kliknij aby powiększyć
1024x576 : 382 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
poprzednia12
0.8.3 - przeciek, czyli pierwsze informacje

szwed
Napisany 10 List. 2012 - 10:15

użytkownicy
jak dla mnie trochę bez sensu... skoro było tyle odmian jednego czołgu - mówiąc np o tym pz III i pz IV, to zamiast zrobić jak najwięcej różnorodnych czołgów w drzewku, to będą teraz przewijać się te same czołgi tylko że w innej konfiguracji. :|

nie lepiej byłoby poprostu wstawić jednego "PZ" i dodać do niego możliwość wymiany części z jego nowszych wersji ? KAżdy czołg powinno się właśnie tak ulepszać. Dałoby to dużą ilość innych czołgów które można byłoby jeszcze dołożyć do drzewka.

podobnie w "amerykańcach"...

w starym drzewku gdzie t30 był jeszcze czołgiem ciężkim, robiąc go od t29 (nie licząc t32), cały czas jezdziło się tym samym czołgiem. Zmieniał się tylko kaliber działa... i gdzie tu jest sens?
wolałbym co tier posiadać czołg, który wygląda inaczej i którym gra się inaczej.

Sharik
Napisany 10 List. 2012 - 10:57

użytkownicy
Co do postu wyżej, uważam, że nie da się tak tego rozwiązać. Byłoby wtedy raptem kilka czołgów, a na dodatek czołgi Pz I, II, III, IV itd. były zupełnie innymi konstrukcjami, chociaż mogły coś od siebie czerpać.

Aragroth
Edytowany 10 List. 2012 - 11:45

użytkownicy
@szwed

Z tymi różnymi stylami gry na każdym tierze się nie zgodzę. To jest OK na niskich i średnich tierach (I-VII), ale od VIII wg mnie styl gry powinien być podobny, bo przygotowuje cię do tieru X. Tak jest np. w drzewku medów USA - "plejstajl" Pershinga, Pattona i M48A1 jest bardzo podobny, wymaga tylko drobnych modyfikacji na każdym z nich. I wg mnie to jest OK.

Wpis został usunięty przez wortalowe służby porządkowe.

lipa666
Napisany 10 List. 2012 - 12:42

użytkownicy
a tak z zupełnie inne beczki...

po wejściu patcha 8.1 mam nieodparte wrażenie, że ilość "zerostrzałów" wzrosła w tempie ciągu geometrycznego.. co chwila słychać tylko "mamy go", "uszkodzenie krytyczne" po czym HP nie spada nawet o 1%

chyba też coś pokombinowali z pojazdami premium bo mój typ nie daje rady przebyć is 3 waląc mu w "odwłok" na pełnym skupieniu. Dopiero strzał w beczkę odbiera parę HP - choć nie zawsze.. i mówię tu o sytuacji gdzie stoję praktycznie za czołgiem przeciwnika. Za to zaczął przebijać KW5 i T34 od przodu co raczej się nigdy nie zdarzało. Czyżby "przygotowania" pod konieczność zakupu nowych czołgów premium ?

Mam nadziej, że patch 8.3 nie wygeneruje nowych niezapowiedzianych niespodzianek.

a tak przy okazji, może my posiadacze typa 59 zorganizujemy pod egidą wortalu jakąś akcję, bardziej oficjalną co by przestali go ciągle nerfić lub niech go odkupią - obojętne mi.

BloodWolF
Napisany 10 List. 2012 - 13:53

użytkownicy
Ogólnie jak już chińczyków robią (gdzie większość modeli tylko przekolorują i zmienia niektóre detale) to czemu nie zrobić tak samo z niemcami? Swoją drogą to takie pier... dla czystego pierd... tak samo jak to miało miejsce z KV-2 tyle, że tu będą bliźniaki tego samego tieru. A działo 122 na T-44 nadal zostanie nieruszone bo po co mimo, że ma nerfa niesamowitego w porównaniu z najlepsza 100 na 44. Podsumowując więcej bugów mniej poprawek...

Mały Różowy Maus
Napisany 10 List. 2012 - 14:14

użytkownicy
@ Hallack

"Jak na razie - z tego co obserwuję - jedynym narodem który na to najbardziej psioczy są Polacy."

Widzę, że w ogóle nie zaglądasz na angielską część forum.

lipa666
Edytowany 10 List. 2012 - 16:29

użytkownicy
@MałyRóżowyMaus

a tak właściwie to po co tam zaglądać? Myślisz, że niemcy zaglądają na nasze forum, żeby się dowiedzieć co my myślimy o ich germańsko/faszystowskich wywodach w czasie rozgrywki /nierzadko pisanych po niemiecku a nie angielsku/ i obrażających nas Polaków jaki i często wszystkich Słowian hurtem ?

jest to pytanie czysto retoryczne choćby z uwagi na fakt bariery językowej, która dla większości z nich jest nie do przeskoczenia :)

Mały Różowy Maus
Napisany 10 List. 2012 - 19:00

użytkownicy
Gdzieś coś pisałem o czytaniu niemieckiego?

Narzekania na Polaków widziałem już w wykonaniu Finów, Litwinów, Czechów, Norwegów, Szwedów, Anglików, Portugalczyków i wielu innych, których narodowości nie mogłem rozpoznać. A jest to spowodowane ogromną ilością Polaków i tym nieszczęsnym "siema". A że "siemują" najczęściej mało doświadczeni i niezbyt zaawansowani wiekiem gracze, no to mamy efekty.

lipa666
Edytowany 10 List. 2012 - 20:06

użytkownicy
ok, no i niech sobie "siemują" w końcu to tylko gra. Ma dawać fun i radość. Wolę jak "siemują" niż klną.

Jeżeli gracze innych nacji pozdrawialiby się w swoich ojczystych językach wówczas mielibyśmy jakieś odniesienie co do ich stopnia zaawansowania i poziomu gry. Co do ilości graczy z Polski to powinni się cieszyć a nie płakać. To dzięki nam serwer żyje i gra się rozwija a nie umiera.

Ale żeby nie było, że jestem ignorantem. Rozumiem @MRMaus clou Twojej wypowiedzi ale należę to tej części, której to nie przeszkadza. Podzielam w pewnym stopniu punkt widzenia @Hallack'a

Kenpachi
Napisany 12 List. 2012 - 08:48

użytkownicy
Samo siema nie jest złe. Złe jest gdy gracz piszę siema, później, czy to przypadkiem, czy umyślnie ładuje serię w tyłek kolegi z drużyny, po czym rozpoczyna się ogólna wymiana ognia, niecenzuralne zwroty w rożnych językach, i prośby o zgłaszanie skargi i banowanie.
Dziwi też mnie pytanie "siema, kto pl?" po czym gdy odpowiadasz to rozmowa się urywa, a człowiek myślał, ze może rodak ma jakieś pytanie natury technicznej a nie zna angielskiego itp.

poprzednia12

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.