kliknij aby powiększyć
1920x1080 : 529 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
123następna
Kolejny czołg z War Thunder - Ferdinand

kurkusmaximus
Napisany 27 Sie. 2013 - 12:07

administracja
Dyskusja dotyczy aktualności ze strony głównej wortalu.
Aby zobaczyć jej zawartość przejdź pod ten link: http://world-of-tanks.eu/aktua...czolg-z-war-thunder-ferdinand/

Sasilton
Napisany 27 Sie. 2013 - 12:14

użytkownicy
Nadal tylko obrazki z pojedynczymi czołgami, nie wiem czy do końca roku się wyrobią z tym patchem.

kurkusmaximus
Napisany 27 Sie. 2013 - 12:18

administracja
Wargaming przez 3 lata nie połączył samolotów z czołgami i dalej nie zamierza ;)

Franio
Edytowany 27 Sie. 2013 - 13:39

użytkownicy
Ferdek jak Ferdek, d*py nie urywa, podobnie grafika. Ostatnio miałem okazje zagrać kilka bitew w Wota na maksymalnych możliwych detalach i rozdzielczości. Nawet nie wiedziałem, że Wot może tak pięknie wyglądać. W WT będą się musieli na prawdę postarać, aby dorównać Wot'owi pod względem grafiki czy grywalności. Jedyne co, to lepszy system matchmakingu i bardziej ludzkie podejście do graczy może ich uratować przed konkurencją ;p

Maktronik
Napisany 27 Sie. 2013 - 15:48

użytkownicy
Panowie, zdejmićie klepki z oczu. Przecież róznica w jakości czołgów, między WoT a WT, jest kolosalna.
W WoT wkurza mnie to, że nadal wydają nowe czołgi z "kwadratowymi kołami". Szczególnie to widać z Tygrysie czy Panterze.
Co do WT póki co nie widziałem, bardziej szczegółowych modeli.
Jedynie Steel Fury jest na podobnym poziomie (mowa o czołgach z Drugie Wojny Światowej).
A WoT na maksymalnych detalach wcale "dupy nie urywa". Prócz nowego oświetlenia wygląda przestarzale. Więc WT nie powinien mieć problemu z dorównaniem względem grafiki. Już to widać kiedy porównamy samoloty obu firm.

WT vs WoT

mickey93
Napisany 27 Sie. 2013 - 17:04

użytkownicy
warhunder ma jeden zaje problem albo nawet kilka

optymalizacja poziomów leży brytolska 4 pożiomówka bez problemu skasuje np amerykańską 9 ale juz w kolejnym patchu może być na odwrót nacje są niezbalansowane

co do samych screenów to ciekawi mnie jakim cudem ferdek wygląda prawie idealnie (poza tym że wisi w powietrzu:P) a tło za nim jest gorsze niż w wocie na podstawowej grafice

poza tym jak samoloty i czołgi będą grały na wspólnych planszach to ja dziękuje za taki realizm gdzie nadleci B-25 zrzuci 4 bomby i rozwali pół teamu

michu102fg
Napisany 27 Sie. 2013 - 17:24

użytkownicy
to nie będzie połączona gra tylko będzie War Thunder: Ground Forces, gdzie będą tylko czołgi

mauserwisla
Napisany 27 Sie. 2013 - 17:50

użytkownicy
Chyba z czystej złości na WG co poniektórym bardziej podoba się War Thunder :). Grałem zarówno WoWP i WT, szczerze? WoWP jest dla mnie o klasę lepsze, wiadomo nie ten poziom rozwoju, nie ta ilość map, samolotów, możliwości gospodarki garażem. Jednak nie mogę się doczekać oficjalnej wersji WoWP, a WT już dawno usunąłem z dysku(trochę jednak wcześniej pograłem). Główna zaleta WoWP to szybka akcja, walka non stop, niewielkie mapy, świetnie zbalansowane maszyny, tutaj samolotem będącym np. V tierem, jest dosyć ciężko ustrzelić maszynę np. z tego samego drzewka, ale na tierze VII (posiadając jednak wyższe umiejętności od drugiego gracza, nie ma rzeczy niemożliwych). Co wydaje się być logiczne, w "realu" np. PZL 11C w zasadzie nie miał szans z BF 109D, a jednak dzięki umiejętnościom pilotażu zdarzały się przypadki odniesienia zwycięstwa przez polskiego pilota.
Wiadomo WoWP to arcadówka, ale i WT to arcadówka, nie są to symulatory, tak samo jak WoT nim nie jest. Mówcie co chcecie, ale raczej to WG zniszczy WT pod względem odciągniecia klientów, a nie na odwrót jak tu niektórzy wieszczą.

