kliknij aby powiększyć
2032x1225 : 3164 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
12następna
Ile WG natrzepało kasy w 2012 roku?

kurkusmaximus
Napisany 11 Maj 2013 - 12:26

administracja
Dyskusja dotyczy aktualności ze strony głównej wortalu.
Aby zobaczyć jej zawartość przejdź pod ten link: http://world-of-tanks.eu/aktua...g-natrzepalo-kasy-w-2012-roku/

cabal512
Napisany 11 Maj 2013 - 13:02

użytkownicy
Zdjęcie wyjaśnia wszystko tzn. wiadomo na co idzie kasa z WoT-a.

Zegon
Napisany 11 Maj 2013 - 16:47

użytkownicy
Widać, jakie Free-To-Play

Iamthechampion123
Napisany 11 Maj 2013 - 17:40

użytkownicy
Gra JEST f2p, jak ktoś chce to nie musi wydawać na grę ani grosza :)

Vulpik
Napisany 11 Maj 2013 - 18:51

użytkownicy
@Zegon
WoT ma najlepszą ekonomię w grach F2P...

Scytian
Napisany 11 Maj 2013 - 21:51

użytkownicy
@Vulpik
Wcale nie najlepszą, lepsza jest w League of Legends, Dota 2 może i nawet w War Thunderze. W wocie możesz zapłacić za pomoc w wygranej(premium pociski/consumable), w Lolu i Docie płacenie w ogóle nie wpływa na gameplay, a w WT jedynie szkolenie załogi wchodzi w grę.

dzordzan
Napisany 11 Maj 2013 - 23:36

użytkownicy
@Scytian
Teraz wszystko możesz mieć za kredyty więc złoto nie jest już żadną wymówką.

Franio
Edytowany 12 Maj 2013 - 01:31

użytkownicy
@Scytian
"Twój argument jest inwalidą" :D
Rzeczy które bezpośrednio pomagają w wygraniu bitew, takie jak premium amunicja, wyposażenie czy sprzęt eksploatacyjny można mieć za kredyty.
Premka i złoto pomaga jedynie w rozwoju gracza i jego garażu, ale to, czy ktoś zapłacił nie ma już wpływu na przebieg bitew (przynajmniej od ostatniego patcha).

Sybirak_Jozef
Napisany 12 Maj 2013 - 10:21

użytkownicy
Mieli pomysł, wprowadzili go w życie, wiec zarabiają... Nie ma co warczeć, bo grać można bez wydawania złotówki czy Euro, to już wybór indywidualny.
Marudom (ewentualnym) proponuję stworzenie własnej gry i wówczas też będziecie pławić się w doczesnych rozkoszach... ;-)
Pozdrawiam !

Lincz
Napisany 12 Maj 2013 - 10:50

użytkownicy
bawcie sie dobrz na IX i X bez premium. "wsztstko" za kredyty huehuehue tylko skad je wziac? granie raz X i kilka razy V jakies miodzio nie jest...

Vulpik
Napisany 12 Maj 2013 - 12:09

użytkownicy
@Scytian
W LoL'a i Dotę 2 nie gram (w inne MOBA zresztą też), ale w WoT jest podobnie, a w pewnych aspektach lepiej. W Docie masz przedmioty (które wpływają na gameplay), które możesz kupić i znaleźć - jakie są inne mikropłatności nie wiem, bo nie gram. W LoL'u z tego co wiem można kupić skórki, ale tylko za realną kasę, a WoT camo można kupić też za walutę w grze (ostatnio ceny są jak najbardziej w porządku). A w WT jest drożej (a na WoT ludzie narzekają :P), konto premium daje większy bonus, a szkolenie załogi za prawdziwą kasę jest elementem P2W. Więc tak jak powiedział Franio:
"Twój argument jest inwalidą"

QuessWho
Edytowany 12 Maj 2013 - 13:14

użytkownicy
Vulpik "WoT ma najlepszą ekonomię w grach F2P... "

pozniej:

Vulpik "..jakie są inne mikropłatności nie wiem, bo nie gram."

