kliknij aby powiększyć
1920x1080 : 569 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
Czołgi z War Thunder

col_Kurtz
Napisany 18 Lip. 2013 - 01:04

użytkownicy
Takie małe zadanie. Na YT można znaleźć filmy z Cliffs of Dover, na 1080 jakości miażdżą dynamiką oświetlenia, cieniami etc... ale samoloty w WT wyglądają bardziej realnie, starta farba etc. W CloD wyglądają jak prawdziwe, plastikowe repliki, w WT jak repliki z detalami zużycia. Mój PC nie jest jakiś high end, ale odpowiednie ustawienia dają sporo przyjemności z gry jak i patrzenia. Oczywiście to wrażenia, jak zwykle, bardzo własne;)
@Fiks
E-2160 oc 2.85GHz, HD 4850, 2GB RAM. XP - szału nie ma, dlatego mnie ta gra tak zaskoczyła optymalizacją w porównaniu do WoT. Jeśli można tak powiedzieć, to te czołgi są świetnie zrobione, ale z drugiej strony, nie zaskakuje mnie to, samoloty też tak wyglądają:)
W WoT dalszy plan to pocztówka, nie ma głębi. W WT, jest:)
Pierwsza fotka, widać w tle górę. Na nią będzie można się wybrać;)
Aha, AI czołgi - odpadają wieże;) Widziałem:)

wieslaw_
Edytowany 18 Lip. 2013 - 07:10

użytkownicy
Witam,

Panowie i Panie nie będzie takich modeli w grze, nie ma takiej opcji. Nikt nie robi nitów i śrubek na geometrii. Nie ma się czym podniecać. Nie mówię, że modele czołgów nie mogą być lepsze od tych z WOT'a ale bankowo nie będą tak szczegółowe jak na screenach.

Co do uszczuplenia zysków WG. Chciałbym żeby nieco stracili klientów bo to by spowodowało, że zaczęli by nieco bardziej dbać o tych graczy, którzy zostaną przy WOT. Niestety jestem pesymistą w tym względzie. Sam się nad tym zastanawiałem czy bym odszedł do WT ale te czołgi premium w garażu...

P.S. Chyba, że WT dałby jakąś specjalną ofertę dla graczy WOT :) Czasem robią tak producenci oprogramowania, np. upust na cenę softu dla zarejestrowanych użytkowników innego. To jest pomysł.

yaroo_p
Napisany 18 Lip. 2013 - 08:42

użytkownicy
Hmm... pojawienie się konkurencji a jeszcze odebranie części klientów (graczy) WOT-owi na pewno przyniesie nam wszystkim z czasem jakieś korzyści więc życzę WT szybkiego rozwoju.

Odwzorowanie pojazdów naprawdę dobre choć faktycznie grafika otoczenia mierna więc i to mogli by poprawić.

irbis056 @ blaszaka trzeba modernizować co jakiś czas a nie kupić i przez pięć lat nawet ramu nie dołożyć.

NiKuTa
Edytowany 18 Lip. 2013 - 10:29

użytkownicy
@Berni90PL

Czy ty chociaż raz odpaliłeś WT?
WoT pod względem graficznym odpada przy WT. I grafika jest lepsza, bardziej realistyczna, lepsze oświetlenie, każdy obiekt rzuca cień, i to wszystko bardzo ładnie chodzi, płynnie, bez zaciachów i żabienia. Na full detalach mam 60-55 fps (rzadko ale czasem spadnie) przy full detalach w WoT mam 60-30 (średnia jest około 35) FPSów. I na full detalach Wot wygląda jak CoD2. Ja i tak nie patrzę na grafikę w grach tylko na to jak jest gra zrobiona, ale jak czytam bzdury o słabym jakościowo tle to mnie ciska. Latanie samolotem tuż nad lasem gdzie każde drzewko to drzewko, które rzuca cień (tak każde drzewko rzuca cień)i jest fajnie oświetlone jest zajebiste. Naprawdę grafika jest niezła i nie dziwił bym się, ze tak będą wyglądać czołgi i będą z takimi detalami. Silnik graficzny jest naprawdę świetny w WT, gdzie w Wot to po prostu kpina.

Mam nadzieje że WT będzie się rozwijał, że nie zejdzie na spy jak Wot. Co najlepsze będzie można na toczyć bitwy w powietrzy, na ziemie i na morzu w tym samym czasie. I prawdopodobnie po wejściu "Ground War" , czy jak oni to nazwali będą ogromne mapy i większą ilość graczy na tych mapach. Wiec życzę WT jak najlepiej. :)

SerpentSierp
Napisany 18 Lip. 2013 - 10:50

użytkownicy
Bez urazy ale przy wocie zostaną tylko pomidory które nie będą wiedziały co to WT:GF, maniacy którzy czerpią zyski na turniejach i grupa ludzi którym nie będzie się chciało "grać od nowa".

