kliknij aby powiększyć
1920x1080 : 1240 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
Nowe parametry pojazdów: IS-4, IS-8, KV-1, KV-2, FCM36 Pak40, 105 leFH18B2

zulko
Napisany 26 Kwie. 2012 - 17:23

użytkownicy
Hellfox - nie zmniejszyli teraz grubości pancerza, w 7.2 tak samo jak w 7.3 ma 140mm, to jeszcze wcześniej obniżyli. A mniej rykoszetuje ze względu na to że na test serverze ludzie podostawali 15k golda i używają goldowych pocisków, gdy wejdzie do gry będzie rykoszetował tak samo a nawet więcej bo z tego co wiem największy weakpoint ISa-4 właz kierowcy dostał lekkiego buffa.

Mały Różowy Maus
Napisany 26 Kwie. 2012 - 18:15

użytkownicy
Jeszcze raz, nie było znerfienia pancerza w IS-4. Przeczytajcie mój post powyżej.

Poza tym ocenianie pancerza na testowym serwerze to kompletna głupota, bo tam prawie każdy używa gold ammo. M103 na testowym był jak masło, a na normalnym serwerze potrafi sporo strzałów odbić.

christopher2012
Napisany 26 Kwie. 2012 - 18:26

użytkownicy
"Jeszcze raz, nie było znerfienia pancerza w IS-4. Przeczytajcie mój post powyżej."

przecież jeśli chodzi o grubość pancerza to jest on podawany w najgrubszym miejscu, to skoro było 160 wcześniej to teraz jest 140mm i nic więcej na przodzie, chyba tak?

Walter_NovotnyPL
Napisany 26 Kwie. 2012 - 18:43

użytkownicy
Ach te testy gimnazjalne. Znowu "kulturalne" rozmowy na temat, czy ludzie to idioci czy kretyni. Aby dowiedzieć się czy wszystko w pancerz wchodzi najlepiej samemu strzelać w dany czołg zwykłą amunicją.

Kalsiver
Napisany 26 Kwie. 2012 - 20:38

użytkownicy
A polskich screenów nie było ?
Musicie posiłkować się zagranicznymi ?

Hellfox
Napisany 26 Kwie. 2012 - 20:39

użytkownicy
Przyznam że nie sądziłem że ludzie będą testować czołgi strzelając złotą amunicją, bo co to za test? Ja waliłem ze standardowej żeby mieć porównanie do działa 130mm i ocenić skuteczność. Jeżeli tak faktycznie jest że większość testerów używa gold ammo to moje odczucia nie są miarodajne, będzie trzeba poczekać na oficjalną wersję 7.3 :). Ale to również oznacza że może być tylko lepiej :).

venegor
Napisany 26 Kwie. 2012 - 21:37

użytkownicy
@Kalsiver Test jest po rusku i po ang tylko...

Mały Różowy Maus
Napisany 26 Kwie. 2012 - 21:52

użytkownicy
@ Hellfox

Wiele osób nie testuje tylko chce sobie pograć wozami, których nie mają i często podczas grindu używają gold ammo. Ja nowe wozy sprawdzam z normalną amunicją, ale jak muszę grindować to do stokowych dział biorę na teście gold ammo. Lubię też zagrać parę bitew w medach IX tieru z gold ammo ;)

@ christopher2012
WG stara się podawać górną płytę kadłuba i przód wieży bez jarzma. W patchu, w którym zdaniem niektórych znerfiono pancerz IS-4 WG chciało zlikwidować niekonsekwencje w podawanych statystykach. Wtedy IS-4 zjechał ze 160 do 140 (bez zmian w pancerzu), a wieże amerykańskich T29-T32-T34-T30 straciły w statystykach 100 mm. Po ogromnej iklośc idiotycznych postów o znerfieniu amerykańskich czołgów Wg zdecydowało się pozostawić dawne dane amerykańskich czołgów, czyli łączące wieżę z jarzmem.

No i na koniec, gdyby WG podawało najgrubsza część, to np, przód Obj 704 powinien mieć jakieś 300 mm, bo tyle ma jarzmo.

trolololo
Napisany 27 Kwie. 2012 - 00:04

użytkownicy
Mylisz się. Wg zmniejszyło pancerz IS-4 do 140mm, ale w tym samym czasie zmieniło normalizację skątowanych pancerzy. Dlatego w efekcie IS-4 dostał tak naprawdę buffa.

Mały Różowy Maus
Napisany 27 Kwie. 2012 - 00:31

użytkownicy
@trolololo

Nie wypisuj bzdur. Pokaż mi informację o zmniejszeniu opancerzenia w liście zmian tego patcha (dla ułatwienia 0.7.0).

Obecny pancerz jest zgodny z historycznym i taki był wcześniej.

Vampir750
Napisany 27 Kwie. 2012 - 06:00

użytkownicy
Czemu wszystko po rosyjsku, wystarczyło podmienić pliki tekstowe z oficjalnej gry i było by PL.
I dlaczego nie ma KW-4 oraz ST-1...
No szkoda, ale news przydatny :)

wilczek
Napisany 27 Kwie. 2012 - 07:20

użytkownicy
Vampir750

Wydaje mi się, że podmiana plików tekstowych z polskiej wersji gry nic by nie dała, gdyż nie ma w niej czołgów z wersji 7.3.

p11k
Napisany 27 Kwie. 2012 - 11:31

użytkownicy
A co to za różnica czy po polsku czy po angielsku?

Walter_NovotnyPL
Napisany 27 Kwie. 2012 - 12:35

użytkownicy
Dla mnie to po rusku może nawet być. Wiadomo które cyferki co oznaczają, bo ich kolejność jest taka sama.

Vampir750
Edytowany 27 Kwie. 2012 - 13:19

użytkownicy
Wilczek

Są i nawet są też arty i niszczyciele francuskie, Niszczyciele niemieckie, premiumy różnego rodzaju, itp...

Wiem bo robię bibliotekę z opisami historycznymi wszelkich czołgów w grze, za jakiś czas muszę zagadać aby udostępnić to tu na stronie, do czołgopedi dokładnie ;)

Ale to za niedługi czas, bo trzeba będzie obgadać z adminami strony...

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.