kliknij aby powiększyć
1680x1050 : 270 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
poprzednia12
Brakujące ogniwa - nieobecni z drzewka niemieckiego #1

Matino
Edytowany 12 Kwie. 2013 - 21:27

użytkownicy
Ehh i znowu te ruskie... Prawda jest taka że ruskie mają chyba tylko kilka w miarę mocnych czołgów, bo na 10 już dawno wykorzystuje się E5 ,E4, 50B itd itp. Nawet na kompaniach mistrzowskich coraz mniej widuje się IS-y 3 . Nie wiem dlaczego tak dużo graczy wychwala sowietów, naprawdę nie wiem.

MachTraxzs
Napisany 13 Kwie. 2013 - 03:54

użytkownicy
@Matino
, właśnie o tym mówię.Jest tylko kilka dobrych maszyn.
@cabal512
,pamiętam, jak po zamknięciu bety śmiano się ze mnie że mam 1-S i wyglądam jak podróbka tania IS-a.Tak było do momentu aż ktoś grający w kompanie nie wziął do ręki kalkulatora.

Ale wracając do tego boskiego działa.122- jak domniemam.Mam ten szmelc na KW-3, IS, na czymś tam jeszcze używałem.I nie wciskaj mi że to taki słodki nabijacz, bo ilość rykoszetów, jakie można na tym dziale zaliczyć zwala kapcie z kopyt: bok su-85, tyłek Tiger-a, przód M-4, i wiele innych.Może i ma mocne działo, ale nie życzę nikomu z tego działa się "starać".

hedszot :)
Edytowany 13 Kwie. 2013 - 08:08

użytkownicy
marder III różni się tylko działem i troszke większy od mardera II.
grałem marderem III w company of heroes i dobrze sie sprwował :)
Bym zapomniał ten czołg jest podobny do grille ale go tak samo rozwalali w tej grze co grałem. :P

Krzysztofua
Napisany 13 Kwie. 2013 - 08:33

użytkownicy
Ale w artykule błędów nasypane....

magik500
Napisany 13 Kwie. 2013 - 10:16

użytkownicy
Od kiedy Sturmtiger jest niszczycielem czołgów? To niszczyciel bunkrów i punktów umocnionych, a nie czołgów.

mauserwisla
Napisany 13 Kwie. 2013 - 11:37

użytkownicy
Artykuł stworzony przez kompletnego laika w sprawach wojskowości..
Po co został tu wrzucony pojazd Panzerbefehlswagen 38(t)? Jest to jak nazwa wskazuje pojazd dowodzenia, z zerową wartością bojową, ponieważ nie prawdą jest to co podane zostało przez autora, że pojazd ten posiadł armatę 7,5 cm. Uzbrojenie zostało zastąpione makietą działa, z przedziału bojowego usunięto amunicję itp. pojazd służył jedynie jako wóz dowodzenia dla dowódcy batalionu/pułku/dywizji. Równie dobrze mogłeś wstawić pojazdy dowodzenia na podwoziu pantery, pz III czy pz I, bo takich też powstała masa.
A teraz pytanie, w jaki sposób nieuzbrojony pojazd byłby przydatny w Wocie?
Druga sprawa nazewnictwo pojazdów, Brummbar i Sturmtiger to nie są niszczyciele czołgów, ale działa pancerne, podobnie jak Su-85/122/152, które w grze są przypisane do niszczycieli.
Pozdro i prosiłbym o usunięcie pojazdu Panzerbefehlswagen bo jak rozumiem błąd się wziął z niewiedzy?

Walter_NovotnyPL
Napisany 13 Kwie. 2013 - 14:33

użytkownicy
Ale tez Pz38t zwiadowczy miał uzbrojenie. Był uzbrojony w karabin maszynowy :P Można by ogłuszać przeciwnika pociskami uderzającymi w pancerz.

SirLucas666
Edytowany 14 Kwie. 2013 - 16:55

użytkownicy
2. To nie niszczyciel, a działo szturmowe,
4. To niszczyciel czołgów,
5.Działo Szturmowe (10,5cm leFH to haubica polowa),
6. To transporter moździerza piechoty(nie jest uzbrojony w działo 8cm GrW 34 kalibru 80 mm bo to nie dzialo tylko mozdzierz, ktory znajduje sie na platformie w srodku pojazdu),
7.To czołg dowodzenia z dodatkowym radiem,
10.Działo Szturmowe,
11. tak samo jak SturmTiger, który też jest działem szturmowym,
13.Nashorn to z pewnością niszczyciel czołgów.
To by było na tyle odnośnie nieścisłości w nazwach.

Fett11
Edytowany 13 Kwie. 2013 - 22:03

redaktorzy
@adamczik
To jest pierwsza część newsa. W drugiej będzie seria E oraz trochę innych pojazdów.

@mauserwisla
1. ARL 44 i makieta jego pierwszej wieży. Więcej nie muszę komentować - wiadomo, że WG potrafi dostosować czołgi pod siebie.
2. Co do nazewnictwa - w grze nie napisaliby działo pancerne, dlatego w newsie także czołg został przypisany do danej kategorii.
3. Informacje np. na temat armat są brane z kilku źródeł (w tym książkowych!), dlatego autor (że tak to ujmę) nie bierze sobie informacji z palca.
4. Niektóre z czołgów przedstawionych powyżej były już kiedyś zapowiadane przez twórców (w tym Marder 3, StuG 4 i... Sturmtiger!).

EDIT.
Został poprawiony obrazek pierwszego czołgu. Niestety, ale żaden z nie-laików nie wychwycił tak wyraźnego błędu.

Walter_NovotnyPL
Napisany 13 Kwie. 2013 - 21:45

użytkownicy
StuG IV był zapowiedziany? To extra! Jak przejmie zalety StuGa III to byłby ciekawą alternatywą dla JagdPz IV.

Tauchpanzer
Napisany 14 Kwie. 2013 - 10:00

użytkownicy
Jeżeli mógłbym się zapytać, to dlaczego nie ma jeszcze newsa o kodzie bonusowym ? Dla wielu osób ta strona jest jedynym źródłem informacji, i szkoda by było, gdyby ominął ich ten prezent.

Fett11
Napisany 14 Kwie. 2013 - 19:25

redaktorzy
Akurat w ten weekend wszyscy mieli "wolne", więc nie ukazały się newsy o 2 rocznicy, za co gorąco przepraszamy.

michael wittman
Edytowany 17 Kwie. 2013 - 23:14

użytkownicy
tak dla jasności w grze jest jadpantera II na podwoziu pantery II. a tak wygląda jedno i drugie czyli jadpanetra II i jandpanze e-50
http://ww2drawings.jexiste.fr/...s/Jagdpanther/Jagdpanther2.htm
http://ww2drawings.jexiste.fr/...s/E-Serien/E-50-Jagdpanzer.htm

projekt nr 4 był ten drogi zdobyczny egzemplarz testowy zdobyty przez wojska alianckie

Rosomak
Napisany 19 Kwie. 2013 - 13:29

użytkownicy
#7 to po prostu wersja dowódcza pz 38(t) więc po co robić nowy czołg, skoro na ogół różniły się one (pod względem uzbrojenia) zapasem amunicji, czy brakiem wieżowego MG ? Idąc tą drogą możnaby wprowadzić np PzBfWg Panther

poprzednia12

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.