kliknij aby powiększyć
2048x2048 : 585 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
poprzednia12
Jeszcze o aferze ze Stalinem: posty z rosyjskiego forum

Giray
Napisany 11 Sie. 2013 - 13:26

użytkownicy
1/3 wszystkich dywizji - dolicz do ogólnej sumy te rozwinięte po mobilizacji to Ci się bardzo ładnie wszystko zgodzi. Założenia planu operacyjnego opierały się na osłonie mobilizacji i udało się to osiągnąć.
Wizna? Widzę że skupiasz się na poziomie operacyjno-taktycznym a nie potrafisz spojrzeć strategicznie. Szpica Guderiana stanowiła północną część klina mającego zamknąć polskie siły w wielkim kotle, te kilka dni Wizny całkowicie zniweczyły plany Niemców, gdyż przez to nie udało się tej pułapki zastawić.
Źródeł tak ad hoc nie jestem w stanie przytoczyć, uczulam tylko aby nie korzystać ze tego co wyprodukowano za komuny gdyż tworzono je w celu usprawiedliwienia 17 września, co zresztą mój przedpiścca stara się czynić.

mickey93
Napisany 11 Sie. 2013 - 14:52

użytkownicy
@Giray
czy ja coś usprawiedliwiam! NIE!! napisałem tylko że gdyby Anglia i Francja realnie pomogły to historia mogła być inna

PanzerWolf
Napisany 11 Sie. 2013 - 15:10

użytkownicy
A jebać wasze wypowiedzi i tak to nic nie zmieni w grze zwanej ŻYCIE a wy się podniecacie ,proszę o bana za szczerą prawdę.!

kurkusmaximus
Napisany 11 Sie. 2013 - 15:40

administracja
@PanzerWolf, banany rozdajemy tylko za wybitne osiągnięcia

N0RS0N
Napisany 14 Sie. 2013 - 09:24

użytkownicy
Życie to nie gra . Nie masz save i load . Tylko 1 życie . I umiejętności podnosisz bez levelowania . Poza tym serb ma wszystkich w dupie i narzuca swoją ideologie graczom . Szczęście że nie jest turkiem.

adamczik
Napisany 16 Sie. 2013 - 19:11

użytkownicy
Teraz świat jest tak walnięty, że nawet w tak błahej kwestii toczą się spory i dyskusje. Prywatna gra, więc wydawcy mogą tak naprawdę robić co im się podoba. Stalin był dyktatorem i zbrodniarzem, znacznie gorszym od Hitlera. Nie jest tak szykanowany, jak Hitler ponieważ "nie wszczął wojny" i suma sumarum końcówkę wojny walczył po stronie Aliantów. Bo go Rzesza zdradziła.

Co nie zmienia faktów, że wszędzie trzeba być politycznie poprawnym. Zawsze i o każdej porze. Mdli mnie od tego. Nie mam nic przeciwko, aby każda nacja miała swoje hasła propagandowe na czołgach.

Na przykład takie:

Związek Radziecki:
- Za Stalina!
- Za Mateczkę Rosję!
- Dziś Rosja! Jutro cały świat!

III Rzesza:
- Ku chwale Hitlerowi!
- Żydzi do gazu!
- Posmakuj tego bolszewcka świnio!

Stany Zjednoczone:
- Za Hamburgery!
- Daisy, masz świetne balony!
- Adolf, jedziemy po ciebie!

Francuzi:
- Żeli papą!
- Lezę kompe tą!
- Ariwi!

poprzednia12

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.