MIchal_PL96
Edytowany 12 List. 2013 - 11:38
@Wilk Fenris
sranie w banie, walka z T54 nie jest żadnym wyzwaniem, jeszcze zależy czy Ci chodzi o amerykańca czy ruska, zgadzam się mickeyem93
Dodatkowo powstaje wrażenie kupowania umiejętności. Skill mi nie potrzebny... ładuję golda i przebijam takiego T29 przez frontową płytę na wieży.
po pierwsze, często spotykam debili, którzy nie umieją grać i co z tego, że mnie 2 razy przebije jak stoi jak ten kloc na środku pola i napierdziela w niego 4 czy 5 czołgów a ten się tylko na mnie patrzy i czeka jak wyjadę, dobremu graczowi złote pestki są niepotrzebne,
po drugie T29 w przód wieży nie przebijam nawet fochem 155 (w jarzmo), także chciałbym to zobaczyć (nie mówię tutaj o 2 weakspotach na wieżach amerykańców, które spokojnie w przypadku T29 można przebić każdym innym czołgiem VII tieru)
To, że można kupować złote pestki za kredyty jest ukłonem w stronę graczy z kontami premium, a nie w stronę graczy "darmowych".
Gram bez konta premium i spokojnie można wyrobić, nie farmiąc kasy na wystrzelenie 10 złotych pocisków na bitwę, co i tak baardzo rzadko czynię
Płacący zawsze ma przewagę, jeżeli nie w bezpośrednim starciu, to np. przewagę ekonomiczną itp. Tak jest, było i będzie. Sukcesem dobrego free to play jest... ukrycie tego przed graczami ;)
Tutaj mickey ma absolutną rację, konto premium na polu bitwy przewagi nie daje, w ogóle nie daje przewagi nad graczami, chyba, że nazwalibyśmy szybsze zdobywanie czołgu przewagą.
Jeszcze kilka słów o złotych pestkach, widziałem wielu dobrych graczy, którzy nie potrzebują ich do gry nawet z czołgami ze słabą penetracją, o to właśnie chodzi w tej grze, to jest prawdziwy skill, umiejętne używanie czołgu pomimo jego licznych wad i mieszanie w szeregach wroga. Ja nauczyłem się E-100 grać bez złota, mój kolega to samo z T54E1. Czego jak czego, ale balansowania czołgów WoT zarzucić nie można, jeśli coś ma słabą penetrację nadrabia czymś innym, albo armorem, ROF'em, mobilnością zwrotnością, albo czymkolwiek innym. Każdy czołg jest wyjątkowy, każdy ma swoje plusy i minusy.