Mi osobiście po 2 latach gry wot się znudził, w ostatnim czasie nie dodali nic ciekawego. Doczekaliśmy się tylko nerfów pojazdów takich jak Vk28, t50-2. Dziwnych zmian w penetracji gdzie odbijasz się od tyłka papierowych czołgów, czy nieudanych zmian w systemie spotowania.

WT to może być coś fajnego, nie wiadomo czy będzie lepsze ale co komu szkodzi spróbować. Zawsze można wrócić na stare śmieci...

Miszcz
Napisany 18 Lip. 2013 - 14:03

użytkownicy
"Co najlepsze będzie można na toczyć bitwy w powietrzy, na ziemie i na morzu w tym samym czasie."
Oby nie.Jeśliby tak było to tej gry nawet bym nie ściągał.

Scytian
Edytowany 18 Lip. 2013 - 15:58

użytkownicy
@Miszcz
Właśnie że będą bitwy łączone, i tryb wojny światowej(tylko jeszcze nie wiadomo jak to ma wyglądać), a że nie zagrasz, żadna strata dla graczy, jednego do lemming traina mniej xD
Otoczenie wygląda słabo??? Daj mi screena z Wot gdzie wygląda lepiej... ups nie ma???
Ktoś wcześniej wspomniał o nitach, powiedz czemu nie mogli by tego zrobić? W samolotach dziura w skrzydle jest faktycznie dziurą a nie jak w WoT teksturką. Wiadomo że te zdjęcia robili na najwyższym możliwym poziomie grafiki.
wieslaw_ proszę mi tu nie pier....:
All screenshots are made directly from the game, no third party editors used. Please be noted that the work is in progress and these early screenshots do not reflect the final quality.
To że WG kłamie i nie obchodzi ich to co myślą ludzie nie znaczy że Gaijin robi tak samo.

Poza tym wszystkim WT jest dużo lepiej zoptymalizowane(przynajmniej samoloty) od WoT i WoWp, WT działa mi płynnie na High w stałych 60fps a na max w 40fps, kiedy wot na medium 30-40fps o WoWp nie wspominając, tam jak pojawi się 4-5 samolotów na ekranie jednocześnie zaczyna się pokaz slajdów.

Sasilton
Wymień mi niedopracowania samolotów proszę.

DJKAMORR
Napisany 18 Lip. 2013 - 16:04

użytkownicy
@DJKAMORR
Czyli wg. Ciebie wargaming nie straci zysków?? :D Nie chcę Cię obrażać, ale jesteś śmieszny. Porównaj sobie jak wygląda War Thunder i jak wygląda WoWp, porównaj sobie przyjemność z grania i wygodność prowadzenia samolotu. Pod wieloma aspektami War Thunder niszczy, dosłownie niszczy WoWp, a jak się domyślam, to tak samo będzie z czołgami.

Ale ty teraz pierdolisz o przyjemnosci z gry a ja ci mówie o EKONOMII (tej realnej).Czytaj powoli i rozważnie.

Assire
Napisany 18 Lip. 2013 - 16:19

użytkownicy
Kiedy ostatnio graliście w WoWpa, że sie tak wymądrzacie? W WoWpie na full detalu i 1600x1200 mam 60-40 fps, a kompa mam z używanych części za 900 zł. A głównym argumentem dla którego gram w WoWpa a nie WT jest płynność lotu - samoloty w WT szarpią przy jakiekolwiek zmianie kierunku, to w ogóle nie wygląda jak lot samolotem, a w WoWpie jest bezwładność i wrażenie walki w powietrzu jest znacznie lepsze.

Berni90PL
Napisany 18 Lip. 2013 - 16:21

użytkownicy
@NiKuTa

Pamiętaj że silnik graficzny w wocie jest starczej daty niż ten stosowany w WT. A co będzie jak zmienia silnik graficzny w patchu 0.9.0? Nie chce się tu spierać bo jeszcze nie ma o co. Jak będziemy widzieli jak wygląda gra będziemy mogli ją oceniać i porównywać, na ten moment możemy jedynie porównać WT z WoWp gdzie WT co muszę przyznać bez bicia, kolosalnie odstaje pod wszystkimi względami od WoWp, jednakże że wole symulator lotu, u mnie na pierwszym miejscu zawsze będzie IŁ-2 sturmovik.

@Scytian
Skomentuje Twój zarzut wypowiedzią hallacka a szczególnie momentem od 15:05 w tym filmiku:
http://www.youtube.com/watch?v=Ky27uHhhNug

Scytian
Edytowany 18 Lip. 2013 - 17:19

użytkownicy
Assire
Poproszę o screena, grałem jakieś 2-3 tygodnie temu, gra nie chciała praktycznie działać przy czym wyglądała dużo gorzej niż WT. Nie wiem może gra gryzie się z moją kartą graficzną.
Pomyślałeś o tym że nie nie potrafisz latać w WT? Samoloty w WT posiadają swój własny Fly model, każdy samolot prowadzi się inaczej.
Czy ty bezwładnością samolotu nazywasz to że każdy samolot w WoWp pilotuje się tak samo i ma się uczucie jakbyś latał czołgiem?
@NiKuTa
Ogólnie gość mówi z sensem, ale plącze się w zeznaniach. W jednym momencie mówi że tekstura za bardzo się świeci, zresztą mówi też że rdza się świeci, ja tego nie widzę a wzrok mam dobry. Później narzeka że tekstura jest plastikowa. Poza tym jak coś mówi/pisze powinien popierać to jakimiś dowodami, a nie, wrzuciłem to do photoshopa i widziałem że przerobione(lol :P), jedyne co mógł zobaczyć w photoshopie to taki sam obrazek jak my w przeglądarce, zresztą jakby otworzył w paincie zobaczyłby to samo.

