kliknij aby powiększyć
1680x1050 : 1410 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
Typ 59 żegna się ze sklepem

Trent
Napisany 13 Sty. 2012 - 15:11

użytkownicy
@Fett11

Może warto NIE opierać się na polskich tłumaczeniach newsów, bo ten w wersji angielskiej ma nieco inny wydźwięk we fragmencie mówiącym o ewentualnej przyszłej dostępności czołgu:

"Should the T59 become available again through special events in future, we will make sure to announce such events ahead of time."

Grrruby
Napisany 13 Sty. 2012 - 15:18

użytkownicy
#4 Paliłeś coś?

xemko
Napisany 13 Sty. 2012 - 15:19

użytkownicy
Przyznaje się! Gram TYP-em. Ale gram nim dlatego, że nie stać mnie na premium a grając dla zabawy ciężko uzbierać na normalne tanki i ich doposażenie. Moja opinia o TYP-ie? Gra mi się nim słabo (zapewne brak wprawy), wolę grać normalnymi sprzętami. Ja nim ruszam tylko wtedy gdy mam zbadany nowy sprzęt a nie udało się na niego zarobić, ot, co.

magik500
Napisany 13 Sty. 2012 - 15:33

użytkownicy
A ja kupiłem dzisiaj i gra się bardzo fajnie. Od rana trafiłem maksymalnie na 3:4, więc te 11 to raczej wyjątek niż reguła. Z reguły są 2-4 Typy na bitwę i raczej równo po obu stronach. Zwalone MM są też jak jeździ się innymi czołgami, np. medy na ciężkie. Czasem trafia się do lepszej, czasem do gorszej drużyny. Wydaje mi się, że niektórzy trochę przesadzają i tyle. Życie jest brutalne i nie wszystkich stać na premium tanki, czy to oznacza, że ma ich nie być w grze? WG jaki jest taki jest, ale też mają rodziny na utrzymaniu...

Anduu
Napisany 13 Sty. 2012 - 16:33

użytkownicy
Podobne mam odczucia jak dwóch moich przedmówców, mam Typka (od niedawna) zanim go kupiłem doszłem na zwykłych do Tieru 8 (Pershing i T-32) I się zaczęły schody z kasą , oczywiście one czasem zarabiają czasem tracą ale uzbierać na coś nim trudno (oczywiście bez premki) Można zarabiać se na słabszych tankach i tak robiłem ale z Typem bez bicia powiem że jest łatwiej, a wcale nie jest taki dobry, w porównaniu do Pershinga jest podobny.

PanzerWolf
Napisany 13 Sty. 2012 - 16:40

użytkownicy
''xemko
Przyznaje się! Gram TYP-em. Ale gram nim dlatego, że nie stać mnie na premium a grając dla zabawy ciężko uzbierać na normalne tanki i ich doposażenie. ''

Typ-59 koszt 7500 złota
Premium miesięczne koszt 2500 złota

Bez komentarza

lipa666
Edytowany 13 Sty. 2012 - 17:37

użytkownicy
@PanzerWolf nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi? Tak, typ kosztuje 7500 a premka 2500 - czyli wystarczy Ci złota na 3 miechy... a typa masz już na stałe. Przy grze "od święta" nie wykorzystasz nawet w połowie wykupionego konta premium. W ogólnym rozrachunku typ wychodzi korzystniej.

Z innej beczki - to, że balans jest powalony i wrzuca 10-12 typów do jednej bitwy to nie wina graczy.. Sam gram typem, żeby zarobić na inne czołgi lecz kiedy widzę 8 typów w drużynie uważam to za wielkie nieporozumienie. Ostatnio grając tygrysem miałem w drużynie 9 typów drużyna przeciwna miała ich 10 /tak dziesięć/ W ciągu dwóch pierwszych minut typy wybiły wszystko i goniły się przez pozostały czas gry - wynik bitwy: remis

aryanek
Napisany 13 Sty. 2012 - 16:56

użytkownicy
@PanzerWolf

Nie uważam się za niedzielnego gracza a posiadam TYPA.
Po 7.1 i podniesieniu losowania Typ już nie jest tak groźny(ze względu na ilość).
Sprawia trudność tylko ...niedzielnym graczom.
Narzekanie ,że cos kosztuje jest śmieszne.nawet nie wyobrażacie sobie jakie nakłady ponoszą deweloperzy.

