kliknij aby powiększyć
1680x1050 : 894 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
1
Sergey Burkatovskiy - wywiad z głównym designerem WoTa

mordoret
Napisany 03 Kwie. 2012 - 19:07

redaktorzy
Dyskusja dotyczy aktualności ze strony głównej wortalu.
Aby zobaczyć jej zawartość przejdź pod ten link: http://world-of-tanks.eu/aktua...iad-z-glownym-designerem-wota/

adamczik
Edytowany 03 Kwie. 2012 - 19:27

użytkownicy
O mój Boże, co on wygaduje: "Każdy czołg ma swoje plusy i minusy. Mocniejsze działo jest balansowane poprzez słabszą celność, wolniejszy pojazd dostanie natomiast więcej pancerza, a czołgi premium idealnie wpasowują się w tą formułę". Czołgi premium może i się wpasowują, ale na pewno nie ludzie nimi kierujący, w większości. Głównie o to chodzi.

Cytując Generała George'a Patton'a: "Żaden czołg nie jest lepszy od swojej załogi".

Jak zwykle zabrakło najważniejszych pytań:
1. Kiedy wreszcie zlikwidujecie strzały krytyczne za zero?
2. Kiedy silnik WoT zacznie obsługiwać więcej rdzeni?
3. Kiedy naprawicie błąd znikających czołgów?
4. Kiedy wreszcie naprawicie błąd znikających pocisków?
5. Kiedy zaczniecie dotrzymywać zapowiedzianą przez siebie terminowość patchów?
6. Kiedy wycofacie gold ammo, które sprawia, że żaden czołg nie ma pancerza i "visa boys" panoszą się jak smród po gaciach?

"Okazało się jednak, że w przypadku losowych bitew (random battles) dobrze zorganizowana 5osobowa grupa jest nie do zniszczenia". A sytuacja, w której w jednej drużynie jest jeden pluton, a w przeciwnej cztery już nie powoduje, że jedna z ekip jest skazana na porażkę? Albo w jednej drużynie jest pluton KV a w drugiej trzech batchatów, to jest w porządku? Śmierdzi od was niekonsekwencją na odległość.

Walter_NovotnyPL
Napisany 03 Kwie. 2012 - 19:42

użytkownicy
Jakie znowu gold ammo? Kto z tego strzela poza CW? Podaj czołg który jest u ciebie tak przebijany.
Zauważ, że plutony składają się z kumpli których wartość bojowa często jest nikła. 5 osób stanowi jednak siłę naruszającą równowagę. Nawet jak jest parę plutonów to kto powiedział, że one między sobą współpracują?

adamczik
Napisany 03 Kwie. 2012 - 20:05

użytkownicy
Kto? Walter połowa ludzi w tej grze na tierach od ósmego w górę ma zawsze magazynek gold ammo w zapasie, gdyby jakiś skurczybyk mu wyjechał przed nos. Plus "visa boys", którzy walą wyłącznie z golda. Inaczej nie wiem, jak tłumaczyć fakt, że Tiger (203mm penetracji) przebija górną płytę (250mm pancerza) mojego JagdTigera.

Co do plutonów pięciosobowych, właśnie o to chodzi żeby naruszały balans. Wreszcie losy bitwy będą zależały od Ciebie a randomy zaczną nosić znamiona współpracy. Poza tym pluton batchatów narusza MM w takim samym stopniu i jakoś nie płaczesz nad tym.

Palce
Napisany 03 Kwie. 2012 - 21:18

użytkownicy
Dzięki za tłumaczenie, w końcu coś zrozumiałem:)

Trent
Edytowany 03 Kwie. 2012 - 23:09

użytkownicy
@adamczik

Górna płyta ma 150 mm (tyle samo co Königstiger, na którego podwoziu Jagdtiger był skonstruowany), 250 mm ma tylko nadbudówka.

http://img688.imageshack.us/img688/9126/armorrg.jpg

p11k
Napisany 04 Kwie. 2012 - 01:31

użytkownicy
Szczególnie gdy będziesz grał bez plutonu. Pomyśl od innej strony.

Taszi
Napisany 04 Kwie. 2012 - 07:42

użytkownicy
Tłumaczenie trochę bez ładu i składu. Brzmi jakby tłumacz chciał kompletnie przetłumaczyć każde słowo dewelopera nie zastanawiając się nad składnią w języku polskim. Niemniej plus za chęci :)

Ciekawy jest fragment o oddzielnym zespole do match-makingu, ci to muszą mieć dobrze. Nic nie robią- jak zrobią to spieprzą i za chwilę się z tego wycofują :P

adamczik
Edytowany 04 Kwie. 2012 - 14:04

użytkownicy
@Trent- mówiłem o nadbudówce, o "wieży" Jagody. A tak poza tematem, Jagdtiger w podłodze miał 200mm, gdyż każdy przechodził proces dopancerzenia zanim wyjechał na pole bitewne. Niemcy w porównaniu do Białorusinów nie byli idiotami i wiedzieli, że taka machina nie może mieć syfu na brzuchu, który przebije T-34. Pomijam już fakt, że Jagdtigery były również montowane na podwoziu Porsche.

Endriu
Napisany 04 Kwie. 2012 - 16:52

redaktorzy
Tylko , że tą aktualność wysłałem na maila kurkusmaximusa ok tygodna/2 temu , wersja engielska i niżej wersje polską którą tłumaczyłem .

ElektrykPolska
Napisany 04 Kwie. 2012 - 17:36

użytkownicy
co wy dupcycie, można grać i w 3 plutony razem z kumplami, starczy odpowiedni balans czołgów i synchro i jedziesz...

Fidos1612
Napisany 04 Kwie. 2012 - 19:36

użytkownicy
Odnośnie grania z kumplami w kilka plutonów, to się zgadza. Często z kumplami właśnie tak gramy, że potrafi być jedna drużyna wypełniona plutonami z jednego klanu :). Wręcz bardzo fajnie się tak gra, i nawet 4 plutony z jednego klanu w jednym teamie nie dają pewności na wygraną.

adamczik
Napisany 06 Kwie. 2012 - 00:57

użytkownicy
@Fidos1612 - zależy o jakim klanie mowa. Nie życzę nikomu Piratów, Sarmatów czy Padów w plutonie bat chatów w drużynie przeciwnej.

Walter_NovotnyPL
Napisany 06 Kwie. 2012 - 09:12

użytkownicy
Co do przebijania JagdTygrysa z Tygrysa to ja go też przebijałem wielokrotnie a nawet skarbówka i komornik u mnie nie znajdą złotych pestek.

1

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.