kliknij aby powiększyć
1920x1200 : 278 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
123następna
Nowe parametry pojazdów: IS-4, IS-8, KV-1, KV-2, FCM36 Pak40, 105 leFH18B2

kurkusmaximus
Napisany 26 Kwie. 2012 - 12:46

administracja
Dyskusja dotyczy aktualności ze strony głównej wortalu.
Aby zobaczyć jej zawartość przejdź pod ten link: http://world-of-tanks.eu/aktua...kv-2-fcm36-pak40-105-lefh18b2/

xawery
Edytowany 26 Kwie. 2012 - 16:31

użytkownicy
moze się myle ale is4 miał kiedys z przodu 160mm

Walter_NovotnyPL
Napisany 26 Kwie. 2012 - 14:40

użytkownicy
z KV-1 wystarczy zrobić gąsienice aby mieć T-150 a z KV-2 trzeba jeszcze silniki? Bardzo dziwne.

rifkingwot
Napisany 26 Kwie. 2012 - 14:52

użytkownicy
xawery
Napisany dzisiaj o 13:47
"morze się myle ale is4 miał kiedys z przodu 160mm"

może wróć do podstawówki i zacznij pisać dyktanda...
tak is-4 mial 160 a maus 3200hp jednak WG spierd.. wszystko jak zwykle zreszta

PoLaK
Napisany 26 Kwie. 2012 - 15:26

użytkownicy
@rifkingwot
Ojeju raz czy dwa się pomylił i już takim tonem ? A może ma dysleksje czy coś. Kurde jak mnie to wkurza polak do polaka takim tonem , :( aż przykro

Ybien
Napisany 26 Kwie. 2012 - 16:00

użytkownicy
Ktoś wie czy na is8 da się zamontować najlepszą armatę na podstawowej wieży?

wilczek
Edytowany 26 Kwie. 2012 - 16:19

użytkownicy
W IS-8 da się zamontować najlepszą armatę na podstawowej wieży.

dawid131
Napisany 26 Kwie. 2012 - 16:05

użytkownicy
Is4 z tym pancerzem z przodu szalu robic nie bedzie. A is8 120 mm czyli jeszcze mniej niz is4. Sadze ze is7 jednak pozostanie lepszy niz is4.

WiewiorNH
Napisany 26 Kwie. 2012 - 16:16

użytkownicy
@dawid131 Sądzisz? Ja nim grałem i moim zdaniem zrobili bardzo dobry czołg, aż się zdziwiłem, że od razu jest taki dobry. Niestety prawdziwą siłę ciężko jest ocenić ze względu na strzelanie złotymi pociskami.

Ybien
Napisany 26 Kwie. 2012 - 16:21

użytkownicy
Wilczek dzięki za odpowiedź.

Wpis został usunięty przez wortalowe służby porządkowe.

cptobi
Napisany 26 Kwie. 2012 - 16:36

użytkownicy
Dyskleksja? Kiedyś nie było żadnych dysekcji i innych dysfunckji, była nauka i ciezka praca. A jak ktos jest tuman to najprosciej powiedziec ,,mam dyslekcje''. I co, świat ma bic pokłony przed kims takim? Jak dalej bedzemy obniżac poprzeczkę to zobaczysz jak wesoło będzie.

Ale to nie miejsce na debaty tylko na czołgi.

Mały Różowy Maus
Edytowany 26 Kwie. 2012 - 17:01

użytkownicy
1. Co to za nowe statystyki? Skąd pochodzą? Bo jak z pierwszego testu, który się właśnie zakończył, to niewiele są warte, bo pewno WG coś pozmienia, skoro ma być drugi test.

2. IS-4 ma cały czas ten sam pancerz. WG zmieniło tylko płytę, która jest podawana w statystykach. IS-4 ma bowiem (oryginalnie i w grze) 160 mm w dolnej części frontu i 140 mm w górnej części frontu. Dawniej WG podawało grubość dolnej, co niewiele mówiło.

3. Porównywanie mm pancerza i ocenianie na ich podstawie jego efektywności (jak powyżej IS-4 z IS-8) jest trochę bez sensu, bo cholernie ważne jest też nachylenie pancerza, a IS-8 ma przód uformowany w tzw. dziób szczupaka (jak IS7 i IS3), co ma wielkie plusy, ale i spore minusy. Przypominam, że IS7 ma "tylko" 150 mm czołowego pancerza. Poza tym IS-8 jest o niebo szybszy od starego IS-4, więc powinien mieć gorszą ochronę.

4. Maus miał dawno dawno temu dodane 400 HP ze względu na bug w pancerzu. Bug zlikwidowano więc i zabrano 400 HP.

Więcej wiedzy mniej jęczenia drodzy przedmówcy.

Hellfox
Napisany 26 Kwie. 2012 - 17:03

użytkownicy
Wczoraj rozpocząłem testy 7.3 głównie z myślą o IS8 i IS4 oraz nowych mapach. IS8 bardzo szybki i zwrotny, duża siła ognia z najmocniejszego działa, przeładowuje wolniej niż się spodziewałem, najgorszy jest pancerz prawie wszystko w niego wchodzi, ale przyjemność z grania bardzo dobra. IS4 dostał faktycznie kopa, rozpędza się do 43 km/h ale z górki :), na prostej jest wolniejszy, ładuje szybciej nowe działo niż 130 mm, ale zmniejszenie grubości pancerza jest mocno odczuwalne, nawet po zwiększonej ilości HP do 2400. Mniej odbija i te 2400 szybciutko spada. Przejechałem się również moim IS7 i wydaje mi się że ma teraz szybszy start, mam nadzieję że rozumiecie o co mi chodzi? :)

FlashBangPL
Edytowany 26 Kwie. 2012 - 17:11

użytkownicy
E tam. Podobna sytuacja jak w niemieckich. e-100 gorszy pancerz NIBY lepsze działo. maus lepszy pancerz za to także NIBY gorsze działo.
Aczkolwiek marudzenie jest na przebijanie... bo e-100 trza potrafić grać :) bo sam kiedyś myślałem ze znerfili tego e-100 ale znam paru co nieźle potrafią namieszać E-100 to tak samo będzie z IS-4. Nie liczy się czołg a gracz.
Hellfox ale to są dopiero testy...
I jak zmniejszenie grubości pancerza?? przecież na normalnym serverze też ma
140/160/100

123następna

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.