kliknij aby powiększyć
1680x1050 : 265 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
12następna
Brakujące ogniwa - nieobecni z drzewka niemieckiego #1

kurkusmaximus
Napisany 12 Kwie. 2013 - 13:41

administracja
Dyskusja dotyczy aktualności ze strony głównej wortalu.
Aby zobaczyć jej zawartość przejdź pod ten link: http://world-of-tanks.eu/aktua...ecni-z-drzewka-niemieckiego-1/

Grrruby
Napisany 12 Kwie. 2013 - 14:14

użytkownicy
Mistrzostwo jakie czołgi <3

Sci
Napisany 12 Kwie. 2013 - 14:48

użytkownicy
Ciekawe jakie uszkodzenia będzie miał Sturmtiger. I którego będzie tieru .?

Gryglus
Edytowany 12 Kwie. 2013 - 14:56

użytkownicy
13. to Hummel z innym działem, a 14. przypomina trochę amerykańskiego T25 AT, natomiast 8. przypomina mi Wespe. Jakby 5. był w nowym drzewku niemieckich TD to od razu bym w nie poszedł.
A i tak najlepszy z tych wszystkich jest 11.! Celności zero, ale każdy czołg na strzała pewnie ;p
EDIT:
@Sci To jest lista czołgów, które się nie pojawiły w wocie, a nie, które pojawią się wkrótce w grze.

Franio
Napisany 12 Kwie. 2013 - 15:03

użytkownicy
Nashorn to po prostu Hummel w wersji TD, ciekawe, jak rozwiążą w nim problem braku przedniego pancerza.
Co do SturmTigera to będzie to chyba najdziwniejszy czołg w grze. Wydaje mi się, że musi on na X tierze wylądować, bo nie wyobrażam sobie niżej czołgu strzelającego 38-centymetrowymi rakietami :)

Walter_NovotnyPL
Napisany 12 Kwie. 2013 - 15:21

użytkownicy
Nashorn to niszczyciel, którego najbardziej mi brakuje. Słaby pancerz jest zrekompensowany przez działo 88mm więc to nie problem.
U Niemców dałoby się zrobić jeszcze jedną linię z zamkniętą nadbudówką i jedną z otwartą. Żaden kraj tak nie rozwinął niszczycieli czołgów jak Niemcy z racji tego, że było ich tyle co klasycznych czołgów.

cabal512
Napisany 12 Kwie. 2013 - 15:53

użytkownicy
Aaaach!!! Niemieckie czołgi i prototypy chętnie widzę w każdej ilości :) Co do Brummbär-a i Sturmtiger-a to niecierpliwie czekam, chociaż wiem że mogę się nie doczekać :/ Brummbär to nie tyle TD-ek co działo pancerne mające być stosowane w miastach, a Sturmtiger miał służyć do niszczenia umocnień, strzelanie do pojedynczych czołgów było nieopłacalne i mijało się z celem. Odnośnie Sturmtiger-a to WG miało go w planach ale jako ARTYLERIA, a biorąc pod uwagę ich zapędy odnośnie pseudo-balansu w grze nigdy owej wspaniałej maszyny nie zobaczymy gdyż zjadał by IS7 na śniadanie a jak wiadomo w Wocie nic nie może być mocniejsze od sowieckich maszyn.

Niecierpliwie czekam na dalszy ciąg ^^

world of tanks

Ciekawe jeżeli Sturmtiger jednak znalazł by się w Wocie, jaki miałby ROF

Franio
Edytowany 12 Kwie. 2013 - 16:08

użytkownicy
@Walter_NovotnyPL
"Słaby pancerz jest zrekompensowany przez działo 88mm więc to nie problem."

Tu mam wątpliwości. Biorąc pod uwage, że Nashorn wyląduje na VI tierze, a historycznie miał zaledwie 30mm z przodu (tak jak Hummel), to nawet działo 88mm nie zrekompensuje takiego pancerza. Coś czuje, że tak jak Hellcat będzie łykał odłamkowe z najsłabszych dział i przez to będzie za mało żywotny.
O ile w przypadku Hellcata całkowity brak pancerza jest zrekompensowany przez dużą mobilność i obrotową wieżę tak Nashorn będzie miał tylko działo. Do tego dochodzi jeszcze jego spory rozmiar.
Na wojnie Nosorożec radził sobie z powodzeniem, ale jakoś nie widzę go w realiach WoTowskich :)

