kliknij aby powiększyć
1280x707 : 255 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
12następna
Na tropie World of Tanks #52

kurkusmaximus
Napisany 23 Wrze. 2013 - 13:51

administracja
Dyskusja dotyczy aktualności ze strony głównej wortalu.
Aby zobaczyć jej zawartość przejdź pod ten link: http://world-of-tanks.eu/aktua...--na-tropie-world-of-tanks-52/

MIchal_PL96
Napisany 23 Wrze. 2013 - 17:09

użytkownicy
P:"SerB, dlaczego twoim zdaniem gra, która powinna relaksować, wywołuje tak silne negatywne emocje u wielu graczy?" O:"Myślę, że to dlatego, że "wielu graczy" jest niedojrzałych, zazdrosnych i wini za swoje porażki wszystkich, tylko nie siebie"

tak, zrób 5k dmg podczas gdy nikt z teamu nie zrobi więcej jak 1k i wiń siebie, czemu nie, it's logic

Sasilton
Napisany 23 Wrze. 2013 - 17:51

użytkownicy
Albo wylosuje wam o trzy X tiery mniej.

Kappuku
Napisany 23 Wrze. 2013 - 19:16

użytkownicy
Co ma wspólnego winratio z nerfem czołgów...

mickey93
Napisany 23 Wrze. 2013 - 19:51

użytkownicy
"w drzewku EU każda linia będzie składała się z pojazdów jednego kraju (bez mieszania)"
koniec marzeń o polskich czołgach ://////

MIchal_PL96
Napisany 23 Wrze. 2013 - 22:53

użytkownicy
@Kappuku, a to, ze matematyka uwaza, ze wszystko z prawdopodobienstwa przy dwoch mozliwosciach jest po rowno, to znaczy mniej wiecej tyle, ze jesli czolg jest dobrze zbalansowany to 50% zarowno wygrywa jak i przegrywa, jedna bitwa przegrana, jedna wygrana, to samo widzielibysmy gdyby bylby mm wg skilla ALE PO CO, PRZECIEZ TO NIKOMU NIE POTRZEBNE

Lincz
Edytowany 23 Wrze. 2013 - 23:58

użytkownicy
@up co jesli w grze sa 3 te same czolgi (1 w teamie)?/// rożne ilości czolgow tego samego typu.

chodzi mi o to ze ciezko "osiagnac" 50% przy takich mozliwosciach.

@EDIT czym jest "utrata pakietow"?

MIchal_PL96
Napisany 24 Wrze. 2013 - 00:03

użytkownicy
utrata pakietow=skaczacy ping
bitwa zajmuje sobie zalozmy 100kB danych, czyli zeby jedna gre zagrac to tyle mniej wiecej sie danych pobiera, te dane sa rozlozone w czasie no bo wiadomo gra sie dzieje, wiec jest ciagle polaczenie pomiedzy klientem, czyli kompem gracza a hostem czyli serwerem, wiazki danych pobieranych w trakcie bitwy czasem sie gubia i z serwera nie docieraja, serwer wysyla drugi raz do skutku prze co robi sie opoznienie=ping rosnie

Mentat_PL
Napisany 24 Wrze. 2013 - 10:41

użytkownicy
P: World of Warplanes czy WarThunder?
O: Grałem w obydwa tytuły i podobały mi się. WoWp jest łatwiejszy do opanowania

Hehe, ja też grałem, fakt, WoWp jest łatwiejszy, i to o wiele łatwiejszy. I to tyle co dobrego można powiedzieć o WoWp, hehehehehehehehe.
Panowie, z żalem zawiadamiam współbraci czołgistów, że w wyniku nieodpowiedzialnej polityki WG wobec weteranów takich jak ja, braku zmian w WOT odnośnie polskich czołgów, bitew garażowych i szczególnie bitew historycznych, o które gracze proszą od ponad dwóch lat - ja, czołgista od stycznia roku 2011 roku, olałem WOTa i przesiadłem się na WT (super grafika, bitwy garażowe, bitwy historyczne - jeszcze coś, po prostu miło mi się lata, pełny relaks, gdzie w WOT zwykle sypały się wciąż przekleństwa na idiotyczne rykoszety i strzały za zero...)
Wrócę do czołgów kiedy zobaczę w końcu poważne zmiany, ale nie spodziewam się ich, przecież sami zapowiedzieli, że pracują nad gigantycznym projektem, a skoro tak, to sami uśmiercą ten projekt... dla mnie już to zrobili.
Obiecuję jednak być z Wami duchem, bo codziennie zaglądam na world-of-tanks spodziewajac się, że może dziś, może jutro hehe, zobaczę w końcu nius o chociażby nowej grafice hehehe

Pozdrawiam, hej.

