O widzę, że ktoś zainteresował się moim drzewkiem czołgów, jednak jest już ono stare, dlatego też umieszczam poprawioną wersję.
http://i1071.photobucket.com/a...5/Japo1440skie_zpsf70f8db1.jpg
Co do opisu czołgów dodaję korekty:
Typ 97 Chi-Ha i Shinhoto
To co jest obecnie w Chińskim drzewku technologicznym, najprawdopodobniej bez większych zmian zostanie przeniesione do Japońskiego. Nie ma możliwości, żeby pojazd ten był 4 tierem.
Na 4 tier zostanie dodana najprawdopodobniej jego ulepszona wersja:
Typ 1 Chi-He - posiadał on pancerz czołowy 50mm i prędkość maksymalną 44km/h, oraz trochę ulepszoną wersję działa 47mm.
Typ 3 Chi-Nu
Najprawdopodobiej 5 tier 50mm pancerza czołowego, prędkość maksymalna 39km/h, działo 75mm. Pojazd ten w przyszłości miał posiadać wieżę z Typ'a 4 Chi-To, razem a jego działem. Ulepszona wersja mogłaby służyć za tier VI, lub (co wydaje się być bardzo prawdopodobne) za premkę.
Typ 3 Ke-Ri
Nic więcej jak Typ 95 Ha-Go z działem 57mm. Obraz, który został dodany, jest błędny ponieważ nie przedstawia on Typ'a 3 Ke-Ri, a Typ'a 95 Ha-Go w wersji madżurskiej. Nigdy nie czytałem o tym, żeby ten pojazd miał osiągać prędkość 65km/h (w zasadzie osiągał on prędkość 40km/h i na więcej nie pozwoliłby mu raczej silnik) - jeżeli autor artykułu podałby link byłbym wdzięczny.
Typ 4 Chi-To
Najprawdopodobniej 6 Tier pancerz czołowy 75mm, prędkość maksymalna 45km/h - coś co mogłoby konkurować z M4A3E8, jego działo jest długie, więc może to będzie dobry czołg do strzelania z większych odległości.
STB 1, STB 2
Nigdy nie czytałem o różnicach między tymi czołgami jakie wymienił autor postu (ponownie prosiłbym o link), prędkość jak i pancerz będą najprawdopodobniej podobne do tych z Typ'a 74 (pancerz czołowy 110-130mm, działo 105mm takie jak z Leoparda, czy FV4202, prędkość maksymalna 53km/h). Jedyna różnica jaką znam to, że STB-2 w przeciwieństwie do 1 miał mieć autoloadera (podobnie jak STA-3).
Typ 96 HT
Obraz, który został zamieszczony, nie przedstawia tego czołgu, który powinien. Typ 96 HT to w rzeczywistości poprawiona wersja Typ'a 95 HT. Typ 96 miał posiadać pancerz czołowy 50mm, działo 75mm oraz zwiększoną prędkość maksymalną. Natomiast pojazd, który został zaprezentowany na obrazie to jedna z projektowych wersji Typ'a 5 Chi-Ri, którego zawieszenie miało nawiązywać do czołgów niemieckich. Pojawi się on najprawdopodobniej na 7 tierze jako "Japanese Tiger"
Typ 5 Chi-Ri Prototype i Typ 5 Chi-Ri
Prototype, to pierwszy projekt tego czołgu-dobry materiał na 5 tier, a Typ 5 Chi-Ri to ten, który został zbudowany w formie prototypu.
Bugatti Tank
Pojazd przedstawiony na zdjęciu, to również jedna z projektowych wersji Typ'a 5 Chi-Ri (Tier VI). Czołgi Bugatti, które zamieściłem w poprawionej wersji drzewka, to O-I z zawieszeniem Bugatti.
O-I
W pierwszej wersji miał masę 100t i pancerz 75mm oraz działo 105mm.
Później pancerz miał zostać zwiększony do 200mm.
Nie wiem, kto pisał artykuł w wiki, ale powinien on zostać poprawiony.
Wiem, że tier X ma posiadać 1 wieżę, oraz działo 140mm, oraz masę 140t.