kliknij aby powiększyć
1600x1000 : 352 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
poprzednia12
Kilka screenów nowego KV-2

Procik
Napisany 06 Ma. 2012 - 10:20

użytkownicy
Ciekawe po co ta drabinka? Jak oni wchodzili do czołgu tyłem wieży.

Hlodny
Napisany 06 Ma. 2012 - 10:25

użytkownicy
Tu się z tym zgodze fakt trochę się pomyliłem faktycznie tak było.Tygrys powstał z połączena kadłuba produkcji Henschel i wieży projektu Porsche zdjętej z Tyrysa P natomiast kadłuby Tygrysa P zostały przerobione na niszczyciele czołgów znane nam jako Ferdynandy

Scytian
Napisany 06 Ma. 2012 - 10:26

użytkownicy
Może dla zmylenia Niemców? Po trafieniu w czołg, gdy załogo przeżyła i zaczęła uciekać to Niemcy widząc drabinkę celowali z karabinu nad wieżę żeby skosić wyskakujących rusków, a oni wychodzili tyłem żeby ich nie zauważyli xD

Hlodny
Napisany 06 Ma. 2012 - 10:34

użytkownicy
Przecież na górze ma właz dowódcy a te styłu drzwi to nie tylko wyjście ewakuacyjne ale i dodatkowa wentylacja czołgu

Thompson04
Napisany 06 Ma. 2012 - 14:01

użytkownicy
@ mickey93, KW-1 nie będzie miało działa 107mm.

Walter_NovotnyPL
Napisany 06 Ma. 2012 - 19:28

użytkownicy
Te drabinki są jak barierka stopnie na przodzie lokomotywy. Nikt przecież nie wchodzi przez przednią szybę. Tutaj tak samo służą do konserwacji i remontowania. Mechanicy nie wchodzą na dach przez wnętrze czołgu.

Palce
Napisany 06 Ma. 2012 - 22:41

użytkownicy
Niby taki sam a jednak inszy, odświeżony nie ma kaemu z tyłu wieży, rdza go zżera w innych miejscach (chyba) no i ta drabinka dostała dwa stopnie więcej.

Walter_NovotnyPL
Napisany 06 Ma. 2012 - 22:47

użytkownicy
Może ta wieża na górze ma karabin z tyłu.

Palce
Napisany 06 Ma. 2012 - 23:31

użytkownicy
A widzisz, rozpisuję się o różnicach a nie zauważyłem że to są dwie różne wieże hehehe:)

Ligenza
Napisany 07 Ma. 2012 - 09:17

użytkownicy
"Właz" z tyłu wieży nie służył do wsiadania do czołgu a jedynie umożliwiał zamontowanie, bądź wymontowanie działa czyli miał znaczenie ściśle techniczne. Najlepiej widać to na zdjęciach czołgów z serii informacyjnej z tzw. "dużą wieżą" gdzie właz ten jest zanitowany na głucho.

poprzednia12

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.