mickey93
Napisany 24 Wrze. 2013 - 11:07

użytkownicy
@MIchal_PL96
dobrze wiadomo że MM w obecnej wersji jest obarczony błędami wynikającymi z niedopracowanych założeń i ma problemy w istniejącej wersji więc jeśli dodać by mu kolejną rzecz to rozdziału (skill) to z wielkim prawdopodobieństwem przestał by spełniać swoje zadanie

nie tak dawno temu była informacja że na forum udziela się około 1% graczy Wot jeżeli przyjąć by że wszyscy ci są negatywnie nastawieni do wota i jeśli by przyjąć że ci wszyscy przejdą do WT (co i tak się nie stanie od razu bo przecież klany nagle w tydzień nie wygrindują top tierów w WT :P ) to zapowiadany koniec wota po premierze WT wygląd tak że WT odbierze nie cały 1% graczy Wot (przy najmniej na razie)

"up co jesli w grze sa 3 te same czolgi (1 w teamie)?/// rożne ilości czolgow tego samego typu.

chodzi mi o to ze ciezko "osiagnac" 50% przy takich mozliwosciach."

win rato typu nie oblicza się z losowej jednej bitwy a z całości bitew których dany typ bierze udział
tzn jeżeli od pacza w którym np wprowadzono czołg A przez następne pół roku bitew z udziałem czołgu A było 100 000 i wygranych było dajmy na to 54 000 (win ratio 54%) to taki czołg jest uznawany za OP i zostanie znerfiony

strona na której mozna sprawdzić win ratio czołgów
http://wot-news.com/stat/server/ru/norm/ru

kurkusmaximus
Napisany 24 Wrze. 2013 - 12:40

administracja
@Mentat_PL, panie, ja wota grałem od prima aprilis 2010 i pożegnałem się z nim kilka miesięcy temu.
Niedawno sprawdziłem jak się gra w samoloty War Thunder. Hmm... WoT teraz to dno pod każdym względem, nie wspominając już o WoWP.

Dawid25
Edytowany 24 Wrze. 2013 - 17:50

użytkownicy
Też tak sadze. to już nie jest ten sam Wot co kiedyś.
Zrobią w WT czołgi to będę grał w to na pewno i bez wahania odejdę od Wota.

Kringerin
Napisany 25 Wrze. 2013 - 03:03

użytkownicy
Po pierwsze:

"bugi z załączonego filmiku (http://www.youtube.com/watch?v=gl-grf-El3o&feature=share&list=UULZIN4aTXYm92c1ENyN8KmA), a konkretnie obracanie się czołgów w miejscu i pociski przechodzące przez cele) będą zbadane przez WG"

To nie są jedyne błędy w tej grze. Największym błędem jest MM i podejście do premium kont.

Po drugie
"P:"SerB, dlaczego twoim zdaniem gra, która powinna relaksować, wywołuje tak silne negatywne emocje u wielu graczy?" O:"Myślę, że to dlatego, że "wielu graczy" jest niedojrzałych, zazdrosnych i wini za swoje porażki wszystkich, tylko nie siebie""

Patrz "po pierszwe" oraz link

Po trzecie

P: World of Warplanes czy WarThunder?
O: Grałem w obydwa tytuły i podobały mi się. WoWp jest łatwiejszy do opanowania

Nie jest nawet pewien czy jest łatwiejszy do opanowania. WoWp jest do bani już od podstaw. W tej grze bombowiec czy samolot szturmowy tak naprawdę nic nie znaczą, a modele obiektów znajdujących się na ziemi równie dobrze można by zastąpić trójwymiarową produkcją z painta.
Jak wyżej zostało to napisane, czekam tylko na czołgową wersję WT i jeżeli okaże się przynajmniej teoretycznie lepsza to mówie goodbye WG.

Po czwarte

P: Dlaczego znerfiliście artę i wzmocniliście TD?
O: Prawie każdy mecz na zawodach był zdominowany przez artylerię. Staraliśmy się przenieść nacisk na inne pojazdy i właściwie się nam udało. TD nie były używane w zawodach, dlatego dostały buffa, by stały się bardziej użyteczne

I dzięki temu arta stała się głównie nie celna, a TD nie zniszczalny. Brawo panowie czyńcie i mówcie takie rzeczy nadal a na pewno zyskacie spore grono fanów.

MIchal_PL96
Edytowany 25 Wrze. 2013 - 18:49

użytkownicy
Największym błędem jest MM i podejście do premium kont.

eee? co ma premka do mm?

po za tym premka nie daje bezpośredniej przewagi w grze, więc to co napisałeś w drugim punkcie jest bezsensowne

I dzięki temu arta stała się głównie nie celna, a TD nie zniszczalny. Brawo panowie czyńcie i mówcie takie rzeczy nadal a na pewno zyskacie spore grono fanów.

arta stała się niecelna a td są zniszczalne, ja tam nie widzę problemu w przebiciu z przodu tdka, jak trudno było tak jest nadal,

gram tez tdkiem i jakoś nie jestem niezniszczalny, dalej najważniejszą rzeczą dla niszczyciela jest znalezienie dobrego miejsca, z którego będzie mógł wspierać drużynę samemu nie obrywając

tak by the way nie z przymiotnikami piszemy razem, poziom szkoły podstawowej, więc nie wydaje mi się żeby to było aż tak trudno zapamiętać

Sasilton
Napisany 25 Wrze. 2013 - 19:59

użytkownicy
A zdania zaczynamy z dużej litery, tego uczą w zerówce.

12następna

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.