewystarczającej wiedzy i/lub niezrozumienia mechaniki gry oraz danych nt. pojazdów. Z MM jest inna sprawa, jako, że prawdopodobnie nigdy nie dowiemy się wszystkich szczegółów o jego działaniu zawsze będzie dużo, najczęściej nieprawdziwych, spekulacji i domniemań. Wydaję mi się, że i tak poznaliśmy więcej szczegółów, niż niektórzy deweloperzy by chcieli. Wiemy teraz jak zachowuje się MM względem ostatniego WR, nowych czołgów w garażu lub plutonów (podwójne plutony są używane jako przeciwwaga, więc najlepiej grać we 3 osoby). Po za tym jeśli mechanizm losujący jest ustawiony to pół biedy, ale sojuz pisał o ustawionej mechanice gry...

Tak sobie czytam Q&A ze wczoraj i natrafiłem na ciekawą informację, która wcześniej nie była mi znana. Nie jest ona związana ani z newsem, ani z naszą dyskusją, ale myślę, że niektórym może się przydać.
when you damage a viewport on a tank (damage, as in “yellow status” not destroy), it does not reduce that tank’s viewrange

SOJUZ
Napisany 12 List. 2013 - 14:05

użytkownicy
widzę że nawet na tym forum napisać coś źle o tej grze to jest się wyklętym ze społeczeństwa, i dla mnie kto tak broni tej gry to jest typowy klakier.

MIchal_PL96
Edytowany 12 List. 2013 - 14:14

użytkownicy
A do takiego jak ty, żadne chociaż najsilniejsze argumenty nie dotrą. Jeśli nie chcesz zaakceptować prawdy to jest twój problem. Poświęć trochę czasu na poczytanie o prawach rządzących w tej grze i wtedy będziemy mogli pogadać. Może akurat zmieni ci się światopogląd.
http://wiki.worldoftanks.com/Battle_Mechanics
Na początek polecam baardzo obszerny artykuł, jak również Q&A na:
http://ftr.wot-news.com/

Po za tym, nikt cię tu nie trzyma :)
Może któregoś dnia uda się wygrać bitwę, dzięki temu, że cię tam nie będzie.
Pozdrowienia.

Griva
Napisany 12 List. 2013 - 14:16

użytkownicy
Oczywiście, samej gry będę bronić bo jest super - zaznaczam *gra*.
Jedynym problemem jest WG i jego podejście, oraz co robią z tą grą.

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.