kliknij aby powiększyć
1680x1050 : 498 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
poprzednia12
Film ASAP z producentem gry - Mikhail Zhivets zdaje relacje!

adamczik
Napisany 19 Ma. 2013 - 23:10

użytkownicy
Wmawiasz mi, że bitwy są "ustawiane" przez MM, dopisujesz wszystkiemu miano dowodu i jeszcze święcie w to wierzysz. I to niby nie jest teoria spiskowa. Bo to co mówisz to jednoznacznie teoria o spisku WG przeciw graczom, która nie ma żadnego uzasadnienia. Twoje serie to właśnie przypadek. Podobnie jak serie orłów przy rzucie monetą. A WoT według mnie nie jest cały super, ma np. problemy z optymalizacją, bugi pokroju latających czołgów, czy przenikania przez ściany. I nie nazywaj kogoś tępym, kiedy ma odmienne zdanie od ciebie.

- Uzasadnienie pisałem już post czy dwa temu. Spisek, aby każdy kto za dużo wygrywa dostawał "zupę pomidorową", aby jego staty nie były zbyt zajebiste. I w drugą stronę, aby największy moron miał % zwycięstw 40. Widziałeś kogoś kto ma % zwycięstw mniejszy jak 40?

Random - przypadkowy, losowy. Z resztą przypadkowy i losowy to synonimy. Nie popisałeś się. A takie ograniczenie musiałoby uwzględniać jeszcze typ czołgu. W efekcie MM nie miałby jak dopasować plutonu do reszty. Do tego 5 X w plutonie to siła zdolna wygrać nawet z 20 wrogami, którzy nie są zorganizowani. To zbyt narusza losowość. Takie rozwiązanie byłoby dobre, ale tylko w bitwach powyżej 25 vs 25.

- Przypadkowy i losowy. Co jeśli powiem Ci, że przypadkowy z danej grupy lub z pewnego zakresu to nie synonim losowego? Nie chodzi mi o zmianę całego systemu. Ale wyłącznie o racjonalne dziele zespołów.

Bo T-62A, E-50M, czy M48 nie potrafią objechać i zdjąć byle TD swojego tieru. Sam tak robię cały czas, TD może tylko patrzeć na swoją śmierć. LT podobnie. AMX 13 90 (jeszcze na VII tierze) w ten sposób zdjąłem AMX Foch. A taki HT nie ma szans z TD. Nawet jak mu zniszczy gąsiennice to jest za wolny. A od przodu ma działo, które mocno odda.

- Czy ja pisałem o T-62A i E-50M vs 2 TD, czy AMX 13 90 i Type 59 vs Ferdinand i ISU-159 z BL-10?

No popatrz nie zabijają mnie na początku. Ten przypadek był bugiem, nie mówiłem, że się nie zdarzają. Ale nie często. Zazwyczaj to jest to, o czym wyżej pisałem.

- Raz na bitwę, w słoneczne dni raz na dwie.

Jarzmo działa nie zawsze jest najgrubszym miejscem na wieży i w większości czołgów nie za ciężko je przebić. Mi nawet zdarzyło się przebić jarzmo KV-5 z T-44 z 100mm D-10T z normalnego ammo. Premium ammo jest używane bardzo rzadko, o czym mówią statystyki. A jeśli faktycznie często z niego dostajesz, to nie wiem czemu.

A jarzmo działa T-34? Ja też nie wiem dlaczego we mnie ładują goldem a w Ciebie nie. Bardzo chciałbym się zamienić.

To po prostu pokazuje ile jest bardzo słabych graczy w grze. I wiem, że grind odbywa się na randomach. Mimo to bitwy losowe powinny zostać takie jakie są. Dobrym rozwiązaniem byłoby za to wprowadzenie osobnego trybu rankingowego z losowaniem na podstawie statystyk. Ale z tym to trzeba pisać petycje do WG.

- A już w ogóle najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie drugiego serwera. Jeden "For fun", drugi "Pro". Na serwer "pro" wejdziesz tylko będąc członkiem jednego z kilkudziesięciu klanów, albo mając odpowiednią wydajność. Albo cholera wie co. Na pewno nie ilość bitew. Widziałem już geniusza, który miał 21K bitew i wydajność 149.

