kliknij aby powiększyć
1920x1080 : 1379 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
Patch 8.9 - statystyki niemieckich niszczycieli oraz wygląd nowego interfejsu

Pripero
Edytowany 11 Paź. 2013 - 17:17

użytkownicy
Nie wiem dlaczego akurat kolega Michał uważa, że na randomach ludzie będą używali działa 150mm na goldzie. Działo 128mm ma większą pene(na zwyklych pestkach) i więcej średnich obrażeń na magazynek wg mnie to ludzi bardziej przyciągnie. No chyba, że wolą o 10 sekund szybciej ładować dlatego decydują się na 150mm...

Btw ten test miał być dzisiaj a tymczasem jest napisane, że jutro będzie otwarty jak to wkońcu jest? :P

oRkA
Napisany 11 Paź. 2013 - 17:22

użytkownicy
Tak sobie myślę....czy przypadkiem "otwarte" pojazdy nie powinny mieć na stałe +5% do umiejętności załogi skoro otwarta kabina powinna dawać co najmniej te same rezultaty co klimatyzacja :)

zulko
Napisany 11 Paź. 2013 - 17:36

użytkownicy
Otwarte pojazdy mają już trochę szybsze ładowanie, mniejszą masę i większy zasięg widzenia niż zamknięte odpowiedniki jako element balansu (co jest całkiem logiczne historycznie).
Co do WT auf Pz IV - może mieć bardzo dobry hamulec wylotowy :)
Jak dla mnie 128 na WT E100 będzie wymiatać. Co do 150 - przewaga nad Fochem 155 w walce Face 2 Face to 3 sekundy pomiędzy pociskami zamiast 5.
A moc porównywalna z ISU - chodzi o alfę - dokładnie taka sama. I mimo mniejszego pena nie będzie taki tragiczny - w końcu w przeciwieństwie do ISU ma wieżę.

Vampir9610
Napisany 11 Paź. 2013 - 17:37

użytkownicy
wy tylko płakać umiecie odnośnie pancerza i penetracji...

zulko
Edytowany 11 Paź. 2013 - 17:45

użytkownicy
Sorka, 2 razy mi się to samo wysłało. Brak penetracji i pancerza jest rekompensowany przez co innego, za to przez dobrego gracza te wady mogą być znegowane a zalety wzmocnione.

Maho_Nishizumi
Napisany 11 Paź. 2013 - 18:01

redaktorzy
@Scytian

Zdaję sobie sprawę, dlatego napisałem "teoretycznie". A teoretycznie to Maus mógł rozjechać T28 w `44. :)

mickey93
Napisany 11 Paź. 2013 - 19:19

użytkownicy
Rosjanie w latach 50 stworzyli na podwoziu gąsienicowym działo 420mm 2B1 oka stworzone do miotania pocisków jądrowych

Scytian
Napisany 11 Paź. 2013 - 19:37

użytkownicy
mickey93
cytując za wikipedią: (the recoil was too strong for many components - it damaged drive sprockets, tore the gear-box away from its mountings, etc.)

mickey93
Napisany 11 Paź. 2013 - 20:22

użytkownicy

mickey93
cytując za wikipedią: (the recoil was too strong for many components - it damaged drive sprockets, tore the gear-box away from its mountings, etc.)

dobrze mowa tu o uszkodzeniach a nie o jakść zniszczeniaahc typu wywrotka czy zniszczenie totalne. mi chodziło tylko o ten cytat:
"CZy tylko mi wydaje sie przezabawny 9 tier? Jak to możliwe, że na podwoziu Pz IV znajduje się działo JagdTigera a co dopiero E-100? Odrzut 150 zmiotłby go z powierzchni ziemi."

Io36
Napisany 11 Paź. 2013 - 22:36

użytkownicy
@zulko: właśnie o takie porównanie mi chodziło, nie tylko pancerz się liczy ale również siła ognia.

Foch może ma pancerz ale jak Cie zdetrakuja i objada to masz problem natomiast patrząc na WT E100 to obraca wieże dość szybko "24 stopnie/sec", a ludzie z przyzwyczajenia wala w dolną płytę. Natomiast dużym problem będzie padanie załogi, pewnie celowniczego, ładowniczych i dowódcy(brak pancerza na wierzy). To jest porównanie czyste teoretyczne wszystko wyjdzie dopiero w praniu (czytaj w grze).

MIchal_PL96
Edytowany 11 Paź. 2013 - 22:56

użytkownicy
http://ftr.wot-news.com/2013/10/11/polish-armor-part-1-wb-3/
może wygrzebią tyle, żeby była chociaż nasza jedna gałązka ^^

btw. foch pancerza nie ma, osłona działa to śmiech na sali, czasem biją mnie VIII, jeśli chodzi o płytę, to face 2 face z tdkami nic nie daje, HT X na goldzie problemów nie mają, dół choć mały też papier, jak górny wizjer, który lubi dostawać nawet z rykoszetu od płyty albo od jarzma, nie wspominając już o KM ładowniczego i bokach, a najśmieszniejszy jest dmg otrzymywany przy strzale w gąsienice

mickey93
Napisany 12 Paź. 2013 - 00:16

użytkownicy
" HT X na goldzie problemów nie mają,"
na goldzie. a wrzody na dachu to rykoszetują to dwa do 200m to jescze coś tam można ale to czysta loteria

Franio
Edytowany 12 Paź. 2013 - 10:58

użytkownicy
Jak dla mnie to do 9 tieru zapowiadają się bardzo fajnie, silne działa spokojnie zrekompensują całkowity brak pancerza, może i nawet ten Hummel Nashorn będzie grywalny dzięki 6 sekundowemu reloadowi. Szkoda tylko, że po raz kolejny na X tierze ląduje jakieś dziwadło. Dlaczego nie mogą dodać normalnego TD najwyższego tieru, bo póki co, jedynym typowym TD X tieru w grze jest T110E3, pozostałe mają albo masakrycznie długi reload albo wieże czy magazynki. Po raz kolejny ostatni tier będzie całkowicie inny od swoich poprzedników, co jak dla mnie jest bez sensu. I jeszcze to 20 mm na wieży oznacza, że ktokolwiek go zobaczy będzie od razu ładował odłamki, a to do dla niego dobrze nie wróży przy takich rozmiarach.

PS. W artykule brakuje dość istotnej informacji, takiej jak 'celność' :)

MIchal_PL96
Edytowany 12 Paź. 2013 - 12:14

użytkownicy
op like hell, wczoraj dzisiaj w nocy grałem na test serwerze, czołgi po prostu znikają, jeśli na końcu prokchorovki kampią sobie 2 takie WT z 12cm...
fakt, z przebiciem problemów nie ma, brytyjskie FV td uwielbiają je zdejmować na hita, ale 6 pocisków co 2 sekundy z takim dmgem, na złocie to pogrom
do tego to szkop
SO NERF IS COMMING :D

mickey93
Napisany 12 Paź. 2013 - 12:28

użytkownicy
hah chciałem se pyknąć rundkę znając doświadczenia z poprzdnich testów spodiewałem się kolejki góra 5000 a tu zonk WG znów zaskakuje kolejka liczy 30 000 graczy

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.