MachTraxzs
Napisany 12 Kwie. 2013 - 17:10

użytkownicy
@cabal512
Ależ tu niektórzy płaczą o te ruskie maszyny.A grasz nimi?Użerasz się z ich celnością, że tak się wypowiadasz?Przydatnych ruskich czołgów do jakiejkolwiek przyjemności w grze jest tyle, że na palcach jednej dłoni zaledwie można je zliczyć.A to że kochasz się w jakiejś innej nacji, którymi nie potrafisz ogarnąć gry, najlepiej zwalić na "klapsa" od ruskiego ślepego czołgu.(O boże,o nie, zabili mnie!Jak mogli mnie zabić, nie mogli mnie zabić przecież mam TIGERA !!!!) ;) Pozdro.

szwed
Napisany 12 Kwie. 2013 - 17:41

użytkownicy
@up

użeranie się z celnościa ? wszystkie czołgi się z tym użerają. Nikt mi nie wmówi, że cała rodzina IS to jedne z najlepszych czołgów w tej grze - bardzo mocne działa już od zwykłego is'a bardzo dobry pochyły pancerz, przyzwoita szybkość, wieżą nie do zdarcia i niska wysokość czołgu to przepis na idealny czołg. Żadne inne drzewko nie ma tylu atutów. Nie jest to foworyzowanie WG tylko poprostu ruscy mieli zajebistą myśl techniczna.

Mam odblokowane prawie wszystkie amerykańskie czołgi. Gra mi się nimi dobrze i wiem który czoł na co stać. Grałem też ruskimi - głównie na testach. Moja opinia wynika głównie z obserwacji gry i każdy kto nie jest zapatrzony w tylko swoje czołgi, przyzna, że na ruskie trzeba zawsze uważać bo są jedna z najlepszych w tej grze i koniec kropka.

adamczik
Napisany 12 Kwie. 2013 - 19:33

użytkownicy
To tylko kropla w morzu czołgów,które brakują. Nie ma między innymi takich pojazdów, jak:

a) Jagdtiger E-90
b) Krokodil
c) Stug E-100
d) Elefant
e) Jagdpanther E-50
f) Jaguar E-25
g) Hetzer E-10

Walter_NovotnyPL
Napisany 12 Kwie. 2013 - 19:35

użytkownicy
Elefant? Przecież jest Ferdinand. Praktycznie się nie różnią.

Warynsky
Edytowany 12 Kwie. 2013 - 20:10

użytkownicy
Brakuje tu jednego dziada, ups... jagda:
Jagdpanzer Kanone 90mm
http://plus.google.com/photos/...5622926481940328562?banner=pwa

Franio
Napisany 12 Kwie. 2013 - 20:38

użytkownicy
@adamczik
Elefant to po prostu inna nazwa Ferdinanda. Po za tym na co komu tyle niewiele różniących się prototypów? Jagdpanther E-50 już jest w grze pod nazwą JagdPanther II, a jak chcesz Krokodyla to polecam zainstalować modyfikacją do JgPzE-100.
Mało tego, możesz go nawet przerobić na tę przepiękną maszynę:
world of tanks
Nie widzę powodu aby mieli wprowadzać aż tyle nieistniejących niszczycieli, skoro na wprowadzenie czekają inne ciekawe maszyny innych nacji.

cabal512
Napisany 12 Kwie. 2013 - 21:00

użytkownicy
@MachTraxzs

Tak się składa że rozwijam naraz kilka drzewek czołgów, w tym i radzieckie, i dokładnie wiem na co je stać (na obydwu liniach HT odblokowane 10 tiery). I dalej twierdzę że sowieckie czołgi są faworyzowane na tle innych nacji (najjaskrawszy chyba przykład to KW-1S z jego "historycznym" topowym działem którego nigdy w rzeczywistości nie posiadał). Co do celności to w większości przypadków walki odbywają się na średnie i krótkie dystanse gdzie Rosjanie mają zdecydowanie przewagę.

Zatem nie płaczę tylko stwierdzam fakty. A to że lubię niemieckie maszyny nie oznacza że nie jeżdżę czołgami innych narodowości. I moim skromnym zdaniem, zważywszy że doszedłem do E-100 i niedługo odblokuję Mausa oraz E-50M chyba jednak ogarniam grę nimi. Pozdrawiam.

12następna

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.