kliknij aby powiększyć
1280x707 : 255 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
1
Na tropie World of Tanks #61

kurkusmaximus
Napisany 11 Paź. 2013 - 09:17

administracja
Dyskusja dotyczy aktualności ze strony głównej wortalu.
Aby zobaczyć jej zawartość przejdź pod ten link: http://world-of-tanks.eu/aktua...--na-tropie-world-of-tanks-61/

Halfborn
Edytowany 11 Paź. 2013 - 13:38

użytkownicy
"wg SerBa nie ma już więcej "misji premium", ponieważ aktualnie można zdobyć premium z samolotów i nie ma powodu wprowadzać 2 rywalizujących funkcji"
a z jakiej racji mam być zmuszony do grania w oddzielną grę zwaną potocznie niewypałem, tylko dla premium?

"SerB o WarThunder łączącym samoloty i czołgi w jednej bitwie: "Jesteśmy bardzo sceptyczni..."
Pytany był o to nie raz i zawsze znajdzie nową wymówkę. Z drugiej strony jak się nie ma pomysłu jak coś zrobić, to lepiej nie robić.

"SerB, zapytany dlaczego WoT wygląda tak strasznie w porównaniu z WarThunder Ground Forces: "Straszne. Wersja demo, ledwo działająca na i7 z - jeśli dobrze widziałem - "cegłami" zamiast modelu uszkodzeń, jest oczywiście lepsza" i "stara zasada że "wszędzie dobrze gdzie nas nie ma" działa także dla Gaijin, trzeba to brać pod uwagę""
Nie ma to jak zmiana tematu ^_^ Gdyby tylko WOT (z tą swoją grafiką...) działało mi tak płynie jak WT (oczywiście z lepszą grafiką) to już bym był szczęśliwy.

Odnośnie tej ulepszonej grafiki i elementów czołgów, to nie mogę się doczekać. Oby tylko nie wpłynęło to drastycznie na płynność gry.
Ukrywanie statystyk to pomysł co najmniej beznadziejny ;)

seb12326
Edytowany 11 Paź. 2013 - 14:18

użytkownicy
Dokładnie satystyki pomagaja grać wygrywać randomy jeśli ktoś umie korzystać z tego tak jak i z Zarówki.Ukrywanie satystyk jest bardzo beznadziejnym pomysłem

A co z Hevym t57 i foch155 znerfią go czy nie bo t57 Hevy miał dostać 10-12 sekund dłuższe przeładowanie a foch stracić pancerz i zwiekszenie ładowania mędzy pociskami

MIchal_PL96
Napisany 11 Paź. 2013 - 14:35

użytkownicy
foch i tak jest miekki jak nie wiem, wszystko to bije, teraz bitwy na X przypominaja te na I tierach, wszystko przebija wszystko i giniesz na 3 strzaly, foch jak powiedzial serb jest zbalansowanym czolgiem i według WG nic z nim nie jest źle tylko wszyscy płaczą, że jest op, nie, nie jest, papierowe boki, słaba celność, potwornie długie skupianie działa, ogromny reload i strzaly za zero w spoterow, boki isa7, t57, t110e5 to zart i doprowadza do szewskiej pasji, jak go znerfia to bedzie nie do grania

oRkA
Napisany 11 Paź. 2013 - 18:50

użytkownicy
- Mało osób bierze udział w sondach, bo zawsze pytają się o głupie rzeczy i nie warto się nawet logować dla takich pytań. Gdyby jednak naprawdę im by zależało na udziale graczy w sondach, to powinni je wprowadzić do systemu gry gdzie wyskakiwałyby jako komunikat który możemy zignorować, albo poświecić 15 sekund na odpowiedzenie.