irbis056
Edytowany 18 Lip. 2013 - 17:43

użytkownicy
Yaroo, nie martw sie o moje pc, ma tyle mocy co ps4. Nie bede sie chwalił jaki. WT miażdzy i optymalizacją i grafiką. Prawdopodobnie nie przebiją grywalnością WoT`a, jeśli taka grafika na prawde zostanie bo dzieciakom, czyli głównemu target groupowi nie ruszy. Pozostaje czekać na jakieś materiały z czołgów WT

PS. Jakby ktoś znalazł drzewka nacji, to niech sie nie podnieca, to fanmade`y :)
No i na samolotach nie ma tylu detali co na czołgach, bo muszą być opływowe i aerodynamiczne. Kokpity są bardzo szczegółowe...

Assire
Napisany 18 Lip. 2013 - 20:46

użytkownicy
@Scytian: W WT lata się łatwo, nie chodzi mi o fly model (BTW, w WoWp też każdy lata inaczej) tylko o to, że jakoś tak dziwnie, mało realnie. Widziałem jak latają prawdziwe samoloty na różnych pokazach i mało ma to wspólnego z tym co jest w WT.

Screeny? Proszę bardzo:
http://imageshack.us/a/img5/3374/5f3r.jpg
http://imageshack.us/a/img18/387/oh90.jpg
http://imageshack.us/a/img15/682/41t8.jpg
http://imageshack.us/a/img834/7543/dpcv.jpg
http://imageshack.us/a/img19/9599/9xqp.jpg
http://imageshack.us/a/img834/1383/r2u6.jpg
http://imageshack.us/a/img827/8283/vlbh.jpg

Config? C2D E7400 @3.3GHz, GTX 285, 4GB ramu. Tekstury na średnich, bo gra na 10-cio letnim dysku i na full chrupie jak je doładowywuje.

A co do screenów z WT, wiecie co to jest downsampling? Technika polegająca na robieniu screena w kosmicznej rozdzielczości, rzędu 3000x2000 i zeskalowaniu go do powiedzmy 1500x1000, dzięki czemu uzyskuje się duuuuuży wzrost jakości, bez użycia żadnych innych technik obróbki. Link -> http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=509076

Modele czołgów owszem, wyglądają ładniej, ale porównujemy modele z 2010 (WoT) z modelami z 2013 (WT). Drzewka i krzaki - dwuwymiarowe gałązki i liście - to samo co w WoT. Jedyne co to system oświetlenia, w WT wygląda ładniej.
Owszem, silnik graficzny w czołgach jest tragicznie zoptymalizowany, ale jakoś wszyscy zapominają, że to stareńki BigWorld na dopalaczach, a WT ma silnik stosunkowo nowy.

Mentat_PL
Napisany 19 Lip. 2013 - 00:23

użytkownicy
Witam. Jestem już starym graczem rypiącym od zamkniętej bety w wot. Na początku pakowałem w grę forsę bo wierzyłem, że ta gra ma potencjał. Obiecywali polskie czołgi, obiecywali bitwy historyczne... Jedyne co dostałem od wg za wrzucone ponad 1000 zł to fizykę... A jak zobaczyłem wt, jak ze strzeliłem spitfajerem w jednym nalocie trzy samoloty, no po prostu miód. A wot? Po ponad dwóch latach grania grafika zabija. Czy będzie mi żal Lowe w garażu??? Czy będzie mi żal kilkunastu tysięcy bitew??? Nie. Przesiądę się na lepszą grę. O czołgach. To wszystko. Pozdrawiam.

marek48337
Napisany 19 Lip. 2013 - 06:08

użytkownicy
No raczej chyba nikt nikomu w WOT grać nie karze:) Trochę się zgodzę z kolegą.Im bliżej wypuszczenia tamtej gry tym eventy coraz lepsze.Marketing to marketing.O klienta trzeba dbać bo poleci do konkurencji a ich kieszeń zabili na pewno.
Ja tam grałem,gram i będę grał w WOT.Nie gram dla ruskich,gram dla siebie bo to lubię i w dup... mam ile oni zarabiają,co tam robią itp.Mi gra się podoba i zostanę przy niej.A kasa?Pewnie,że jeszcze kupie premke. Nie wiem jak to będzie wyglądało za parę miesięcy ale jak na razie było,jest i mam nadzieję,że będzie fajnie.Bo postępy są, grywalność jest, fajna zabawa jest:):):)czyli wszystko jest.

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.