kliknij aby powiększyć
1680x1050 : 769 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
12następna
112 i T-34-3 - ile WG zdążyło już na nich zarobić?

kurkusmaximus
Napisany 27 Wrze. 2013 - 21:36

administracja
Dyskusja dotyczy aktualności ze strony głównej wortalu.
Aby zobaczyć jej zawartość przejdź pod ten link: http://world-of-tanks.eu/aktua...g-zdazylo-juz-na-nich-zarobic/

MIchal_PL96
Edytowany 27 Wrze. 2013 - 21:53

użytkownicy
tak, czas skończyć z tym
https://www.dropbox.com/s/0cwbbwavy5wpquc/shot_010.jpg
8 artylerii, dziękuję WG, widzę, że ta gra zaczyna już nie tyle co nie robić postępu, co zaczęła się cofać, bb

Klaudi_
Napisany 27 Wrze. 2013 - 21:53

użytkownicy
W sumie to nie wiem, o co dokładnie chodzi z tym "newsem"...

O to, że gracze kupują dostępne czołgi za realną kasę? Zmusza ich ktoś do tego? Nie. Robią to z własnej, nieprzymuszonej woli.
A może o to, że WG zarabia kasę na naiwności graczy (będę miał premtanka = będę lepszy)? Od zarania dziejów ktoś zarabia na naiwności drugiej osoby ;]
Autorowi przeszkadza sam fakt zarabiania pieniędzy - tak to wygląda. Może się mylę, ale wygląda to na zazdrość w jakimś stopniu.
Lub, jak to mówią, ból dupy.

Rozumiem, że może przeszkadzać polityka firmy odnośnie rosyjskich inskrypcji propagujących stalinizm, ale podciąganie pod to dochód firmy z racji dobrowolnego zakupu tanków? Toż to kupy się nie trzyma!

Z chęcią wysłucham wytłumaczenia sensu tego newsa/artykułu, co też autor miał na myśli, wiążąc bulwersujące napisy z zarobkami firmy za premtanki?

Pozdrawiam.

MIchal_PL96
Edytowany 27 Wrze. 2013 - 21:54

użytkownicy
nie, to nie ból dupy, to po prostu obiektywne spojrzenie jak nas w ch*ja za taka kase robia

Sasilton
Napisany 27 Wrze. 2013 - 22:56

użytkownicy
może na serio rozważcie zmianę nazwę strony którą zaproponowałem jakiś czas temu :)

Poss
Napisany 27 Wrze. 2013 - 23:08

użytkownicy
WG jest firmą kapitalistyczną jak każda inna. Czemu mieliby nie zasługiwać, najpierw autor pragnie socjalizmu by każdy miał po równo jak za komuny, a w następnym zdaniu krytykuje, że gloryfikuje Stalina. To jednak socjalizm czy kapitalizm, zdecydujcie się.

Pioyer
Napisany 28 Wrze. 2013 - 05:33

użytkownicy
liczenie liczeniem mozna taka ciekawostke sobie jeszcze dac np niech 30mln polakow zlozy sie jednemu gosciowi po 1 zlotowce i wychodzi nam 30mln zl ;] poprostu jest masa ludzi ktorzy kupuja jedna rzecz

najlepszy wynik wyszedlby jakby sie sie policzylo wszystkie zakupione czolgi premium z wszystkich serwerow i potem to zsumowalo

wertey
Napisany 28 Wrze. 2013 - 09:31

użytkownicy
"Czy dobrze wykorzystują nasze(graczy) pieniądze?"
skoro ludzie dobrowolnie za to płacą to chyba im się podoba.

magik500
Napisany 28 Wrze. 2013 - 10:36

użytkownicy
Oczywiście, że dobrze wykorzystują nasze pieniądze. Drażni mnie to ciągłe narzekanie na WoT, a to za dużo arty, a to za mało, a to lagi, a to coś innego. Nie podoba się to nie grajcie. WG nie zbiednieje, a autor niech też pomyśli co pisze, co mają napisy związane z JS do ilości premtanków? Tak przy okazji, to gdyby nie WG i ich gra to nie byłoby tego portalu, zostałoby pisanie hejtów na onecie.