- Jeśli chcą stworzyć bardziej realistyczne poruszanie się czołgów to muszą powiększyć modele czołgów, bo obecnie grając nie czuje się, że są to wielkie ciężkie maszyny. Tak, rozmiar modeli jest zauważalny w grach. Oczywiście nie zrobią tego, bo uniemożliwia to silnik gry. Przy dwukrotnym powiększeniu modeli maksymalny zasięg widzenia spadnie do 250 m :)

- Mówiąc, że francuskie czołgi miały wpływ na opływowość radzieckich wcale nie miał na myśli AMX 40. Francuskie faktycznie posiadały pochyły pancerz, ale ta pochyłość nie była tak duża i często zasłonięta mnogością wystających elementów jak np w B1 bis.

- Robiąc bitwy historyczne mogliby porobić podobne rozgrywki dla historii alternatywnych gdzie udział brały by prototypy.

- Dobrze by było też zrobić tryb gdzie drożyny składają się wyłącznie z pojazdów jednej nacji (chiny można ewentualnie połączyć z Ruskimi, zaś Japonię z Niemcami). Drużyny francuskie byłyby ciekawe póki nie dodaliby kolejnych gałęzi :)

- W razie mniejszej liczby zainteresowań nowymi trybami rozgrywki mogli by je włączać tylko w określone godziny, lub dni.

Vulpix
Napisany 11 Paź. 2013 - 19:36

użytkownicy
Mam kilka pytań :
1. O co chodzi z tymi czołgami zdobycznymi ( wiem co to jest tylko nie wiem jak to bd wyglądać w WOT-ie )?
2. Czy bd to pojazdy premium czy oddzielne linie normalnych Tanków ?
3. Czy jest szansa że powrócą do sklepu : Pz.Kpfw. 38H 735 (f) i Pz.Kpfw. B2 740 (f) ?
4. Za odp dziękuję :D

MIchal_PL96
Edytowany 11 Paź. 2013 - 22:53

użytkownicy
czołg zdobyczny=czołg innej nacji, a w drzewku i barwach nacji, która go nie wyprodukowała, np. ruskie pantery
będą to pojazdy premium
http://ftr.wot-news.com/2013/10/09/upcoming-tanks-in-wot-1-t-4-and-t-5/
http://ftr.wot-news.com/2013/10/09/upcoming-tanks-in-wot-part-2/

Pz.Kpfw. 38H 735 (f) wycofany na stałe, jeżeli już to jak jakieś duże eventy będą to można patrzeć, może święta albo 0.9.0

o szkopskim B2 nic mi nie wiadomo, ale został wycofany ze sklepu razem z wprowadzeniem francuzów i wycofaniem micro mausa, także podejrzewam, że jeśli już to tak samo można liczyć tylko w jakieś duże eventy, choć szanse są marne

Vulpix
Napisany 12 Paź. 2013 - 07:27

użytkownicy
No właśnie skoro dodadzą pojazdy premium zdobyczne w innych drzewkach to powinni wrócić Pz.Kpfw. 38H 735 (f) i Pz.Kpfw. B2 740 (f) ponieważ to też są czołgi zdobyczne i premium :)

MIchal_PL96
Napisany 12 Paź. 2013 - 12:10

użytkownicy
a to już drogi kolego czołgisto nie zalezy od nas ;)

mickey93
Napisany 12 Paź. 2013 - 13:10

użytkownicy
"Mówiąc, że francuskie czołgi miały wpływ na opływowość radzieckich wcale nie miał na myśli AMX 40"

ręce opadają! a skąd ty wiesz co myśli SerB?

Robiąc bitwy historyczne mogliby porobić podobne rozgrywki dla historii alternatywnych gdzie udział brały by prototypy.

Historia alternatywna? przecież to by zdublowało obecne randomy

"Dokładnie satystyki pomagaja grać wygrywać randomy jeśli ktoś umie korzystać z tego tak jak i z Zarówki.Ukrywanie satystyk jest bardzo beznadziejnym pomysłem"
ale że niby jak pomagają wygrać? masz XVM patrzysz na gościa i na tabale i jak widzisz że ma 900 to wpakowujesz mu sie na pałę przed nos a jak masz gościa 2500 to spier.... za najbliższe budynki?

nareszcie skończy się ten durny XVM

1

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.