kliknij aby powiększyć
1920x1080 : 492 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
Nvidia daję pieniądze na gry F2P

Sasilton
Edytowany 12 Luty 2013 - 21:25

użytkownicy
nie wiem o co ci dokładnie chodzi, ale karty z Pci-e 3.0 będą chodzić bez problemów na płytach które mają wejście z Pci-e 2.0, a nawet z tymi pierwszymi wersjami.Różnica jest tylko w transferze danych i w możliwości przekazania prądu, a i tak 95% kart wymaga dodatkowego podłączenia od zasilacza. Poczytaj sobie o tym na forum to się dowiesz

@
mam wrażenie jak by niektórzy myśleli, że chce kupić tą kartę tylko dla golda, kartę miałem kupić za jakiś czas, ale skoro jest taka promocja to przyspieszenie ten zakup o kilka dni

Maxim26
Edytowany 12 Luty 2013 - 21:30

użytkownicy
"podstawka nie ma nic do rzeczy, jak masz wejście pci-e to możesz dać każdą kartę z takim wejsciem"
jak piszesz bzdury to lepiej nie pisz
"Chodziło mi oto iż przed podstawką 1366(np.popszednia 775) właściwie zawsze byliśmy skazania na nVidia"
a tu kolejny inteligent

Wiem co napisałem, składam komputery i nie muszę wchodzić na fora, a te zasilanie z zasilacza po większej części służy do wentylatora który masz na karcie graficznej. Liczy się kompatyblność płyty głównej i grafiki najlepiej jak są tej samej generacji 3.0/3.0 albo co najwyżej 3.0grafa/2.1 płyta G. To bardzo wpływa na grę. Grafika może 2, nawet 3 razy gorzej działać w zależności od płyty głównej. Gwarantuję Ci, że bez dodatkowego zasilania z zewnątrz 3.0 na 1.0 Ci nie pójdzie (nie tego z zasilacza). Będziesz miał czarny ekran. To samo będziesz miał na 1.1 i niektórych 2.0. To jest większa kombinatoryka. Dodatkowe zasilanie z zewnątrz grafiki jest konieczne.

I na koniec ważna sprawa. Nawet jak macie 3.0 Karta G/3.0 Płyta G zwróćcie uwage na zasilacz, lepiej zainwestować w dobry, żeby platforma była stabilna. To tyle

PS: Tylko nie rób przelewu nerki za golda ;]

Sasilton
Edytowany 12 Luty 2013 - 21:38

użytkownicy
mi wszystkie karty z pci-e x16 3.0 chodziły bez problemu na pci-e x16 2.0 jak i karty z 2.0 na 1.1. wiadomo że karta potrzebuje dodatkowego zasilania, napisałem przecież o tym. I nie wiem o co chodzi ci z tym goldem, ciągle sie tego czepiasz

"a te zasilanie z zasilacza po większej części służy do wentylatora który masz na karcie graficznej"
zabrzmiało to tak jak by wentylatory pobierały 100W

Maxim26
Napisany 12 Luty 2013 - 21:39

użytkownicy
no z praktyki wiem, że wielu ludzi tego nie wie. A rozbawił mnie Twój komentarz o goldzie i nie bierz tego tak bardzo do siebie ;) Mam nadzieję, że dostrzegasz, iż to są żarty :)

Assire
Napisany 12 Luty 2013 - 22:42

użytkownicy
Panie, nikt normalny nie zasila mocnych kart graficznych ze złącza PCI-E. Gdyby po tych malutkich ścieżkach miało iść 20A co odpowiada takim 240W to to wszytsko grzało by się jak jasna cholera. Słabe karty ciągną około 70-50W. A do tego wystarczy PCI-E 1.0
Czy PCI-E 3.0 czy 1.0 zasilanie idzie po zewnętrznych złączach bo to pewniej i bezpieczniej.
Już ja znam takich monterów, co to mówią, że to nowe, że na starszym nie zadziała, że trza kupić coś nowego (zostawić u nich dodatkowe x złotych)
Sprawdź sobie co to było kiedyś jak zmienili AGP 4x na 8x. Nowe płyty były droższe co najmniej dwa razy. A zysk w FPSach? coś koło 1 więcej. To samo jest teraz z PCI-E.

"a te zasilanie z zasilacza po większej części służy do wentylatora który masz na karcie graficznej"
No, grubo dałeś teraz. Wentylatory pobierają do 5W a Ty chcesz je zasilać z zasilacza? Dwoma wtyczkami PCI-E?

Wpis został usunięty przez wortalowe służby porządkowe.

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.