To skąd wniosek nr 1 skoro nie grasz w inne gry? Sam sobie zaprzeczasz.

Wot jest gra p2w i tyle, jeśli w grze możesz za kasę kupić coś co pozwoli Ci mieć przewagę nad kimś innym w starciu 1na1 to jest to gra p2w i dorabianie tutaj ideologii typu - "można też to kupić za srebro" - nic nie zmienia. Masz kasę, masz full gold ammo jesteś pro... Nie masz kasy nie jesteś w stanie grać full gold ammo cały czas - masz zaniżone szanse w pojedynku z goldowym graczem.

pol00
Napisany 12 Maj 2013 - 13:43

użytkownicy
MOim skromnym zdaniem najlepszy system jest w grze "Star Trek Online" Możesz bez wydawania złotówki kupić rzeczy dostęne za "złoto" ( poprostu zdobywasz kopiesz oraz za misje diamenty, a te diamenty wymieniasz na złoto...) jesli niechce Ci sie robic misji albo czekać (codziennie ograniczona ilośc możesz tych diamentów uzbierać) lub szybko potrzebujesz mozesz kupic złoto za prawdziwą kasę. Pozatym w grze "Star Trek Online" mozesz kupować i sprzedawać prawie wszystko na "tarku" eschange" takim gracz sprzedaje graczowi. Polecam te gre ze wzgledu ze nie musisz wydawac ani złotówki a mozesz cieszyc sie wszystkimi rzeczami, pojazdami, itp jak ci którzy płacą. Bardzo ciekawa opcja.

Vulpik
Napisany 12 Maj 2013 - 14:46

użytkownicy
@QuessWho
Po pierwsze miło by było jakbyś przytoczył całe zdanie, a nie jego część. Gram (lub grałem) w całkiem sporo F2P, a w tym zdaniu chodziło konkretnie o Dotę 2, a wymieniony przeze mnie przykład ilustrował część mikropłatności w tej grze, więc w czym problem?

Po drugie chyba nie grałeś w P2W - pograj W BF P4F lub BF Heroes to może zobaczysz co to jest. I to, że w WoT wszystko, co daje przewagę, możesz kupić za wirtualną kasę to nie dorabianie ideologii, tylko fakt. A skoro nie wymaga angażowania realnej gotówki NIE JEST ELEMENTEM P2W!

@pol00
Prawdę mówiąc to nigdy o tej grze nie słyszałem :P. Sprawdzę kiedyś ;).

I żeby nikt się nie czepiał małe rozwiniecie skrótu myślowego z mojego pierwszego postu, za który przepraszam:

WoT ma jedną z najlepszych ekonomi w grach F2P.

pol00
Napisany 13 Maj 2013 - 20:54

użytkownicy
"Star Trek Online" jak już wspominałem ale jak sie można z nazwy domyśleć dla fanów SF startreka a nie czołgów :P Niestaty w wersji angielskiej ale bardzo prosta w obsłudze że nawet ja sobie radzę :P Grasz fajnie, robisz misje w 5 osób atakujecie jakis cel itp. CHetnie pomagają tam bo duzo Polaków w to gra. Ale chodzi o system ekonomi z tej gry. Dziennie można (przyjamniej tak było jak ja grałem jakies 3-4 miesiace temu) na jednej postaci około "90 złota" zdobyć ) a postaci możesz mieć ile chcesz (realnie da rade na 4-5 dziennie zrobić limit 90 złota ) czyli jakos 360 złota dziennie. A takie pojazdy statki kosztuja ( te płatne bo darmowych także jest wiele ) "2500 złota" Byłem w szoku gdy zaczałem w to grać tym systemem ekonomi...gdzie poprostu dużo grając można kupic statki za " złoto " nie płacać realnej kasy, a zbierając sobie powoli.

Pozdrawiam wszystkich i zachecam do sprawdzenia.

Teraz nie gram z braku czasu, oraz ogromu innych zajęć rodzinnych itp.

12następna

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.