kliknij aby powiększyć
1920x1280 : 1230 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
poprzednia12
Na tropie World of Tanks #24

Scytian
Napisany 09 Sty. 2013 - 12:33

użytkownicy
@up
Ograniczenie arty do takiej ilości mogłoby stworzyć jeden i to dość spory problem: kolejka do gry artylerią mogłaby się wydłużyć do bardzo dużych rozmiarów, wtedy gracze rezygnowaliby z gry tymi pojazdami na rzecz innych, po pewnym czasie w grze zaczęłoby występować coraz mniej artylerzystów(a szczególnie tych na high tierach) co spowodowałoby zamianę gry w kampfest, i wtedy WG musiałoby coś zmienić: byłby to buff artylerii(czego WG pewnie nie zrobi, ponieważ ostatnimi czasy artylerię się tylko nerfi) albo przywrócenie tych zasad które obecnie panują.
Ale pomysł z plutonami jak najbardziej dobry.

Maho_Nishizumi
Napisany 09 Sty. 2013 - 15:04

redaktorzy
@Sent

Jeśli mam być szczery, nie tłumaczyłem tego z języka angielskiego, z blogu który kurkus podał mi na forum czyli blogu nie dawno zbanowaego Stalkera, gdyż było to dla mnie dosyć niewygodne. CAŁY tekst tłumaczyłem z Rosyjskiej strony, z Rosyjskiego języka i wg. tamtejszego infa jest jasno podane, że

-Czołgi Premium ,które się wybijają będą nerfione. Jednak, przy czołgach premium nerfienie nie zależy tylko od współczynniku WR, bo jest to sprawa o wiele bardziej złożona. Z tegoż względu czołgi premium nerfione są i będą na podstawie średnich zarobków wzg. wcześniej ustalonych standardów.

Taki Lowe na przykład, zarabiać ma średnio 70k kredek na bitwę z premium.

Tutaj w drugim przykładzie także nie mogę się zgodzić. Na Rosyjskim forum jasno została poruszona kwestia czołgów premium małych tierów z wielkimi zarobkami. Przykład?
Wprowadzenie premium T-35, który nie zarabiał by na 4 tierze 10k w porywach, a ponad 50k za dobrą bitwę. I o to w tym pytanie chodziło. Co prawda Silent przetłumaczył to jeszcze inaczej, ale jak mówię - ja to nie on i tłumaczenie z Angielskiego mi się nie widzi.

Trzecia sprawa - to wg. Stalkera SerB trollował. Według mnie pisał bardzo poważnie, ze wzgledu na występujące w całym jego tekście zwroty grzecznościowe. A odpowiadał wtedy na poważne pytania. Jeśli Stalker uważa, że on trolluje - jego sprawa. Ja uważam inaczej. Ach - no i... Sprawa T-35, nie ma infa? Tłumaczyłem ten fragment, więc powinien być. Tak czy siak mówię Ci - info ciągne z Rosyjskiej strony.

col_Kurtz
Napisany 09 Sty. 2013 - 15:20

użytkownicy
@Scytian A nie zauważyłeś, że z taką ilością arty (4-5/team, o zgrozo, bywa i więcej) właśnie odbywa się owy kampfest? ;) Nie mniej, argumenty Twoje mają sporo racji, prawdopodobnie tak by mogło być, ale... może chociaż spróbować by i wówczas powiedzieć graczom, co z tego wynikło. A ich gadanie, jest jakie jest.
:)

Sasilton
Napisany 09 Sty. 2013 - 15:24

użytkownicy
no dokładnie
jak dobierze złą mapę i sporo arta to kończy sie to zazwyczaj remisem

SerpentSierp
Edytowany 09 Sty. 2013 - 21:16

użytkownicy
Sam gram artą i naprawdę wolałbym już poczekać te dwie minuty żeby zrobić porządną ilość expa niż być wrzucanym na bitwy gdzie 4/5 art stara się ustrzelić jak najwięcej. W rezultacie ciężko jest zrobić więcej niż 3000dmg po prostu zaczyna brakować czołgów do niszczenia.

Co do nerfu arty, jakoś przez ponad rok dało się grać - teraz nagle nerf... no cóż ;P

Nerfy nie wpłyną na ilość arty w grze, ludzie którzy już zaczęli je expić zapewne będą chcieli ją dokończyć.

Także wg. mnie sytuację poprawi jedynie zmiana MM i/lub dodanie jakiegoś nowego trybu specjalnie dla arty, nie wiem co by to mogło być. Może strzelanie artami do budynków z hp? Kto wie... ;p

Sent
Napisany 09 Sty. 2013 - 21:17

użytkownicy
@Maho
No cóż, chyba że. Ale to i tak warto podać linka do rosyjskiego oryginału zamiast pisać enigmatycznie że 'własne', bo znam wersję twóją, znam Stalkera, a swojej (na ile pozwala mój ubogi rosyjski) skonfrontowanej z waszymi już sobie nie wyrobię bo jestem za leniwy by samemu szukać gdzie to było ;p

No, może tylko co do tego Lwa - a no widzisz, 'mogą być nerfione jeśli się wybijają' to już jednak coś innego niż 'kilka pojazdów premium doczeka się nerfu' które jest w newsie.

@Scytian
te kolejki to już problem artylerzystów, mało kto będzie za nimi płakał. Kamperiada jest tylko jak wszyscy się boją, że kto pierwszy się wystawi ten zgarnia trzy strzały za 3/4 hp (lub więcej)

Matti98
Napisany 09 Sty. 2013 - 21:24

użytkownicy
Widzę że WG więcej planuje zepsuć niż naprawić; cóż, dobrze, że ostatnimi czasy i tak gram więcej w War Thunder'a.

Maho_Nishizumi
Napisany 10 Sty. 2013 - 13:44

redaktorzy
@Sent

Wiem, wiem. Przy dzisiejszym materiale (już przy pomocy SilentStalkera, który pomógł mi w objaśnieniu kilku zwrotów Rosyjskich - w sumie teraz Silent tłumaczy na angielski, a ja te same newsy na Polski bezpośrednio, za co jestem mu cholernie wdzięczny) uniknę takich błędów! Wysłane, teraz tylk oczekać do druku. Tłumaczyłem 9 Stycznia. Co do źródła - mimo mojego podpisu, newsa wrzucał kurkusmaximus, bo ja jako tako nie mam jeszcze uprawnień redaktorkisch.

WotXtier
Napisany 11 Sty. 2013 - 18:22

użytkownicy
Nienawidze arty w WoT i jej widoku z nieba.Dlatego gram medami i priorytetem zawsze jest zniszczenie arty jak najszybciej i najwiecej na starcie bitwy.

Mam dwie arty.Gram nimi jak TD-kami.Jadę za Ht-kami i strzelam jak z TD-ka.Nie używam nigdy widoku z nieba i nie stoję w miejscu.Nie rozumiem takiej gry gdzie przez 20 min gracz gapi się na mapę z nieba.To czysty masochizm.

Za to atakowanie artylerią jak innymi czołgami czy td-kami to jest frajda.Tym większa im większe mamy działo.

Olewam koszty napraw.Dzięki medom mogę sobie pozwolić na taką zabawę.Leje z góry na hit ratio.To ja mam się bawić a nie jarać hit ratio jak niektórzy w WG.

Czy ktoś sprawdził jakie hit ratio miał:

Michael Wittmann (ur. 22 kwietnia 1914 w Vogelthal, zginął 8 sierpnia 1944 w Cintheaux, rejon Caen) – niemiecki dowódca wojskowy, jeden z najskuteczniejszych czołgistów II wojny światowej.

poprzednia12

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.