mauserwisla
Napisany 27 Sie. 2013 - 17:50
Chyba z czystej złości na WG co poniektórym bardziej podoba się War Thunder :). Grałem zarówno WoWP i WT, szczerze? WoWP jest dla mnie o klasę lepsze, wiadomo nie ten poziom rozwoju, nie ta ilość map, samolotów, możliwości gospodarki garażem. Jednak nie mogę się doczekać oficjalnej wersji WoWP, a WT już dawno usunąłem z dysku(trochę jednak wcześniej pograłem). Główna zaleta WoWP to szybka akcja, walka non stop, niewielkie mapy, świetnie zbalansowane maszyny, tutaj samolotem będącym np. V tierem, jest dosyć ciężko ustrzelić maszynę np. z tego samego drzewka, ale na tierze VII (posiadając jednak wyższe umiejętności od drugiego gracza, nie ma rzeczy niemożliwych). Co wydaje się być logiczne, w "realu" np. PZL 11C w zasadzie nie miał szans z BF 109D, a jednak dzięki umiejętnościom pilotażu zdarzały się przypadki odniesienia zwycięstwa przez polskiego pilota.
Wiadomo WoWP to arcadówka, ale i WT to arcadówka, nie są to symulatory, tak samo jak WoT nim nie jest. Mówcie co chcecie, ale raczej to WG zniszczy WT pod względem odciągniecia klientów, a nie na odwrót jak tu niektórzy wieszczą.