Scytian
Napisany 13 Sty. 2012 - 17:00

użytkownicy
Ja nie gram typem ale nie uważam go za bardzo mocny czołg. Tylko przedni pancerz ciężko przebić. A tak w ogóle to lubię walczyć z typami moim KW, zarobki są ogromne. Raz nawet udało mi się zniszczyć Type 1 strzałem z 107mm, chyba mu w ammo racki trafiłem. Myślał że z takim KW 1vs1 nawet bokiem wygra xD

adamczik
Napisany 13 Sty. 2012 - 17:55

użytkownicy
Tu nie chodzi o Type 59, jako czołg. Tylko o ludzi, którzy nimi grają! W 90% Type 59, to tak jak wspomniał już jeden z przedmówców- pojazd sterowany przez dziesięciolatka, lub kolesia, który grał w czołgi z natężeniem dziesięć bitew tygodniowo. I wszystkie Typem 59. Taki człowiek nie ma pojęcia, gdzie jechać na mapie, jak się ustawić, nie zna weakspotów, nie potrafi antycypować przebiegu rozgrywki, nie wie co to wsparcie. Po prostu wali na pałę, ginie, a ty się denerwujesz, bo właśnie straciłeś trzy ósme tiery bez odpowiedzi, bo owy Type 59 był w plutonie z dwoma kolegami, którzy tak jak on grają godzinę tygodniowo wyłącznie Typem 59. Co do KV-5 i Lowe, nie mam takich odczuć. Pewnie, zdarzają się gamonie, ale nie na taką skalę. Poza tym, Lowe i KV-5 nie jest wiele, góra jeden w bitwie, czasem dwa a często wcale. Poza tym Lowe o wiele łatwiej pokonać ze względu na powolność, KV-5 elegancko zjedziesz strzelając mu po cyckach z przodu a Type 59? Non stop tylko: "Rykoszet" a działo z peną 203mm.

col_Kurtz
Napisany 13 Sty. 2012 - 18:16

użytkownicy
Czy niedzielni, czy nie, ale jak ktoś wspomniał, nie jest to normalne, żeby próbować coś Wolverinem, czy innym Shermanem, albo VK36 vs typowi. Owszem, miałem raz okazję zetknąć się z jednym typem, kiedy ja byłem w KT. Myślałem, po mnie, objedzie mnie i wystuka powoli, nim ja konkretnie wyceluję. Czyste 1 vs 1. No i tenże typ, to noobek był, bo cofnął, i stał i próbował mnie z 50 metrów. Ocknął się, jak miał jakieś 100pktów hp. Ale to są sporadyczne przypadki. Stada typów zdarzają się dość często i nie mam na myśli kto je ma i kto kupił, tylko o zrypany balans + szybkie typy w ilości 5-6 na team-rozgrywka do dupy. To psuje zabawę, jak siedzisz w jakimś VII czy VI tierze. To jak E-75 spotkać T-54 - jakie szanse właściciela serii E? Poza tym, HT są trudniejsze, trzeba więcej wiedzieć niż tylko cisnąć Wwww... i klik, klik bez celowania, bo samym objeżdżaniem wystawiasz wroga na strzał, czy to z arty, czy jakiegoś innego celnego i mocnego działa. Ty męczysz się na KT, a ten, jak jeden, to pół biedy, ale jak tak ze 2-3 tańczą? Jak ktoś napisze, że to play4fun, to ja dziękuję.
A co do rodzin developerów... Będę szczery. Co ma piernik do wiatraka? Zupełnie nie rozumiem tego argumentu.

Kamiloss
Napisany 13 Sty. 2012 - 22:40

użytkownicy
Najlepsze jest to, że zrobili to po to aby zmienić balans... jak wprowadzą IS6 za golda to znów go zmienią :D

Sasilton
Napisany 14 Sty. 2012 - 08:40

użytkownicy
Często kierowcy Typa59 to straszne nooby
jakis czas temu rozwaliłem w Typa59 100% Kvem i dizałem 152mm :D
najpierw dostał 25% a potem nie mogl mnie otoczyć bo go blokowałem
gdy juz zaszedl lekko od tyłu to dostał w ammo i padł :D
straciłem tylko jakies 150HP reszta to rykoszety :D
złom i to straszny z tego Typ59
tylko często go losuje przeciw tierom VII a to strasznie denerwuje

rozmar
Napisany 14 Sty. 2012 - 10:06

użytkownicy
W końcu je wy..... bo zrobili je tylko dlatego zeby kase ściągnąć od frajerów!!!!

megaok
Napisany 14 Sty. 2012 - 11:23

użytkownicy
@rozmar wcale nie uważam się za frajera i nie lubię jak mnie ktoś obraża ,a jakby nie ci "frajerzy" to gra pewnie darmowa by nie była.

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.