mickey93
Napisany 28 Wrze. 2013 - 11:49

użytkownicy
piękny przykład miłości graczy do wota. wszyscy psioczą wszędzie gdzie to tylko możliwe a jak przychodzi co do czego to i tak kupują prem tanki (niektórzy mają całą kolekcje ) dając zarobić WG

"obiektywne spojrzenie jak nas w ch*ja za taka kase robia"

podaj "obiektywny przykład" tego robienia w ch***** (tylko iiny niż "ninja nerfy i tym podobne miejskie legendy")

MIchal_PL96
Napisany 28 Wrze. 2013 - 11:58

użytkownicy
proszę Cię bardzo, podałem w pierwszym screenie, wydawało się, że był ustawiony limit na spgi, ale kogo by to obchodziło?

Venhar
Edytowany 28 Wrze. 2013 - 12:22

użytkownicy
Limit limitem ale jak MM nie ma co wrzucić to żeby było 15 vs 15 to limit omija.
"Z pustego i Salomon nie naleje"

mickey93
Napisany 28 Wrze. 2013 - 12:38

użytkownicy
ale limit jest i ten screen to potwierdza! limit jest do 5 art na stronę

oRkA
Napisany 28 Wrze. 2013 - 13:48

użytkownicy
Niech zarabiają, czemu by nie? Zasłużyli na to. Przekonali świat gier, że system P2F jest bardziej opłacalny od abonamentu i wcale nie musi się wiązać z rażącą niesprawiedliwością między graczami premium a zwykłymi. Natomiast fakt, że przy ogromnych dochodach jakie do nich napływają mogli by bardziej inwestować w rozwój gry, ale myślę, że przyjdzie to z czasem, kiedy gracze zaczną odchodzić, a kiedyś zaczną i chyba ma to związek z dodaniem czołgów do War thunder. Właściwie gdyby nie te wszystkie korzyści z posiadania długo aktywnego konta w postaci dodatkowej kasy, trochę złota i miejsc w garażu, oraz czasem opłacalnych bonusów weekendowych to bym znowu przestałbym grać w WoT'a i tym razem pewnie już bym nie wrócił. Naprawdę ogromna szkoda, ze zrezygnowali z bitw garażowych. Gdyby przynajmniej daliby tak, ze wybiera się do takiej bitwy główny czołg, a drogi z garażu byłby dobierany automatycznie w celu balansowania drużyn w rozgrywce. W dodatku mogli by wprowadzić zasadę, że drugi (a możne i nawet trzeci) czołg nie może mieć więcej niż 2 poziomy różnicy od głównego poziomu czołgów w bitwie który stanowił bazę dla algorytmu przy doborze pozostałych czołgów z garażu.

Maho_Nishizumi
Napisany 28 Wrze. 2013 - 16:26

redaktorzy
Do wszystkich hejterów i mojej osoby:

Miło zagrywam sobie w WoTa i nie narzekam, a już szczególnie na ten aspekt. Tekst został wrzucony mimo, że nie skończyłem go w sumie opracowywać przez kurkusa pod moim nickiem, mimo, że za cały tekst jak odpowiada Nisu, a całe te wypociny w newsie to jego cytat:

Wypociny Nisu

Co do mojego zdania na cały ten temat:

Ludzie płacą - podoba im się - więc okej. Ja chce tylko zaznaczyć, że mam też do wrzucenia news o tym, że od Patcha 8.8 wszystkie nowe premki dostępne będą tylko poprzez Gift Shop:

Mój link

A kurkusa zaraz ochrzanię. W sumie już i tak zrobiłem to rano. A zapomniałbym magik - gdyby nie było WG i nie byłoby WoTa, to Gajin zrobił by swoje czołgi w pierwszej kolejności. A co do reszty - przekaże kurkusowi, bo to on odpowiada tutaj za cały hejt. LOL Choć i tak uważam, że my w porównaniu do Dom1n.com mamy bardzo dobre stosunki z WG, które czasami niektórzy chcą popsuć. Chwała Kruczemu! :)

12następna

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.