Vulpik
Napisany 20 Ma. 2013 - 11:53

użytkownicy
- Uzasadnienie pisałem już post czy dwa temu. Spisek, aby każdy kto za dużo wygrywa dostawał "zupę pomidorową", aby jego staty nie były zbyt zajebiste. I w drugą stronę, aby największy moron miał % zwycięstw 40. Widziałeś kogoś kto ma % zwycięstw mniejszy jak 40?

Ale tak ciężko zrozumieć, że to jest zgodne z zasadami prawdopodobieństwa? To nie jest 1vs1 gdzie decyduje indywidualny skill, to jest 15vs15 losowo dobranych graczy. Przy małej ilości bitew są rozbieżności, przy dużej zacierają się i wynika to bezpośrednio z prawdopodobieństwa.

- Czy ja pisałem o T-62A i E-50M vs 2 TD, czy AMX 13 90 i Type 59 vs Ferdinand i ISU-159 z BL-10?

W przypadku VIII tierów jest analogicznie. Widziałem jak tego typu bitwa kończy się wygraną ze strony z MT i LT VIII.

A jarzmo działa T-34? Ja też nie wiem dlaczego we mnie ładują goldem a w Ciebie nie. Bardzo chciałbym się zamienić.

Jeśli chodzi ci o T-34, czyli V tier MT ZSRR, to nie wiem kto ma problem z przebiciem go gdziekolwiek :P, ale jeśli chodzi ci o T34, czyli VIII tier HT USA, to faktycznie mogą do ciebie walić z premium ammo. Bo jak zastosujesz hulldown, to innej broni przeciw niemu nie ma :P.

- A już w ogóle najlepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie drugiego serwera. Jeden "For fun", drugi "Pro". Na serwer "pro" wejdziesz tylko będąc członkiem jednego z kilkudziesięciu klanów, albo mając odpowiednią wydajność. Albo cholera wie co. Na pewno nie ilość bitew. Widziałem już geniusza, który miał 21K bitew i wydajność 149.

No to byłoby fajne. A z tym geniuszem to pamiętasz nick :P?

adamczik
Edytowany 21 Ma. 2013 - 12:03

użytkownicy

- T34 oczywiście. Nie wiem skąd ta kreska się wzięła.

No to byłoby fajne. A z tym geniuszem to pamiętasz nick :P?

- Niestety nie. Na klanowym forum mamy, w ramach ciekawostki, wypisane takie indywidua. Nie ładnie jednak byłoby tutaj rzucać nickami.

W przypadku VIII tierów jest analogicznie. Widziałem jak tego typu bitwa kończy się wygraną ze strony z MT i LT VIII.

- Ja też widziałem. Tylko, że to un fair, aby jedna drużyna miała rażącą przewagę siły ognia. Tutaj już główną rolę musi zagrać skill jeśli chcesz pokonać AMXem 13 90 i Typkiem 59 Ferdiego i ISU z BL-10. A na randomach różnie z tym skillem.

Ale tak ciężko zrozumieć, że to jest zgodne z zasadami prawdopodobieństwa? To nie jest 1vs1 gdzie decyduje indywidualny skill, to jest 15vs15 losowo dobranych graczy. Przy małej ilości bitew są rozbieżności, przy dużej zacierają się i wynika to bezpośrednio z prawdopodobieństwa.

- Prawdopodobieństwo, prawdopodobieństwem. Ale czasem gdy człowiek zbiera 5K dmg i przegrywa, bo Tiger 2 na 100% HP wyjeżdża bokiem do Black Princea i nie może go przebić żadnych strzałem, koniec końców ginie od hitów "czarnego księcia"- szlag trafia i trzeba albo zapalić, albo łyknąć jakiś lek. Jak to możliwe, że ludzie jeżdżą dziesiątkami i zachowują się, jak kompletne retardy? Z samej ilości bitew powinien już coś umieć. A tu nie, po co?

Poza tym, zainstalowałem sobie XVM'a. Nie wiem po co, ale jednak. Coś źle musiałem zrobić, bo mam wszystko, tylko nie staty graczy w trakcie bitwy. No i z ciekawości po bitwie sprawdzam sobie w
przebiegu służby" parametry moich kolesi i tych z drużyny przeciwnej. No i było, jak było. U nas jeden zielony, jeden żółty. U nich na topie trzech zielonych. I porażka. To też jest un fair. Jak wygrać bitwę, gdy nasze topowe pojazdy są czerowne i giną zadając 300 dmg a te z ekipy przeciwnej łącznie 10K?

poprzednia12

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.