kliknij aby powiększyć
2560x1600 : 2630 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
12następna
Na tropie World of Tanks #28

kurkusmaximus
Napisany 24 Sty. 2013 - 13:59

administracja
Dyskusja dotyczy aktualności ze strony głównej wortalu.
Aby zobaczyć jej zawartość przejdź pod ten link: http://world-of-tanks.eu/aktua...--na-tropie-world-of-tanks-28/

Wicek
Napisany 24 Sty. 2013 - 14:24

użytkownicy
A czy ktoś wie czy padło kiedyś pytanie o:
Dodanie małego okienka z widokiem snajperskim, dla widoku arcadowego.

matejj
Edytowany 24 Sty. 2013 - 15:53

użytkownicy
"Buffy i nerfy pojazdów przeprowadzane są na serwerze, ale sama mechanika to klient gry."

No wiadomo. Bo gdyby byly w samej grze to mozna bylo by im udowodnic ze oszukuja i to co jest w statach a w realiach to gowno prawda. Druga sprawa, reklamacje czolgow premium po ich nerfach.

mickey93
Napisany 24 Sty. 2013 - 15:56

użytkownicy
nie rozumiem kilku punktów

"3 stopniowa depresja działa 9 i 10 tieru nie zostanie zmieniona."

: "Mamy pojazdy normalne, pojazdy premium, więc czy będzie jeszcze jakaś trzecia kategoria?" A: "Na razie nie komentujemy."

"Ogłoszenia informacji o łączeniu lub rozłączeniu pojazdów (patrz IS-4, KV) mają duży wpływ na ich ilość na serwerze."

mega
Napisany 24 Sty. 2013 - 18:59

użytkownicy
mickey93
Mamy pojazdy normalne, pojazdy premium, więc czy będzie jeszcze jakaś trzecia kategoria?" A: "Na razie nie komentujemy." chodzi o to że WG nie widzi innych typów pojazdów

"Ogłoszenia informacji o łączeniu lub rozłączeniu pojazdów (patrz IS-4, KV) mają duży wpływ na ich ilość na serwerze."
IS-4 został wbity na tier 10 i odrazu miało się 2x 10
kv rozbity na kv1 i kv2 więc mając pierwszego 2 dostawało się gratis oto chodzi
na to pierwsze też nie wiem

Eomi
Napisany 24 Sty. 2013 - 19:15

użytkownicy
"Popularność czołgu jest drugim najważniejszym czynnikiem by nerfić lub buffować pojazdy."

Ten punkt mnie w***wia i zupełnie nie rozumiem polityki WG. Czołg jest fajny i popularny, bo był oparty na genialnym pomyśle trzeba go znerfić. A ten jest do bani, dajmy mu bufa chociaż w realiach nie miał. To czemu od razu nie zrobic wszystkich czołgów takich samych, tylko skórki by sie zmieniały i ilość hp na tierach. :/ Denerwuje mnie to i uważam że nie widzą pełnego obrazu. Kiedyś w Wocie dążyło się do jakiegoś czołgu wlasnie dlatego że był najlepszy z danego tieru, i każdy mógł go wbić. A na innym tierze dominowala juz inna nacja. A teraz wszystko ma być równe. Stąd też francuzi moim zdaniem mają takie beznadziejne czołgi. Bo wszystkim sie spodobaly, zrobily popularne, a zagrajcie sobie Lorrainem i powiedzcie mi ze to świetny czołg to się zaśmieję wniebogłosy :) Nie mam nic natomiast do amx 13 90, super czołg :) francuska arta tez wygladała na potężną, zacząłem robić to akurat jak wbiłem to zdążyli ją znerfić.
WG widzi problem w za dużej penetracji itd, ale w przepancerzonych czołgach, strzałach za zero itd na których my gracze tracimy pieniądze już nie widzi. Bo tam gdzie my tracimy zyskuje WG... np. na bitwach kończących się remisem.

cabal512
Napisany 24 Sty. 2013 - 20:34

użytkownicy
Eomi

Bo najważniejszym punktem strategii WG odnośnie WoT-a jest balans, dlatego żaden czołg nie może być lepszy od innych, ponieważ zostałaby zachwiana równowaga świata w Wocie, dlatego wyniki bitew (zwycięstwa/przegrane) są na siłę ustawiane na 50%. Niestety taka jest polityka WG i choć WoT ma wielki potencjał to decyzje odnośnie balansu sprawiają że gra moim zdaniem na tym traci.

nightmaare
Napisany 24 Sty. 2013 - 22:20

użytkownicy
a ja nie do końca rozumiem ten kawałek, jest ktoś kompetentny do wyjaśnienia?
"Mod z wolną kamerą został zbanowany przez to, że gracze widzieli dzięki niemu rzeczy, których nie powinni. Np. W dali przewrócone drzewa, zniszczone domki itd."

Dudi
Napisany 24 Sty. 2013 - 22:41

użytkownicy
@nightmare

chyba o to co i tak działa ale mogę się mylić:

http://mirtankov.net/mods/1639-zoom-patch.html

Vulpik
Napisany 24 Sty. 2013 - 23:07

użytkownicy
@nightmaare
Jeśli dobrze myślę, to chodzi o mod pozwalający na dużo większe oddalenie kamery.