zulko
Napisany 27 Sie. 2013 - 18:34

użytkownicy
Kwadratowe koła mają zamiar usunąć - wymaga to jednak przemodelowania wszystkich czołgów, a z racji tego, że w Havocu i tak potrzebny będzie remodel, chcą to zrobić za jednym zamachem. Poprawionych modeli możemy się więc spodziewać w 2014 roku (prawdopodobnie jeszcze przed czołgami w WT). Warto też spojrzeć na WoTa dla Xboxa - tam może oświetlenie wygląda dziwnie, ale modele już są mniej kanciaste, poligony mają dużo więcej kątów niż na PC, ale nas też to czeka.

baq
Napisany 27 Sie. 2013 - 19:29

użytkownicy
cieszy że WT daje o sobie znać, lubię wymagające gry i mam nadzieję że Ground Forces taki właśnie będzie, poziom rozgrywki w "Wocie" leci w dół, a sama zabawa trwa przez pierwsze 3k bitew, później wszystko powszednieje. Na pewno są gracze którym to nie przeszkadza, ale mnie to zraziło, czar prysnął po pierwszej 10'tce

minimasakra
Edytowany 27 Sie. 2013 - 22:56

użytkownicy
tępe dzieci, którymi manipuluje WG:
mickey 93 - to że 4 poz. niszczy 8 poz. to nie błąd tylko REALISTKA (coś czego w WoT i WoWp brakuje).
poza tym War Thunder ma nie całe 3 lata, a grafika w grze jest lepsza i mniej wymagająca niż w tym w wot a co dopiero w wowp.
zulko - wg ma w dupie grafikę i graczy. dajecie wg kasy za grę która chodziarz ma tyle lat posiada jedną z najgorszych grafik i miliony bugów. w WT gdy ktoś zgłosi błąd to w następnym upgradzie już go nie ma.

wowp - grałem w tą grę i mowie wam gdy zobaczyłem WT to od razu wowp leci do kosza. czy wy chcecie grać w grę w której wjedziesz czołgiem w dom i wyrzuca cie na 100 m? czy wy chcecie grać w której lecąc samolotem 30 m nad ziemią odrywa ci skrzydło, a gdy zanurzasz skrzydło w wodzie to nic się nie dzieje?

mickey93
Napisany 27 Sie. 2013 - 20:53

użytkownicy
@ UP
zarzucasz nam że opentało nas wG a sam piszesz co najmniej jak by ganjin płacił ci za komenty:P
2
na pewno B-25 czy lancaster czy iny ciężki bombowiec lecący 50m nad ziemią i niszczący czołgi jest realny?. chyba nie tędy droga do realizmu
oprócz realizmu (do którego i tak WT jest baaardzo daleko) jest jeszcze grywalność a ta w WT kuleje i to dosyć mocno

patrząc na czołgi od WG ralizm nie jest widoczny bezpośrednio (jest masę czołgów marzeń ich twórców)ale porównując tigera do isa czy tigera do shermana czy T-34 mamy zachowane realne proporcje(nie wymiarowo) a pod względem możliwości bojowych
jeśli czołgi będą tak samo wyglądać jak samoloty to może się okazać że pzIII rozwali a T-34 model 1940 rozwali tygrysa

Sasilton
Napisany 27 Sie. 2013 - 20:55

użytkownicy
Sam zachowujesz się jak dziecko...

minimasakra
Edytowany 27 Sie. 2013 - 22:01

użytkownicy
obydwie gry jeszcze nie wyszły więc komentować ich prawa nie mamy.

jeśli chodzi o wowp i wt to było parę porównań:
http://www.gry-online.pl/S018.asp?ID=915

wszystkich przepraszam ale długo byłem fanem wot i jako znawca historii nie lubiłem wymyślonych czołgów i pkt życia :/

mickey - w historii (bitwa na łuku kurskim) dużo razy Tigery, pantery i inne czołgi zostały podpalane i niszczone przez stare t34

kanaron125
Napisany 27 Sie. 2013 - 22:28

użytkownicy
Sam jestem fanem niemieckich czołgów, ale jednak historii nie zmienię: pociski Tigera odbijały się od pochyłego pancerza T-34. W wot raczej tego nie ma...

WT przekładam znacząco ponad WoWP, bo jest dużo bardziej realny. Jak tylko zobaczyłem, że strzelec mojego samolotu szturmowego w WoWP podczas przeciążenia przy manewrach bezbłędnie trafiał do wroga na ogonie to natychmiast gra poleciała do kosza.
W dodatku w WT jest coś co bardzo mi się spodobało: zależność zniszczenia od uszkodzeń, a nie od jakiś pasków życia. W wielu grach spotyka się paski HP i to się zwyczajnie mi przejadło.

W WoWP brakowało mi możliwości lądowania (a bardzo lubię wykonywać najtrudniejsze lądownia awaryjne i kontrolowane próby podejścia do lądowania bez podwozia co mi już kilka razy uratowało samolot w normalnych bitwach), WT coś takiego mi zapewnia.

Mam nadzieję, że czołgi w WT będą tak samo świetne jak samoloty, marzy mi się błyskawiczna ucieczka czołgiem bez wieży po ostrzale :) do jakiegoś punktu napraw. Ciekawe czy coś takiego będzie. ;)

123następna

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.