kliknij aby powiększyć
1680x1050 : 310 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
12następna
Film "Dla kierowców lekkich maszyn" czyli M24 Chaffee

kurkusmaximus
Napisany 28 Gru. 2012 - 16:57

administracja
Dyskusja dotyczy aktualności ze strony głównej wortalu.
Aby zobaczyć jej zawartość przejdź pod ten link: http://world-of-tanks.eu/aktua...kich-maszyn-czyli-m24-chaffee/

Sasilton
Napisany 28 Gru. 2012 - 17:43

użytkownicy
mam T-50-2 i jak mam potyczki z tym czołgiem 1vs1 to niemal zawsze przegrywam bo ja go nie trafiam a on niemal za każdym razem
i to jest jego plus czyli celność w ruchu
ale i tak wymiata VK z gold ammo :D

Kram
Napisany 28 Gru. 2012 - 17:58

użytkownicy
VK nawet bez gold ammo wygrywa z Chaffee bo on nie ma pancerza. Gdy widzę ten czołg w mojej VK zazwyczaj przełączam na odłamkowe bo zadają więcej dmg i bez trudu go przebijają ;).

dzordzan
Napisany 28 Gru. 2012 - 21:00

użytkownicy
Chłopaki prawda jest taka że pewnie nigdy z nim pojedynku nie mieliście 1 vs 1 a piszecie...

Co do czołgu rzadko kiedy go spotykam w grze a jak spotykam to jest to dla mnie zwykły pionek, niczym się nie wyróżnia, a to że ma 400m spotu i tak go nie ratuje, pod praktycznie wszystkimi względami wymięka z t50-2 i z vk2801. Więc jeśli mamy porównywać poziomami to jest jak francuz (light) tego poziomu - do bani (opinia na podstawie tego ile razy go widziałem w grze i jakie miał staty).
A co do VK i T50-2 to te czołgi już mogą narobić ambarasu i to większego niż się niektórym zdaję, szczególnie ten pierwszy z gold ammo.

Sasilton
Napisany 29 Gru. 2012 - 02:29

użytkownicy
w T-50-2 mam ponad 600 pojedynków wiec miałem z nim 1vs1
nie zawsze do końca ale było sporo takich gdzie wymieniliśmy sobie po 5-6 pocisków i w większości on trafiał mnie częściej i musiałem uciekać :D

Kram
Napisany 29 Gru. 2012 - 09:05

użytkownicy
Na VK wystarczą 2 celne trafienia w Chaffee i już leży. Nie raz miałem z nim pojedynek 1vs1 gdzie zazwyczaj mając 100%hp wychodziłem z pojedynku wygrany z ok.200-100hp (co innego jeżeli trafi w jakieś cenniejsze moduły typu: silnik, ammo).

jacek87003
Edytowany 29 Gru. 2012 - 11:26

użytkownicy
Miałem Chaffee i wiem ze swojego doświadczenia, że może przebić niemal wszystko. Raz miałem tak, że nim stałem obok mojego T26E4 na Tigera II. Superpershing(T26E4) nic mu nie robił a ja sam rozwaliłem Tigera i były tylko dwa rykoszety. Wcześniej z 324m. rozwaliłem IS'a3 miał 48hp :) sorry miałem stokowe części ;)

Nimrod
Napisany 29 Gru. 2012 - 17:11

użytkownicy
Mam na Chaffee około 550 walk i ten czołg to magia w odpowiednich rękach, wg mnie najsilniejszy czołg do 6 tieru. Ci co mówią że VK lepsze walczyli chyba z AFK czołgiem bo niemiec zwyczajnie nie dość że nie ma celności na haubicy i to czy trafi to loteria a po drugie raczej nie zdąży naładować 2 pocisku bo Chaffe na wycięcie tych 560hp potrzebuje nie więcej jak 15 sekund. Co do czołgów 6 tieru jak KV czy VK to zwyczajnie są mieszane jak TDki. Ponadto jest to jedyny piździk który jest w stanie prowadzić skuteczny ostrzał bo przebija wszystko łącznie z X tierami (oczywiście weak spoty) i zadaje ogromny dmg w krótkim czasie.

Kram
Napisany 29 Gru. 2012 - 17:37

użytkownicy
VK owszem nie ma szans na przebicie bez golda dużej ilości czołgów tieru 6 ale z większością ,,miękkich'' czołgów niszczy wszystko bez wyjątku (średnie uszkodzenia na PP to 350hp, patrząc na to że chaffee nie należy do najbardziej opancerzonych czołgów bez problemu wejdzie OB a przeładowanie u mnie to:7s).

MIchal_PL96
Napisany 29 Gru. 2012 - 17:59

użytkownicy
jeśli ktoś nie ma kodu do bety WoWP to proszę:
6TEN8H-F8TSX5

Miszcz
Napisany 29 Gru. 2012 - 18:42

użytkownicy
Serwer teraz padł?Pisze mi,że czekam w kolejce.Ale nie w testowym serwerze tylko w tym normalnym.

dzordzan
Napisany 29 Gru. 2012 - 18:46

użytkownicy
Tak, padł

Wicek
Edytowany 29 Gru. 2012 - 18:57

użytkownicy
Ile było osób jak padło. Jakieś 1,5h temu ponad 150k.
Edit: Rzeczywiście coś zmieniają.

col_Kurtz
Napisany 29 Gru. 2012 - 18:54

użytkownicy
Nie siać paniki, nie padł - zamknęli:D
Krótkie prace konserwacyjne na serwerze gry 29 grudnia
29 grudnia odbędą się krótkie prace konserwacyjne na serwerze gry. Prace te mają na celu wprowadzenie aktualizacji usprawniającej balans sił w grze.

MIchal_PL96
Edytowany 29 Gru. 2012 - 18:56

użytkownicy
no świetnie, już niedługo będzie padał raz w tygodniu a na wakacje raz dziennie...

@up
a to nie miało być zrobione o 6?

12następna

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.