@cabal512
Win Ratio nie jest ustawiane na siłę. Nie ma możliwości, by ustawić ci WR bez MM losującego wedle statystyk (a takiego nie ma i nie będzie, zresztą słusznie). Devsi sprawdzają średnie wyniki na danym czołgu (w tym średnie WR) i jeśli zbyt mocno odstaje od reszty dostaje nerfa/buffa. Jeśli czołgi nie byłyby zrównoważone, miałbyś kilka jedynych słusznych pojazdów, bo innymi nie miałbyś szans. I wtedy gra by traciła. Na obecnej polityce WoT zyskuje i to dużo.

@Eomi
Jeśli czołg jest dużo bardziej popularny popularny od reszty na swoim tierze, to znaczy, że najpewniej jest OP, więc jeśli pozostałe statystyki to potwierdzają, to czemu ma go nie spotkać nerf? Kiedy grasz przeciw OP czołgom to odechciewa się grać, chyba że sam masz OP czołg. A to, że na danym tierze nie ma czołgu OP, nie znaczy, że wszystkie są jednakowe! Są bardzo od siebie różne! Jeden ma lepsze działo, inny pancerz, inny mobilność. Każdy jest tak unikatowy, że wymaga odmiennego stylu gry. Bardzo wyraźne przykłady: KT i IS-3, T-54 i E50, AMX 13 90 i Pershing itd. itp.
Z francuzami zgodzę się przegięli z nerfem Lorrine i BatChata 155.
Co do przepancerzonych czołgów to o jakie ci chodzi? Jak ma duży pancerz, to nie ma mobilności i ma słabsze działo. A nawet najlepiej opancerzone idzie przebić, jak się umie celować (IS-4 przebiłem kilka razy z Su-85 jeszcze ze 107, czyli tak jakbym z KV-2 strzelał) Strzały za zero to wynik najczęściej utraty penetracji przez pocisk i spenetrowanie tylko jednej warstwy lub grupy pancerza. Czyli masz pancerz warstwowy; pierwsza warstwa została przebita więc słyszymy info o przebiciu, podzczas gdy pocisk nie był w stanie spenetrować drugiej warstwy pancerza i nie doszło do uszkodzenia czołgu. To samo tyczy się grup opancerzenia (np. gąsiennice): trafiłeś w gąsiennice, pocisk wytracjił penetrację i nie przebiłeś właściwego pancerza. Był filmik o tym.
I na sam koniec rozwaliłeś system :P. WG NIE DOPROWADZA DO REMISU TYLKO GRACZE!!! I to najczęściej kiepscy. Wytłumacz mi JAKI INTERES MA W TYM WG?! CO ONI NIBY NA TYM ZYSKUJĄ?!

col_Kurtz
Napisany 25 Sty. 2013 - 01:23

użytkownicy
@up
Zoom mod. Tam o drzewkach pierd... Ten mod pozwala zobaczyć jak stoi przeciwnik zaraz za skałą, czy też za najbliższym rogiem, czy domem. Mierzy w ciebie, czy gdzie indziej.
Co do nerfienia popularnych maszyn, to PzIV był maszynką do robienia kasy, KW również... Z tym PzIV to mam jakiś zgryz w sumie. T34 przeszedł gładko na premium. Nie mogli tego zrobić z IV podobnie?
;)

erni07
Napisany 25 Sty. 2013 - 08:04

użytkownicy
Żle przetłumaczone,devsi nie planują
wprowadzenia limitu 3-ech art.

Pumpernikiel
Napisany 25 Sty. 2013 - 11:07

użytkownicy
"3 stopniowa depresja działa 9 i 10 tieru nie zostanie zmieniona."

Kazdy czołg wwystępujący w grze ma trzy stany ułożenia:
góra, dół, środek.

Jednym słowem jest to manewrowość działa w lini pionowej. W niektórych czołgach jak Ferdzio, czy średnie francuzy jest wrecz fatalna. Trzeba w tedy wykorzystywać ukształtowanie terenu, aby wycelować:/
Na batku wystarczy najechac na mały kamień lub jedna gosienica na zbocze góry i można byc pewnym ze albo postrzelisz chmurę albo zrobisz krater obok siebie:/

DJKAMORR
Napisany 25 Sty. 2013 - 11:09

użytkownicy
Super Plutony miały by sens gdy byłby bitwy 30v30 na wielkich mapach.

matejj
Napisany 25 Sty. 2013 - 12:40

użytkownicy
Ale piepszycie glupoty z tym WR. Dziwne ze jeszcze patch temu, na comecie wrzucalo mnie tak ze 1 na 6-7 bitew to wygrana. Uzywam XVM i dokladnie widzialem jakich ludzi mi wrzucalo do team a jakich im.
U mnie wiekszosc nooby a unich wiekszosc dobrzy. I co o dziwo tylko na comet-cie tak bylo. Przez to moje ogolne WR spadlo z 52% do 51%.

12następna

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.