Brutal_Barber
Edytowany 25 Kwie. 2013 - 18:35
@Pancerny
Miło, że podjąłeś temat WTvsWoWP, który osobiście założyłem na wspomnianym forum, aby zebrać opinie szerszego grona graczy.
Ja jednak po przeczytaniu postów i uwzględniając własną opinię o obu grach, jestem bardziej krytyczny dla drugiej pozycji. Model lotu, grafika, tryby gry, etc... wszystko przemawia na korzyść WT. Produkt WG przez cały okres bety wiele się nie rozwinął, co potwierdza fakt ,że graczy tam ubywa zamiast przybywać. Ad. WT, nie wspomniałeś o trybach Historical Battle i Full Real Battle. Szczególnie ten pierwszy jest esencją całej gry, bo tam duże znaczenie na przebieg rozgrywki mają siły natury(wiatr,deszcz) i parametry samolotu(charakterystyka pracy silnika na różnych wysokościach, zwrotność,itp). Mimo tylu ważnych czynników, ten tryb gry wcale nie jest tak trudny do opanowania, wymaga tylko trochę więcej cierpliwości.
Podsumowując, WoWP nawet nie próbuje zbliżyć się do poziomu WT, bo po ~1roku istnienia bety wydał 1 duży patch, który poprawił grę z beznadziejnej na słabą. Osobiście, nawet jeśli WG zasypie mnie złotem, do WoWP nie wrócę.
(ps Avenger i sbd bo nie wiem dokładnie który to z nich to bombowiec;) )