kliknij aby powiększyć
1152x720 : 173 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
Polski top tier - czołg "Pancernik"?

dRoG1939
Napisany 14 Paź. 2012 - 09:59

użytkownicy
@Mały Różowy Maus

Akurat masz racje nie obchodzi mnie to co mówią o mojej Ojczyźnie inni, bardziej obchodzi mnie to co w moim kraju się dzieje i jak mi się w nim żyje a to czy ktoś o mnie mówi tak czy inaczej to naprawdę jest mi obojętne chodź na pewno jeżeli ktoś by naśmiewał się z mojej ojczyzny nie stał bym z boku bo jeżeli ja mam szacunek do czyjegoś kraju to i obcokrajowcy powinni mieć szacunek do mojego.

Koniec off-topic :)

A co do WOT-a miło by było pojeździć jakimś ojczystym czołgiem który nie będzie maksymalnie 3 tierem nawet jakby obcokrajowcy mieli mnie wyśmiać że nim jeżdżę :)

Mały Różowy Maus
Napisany 14 Paź. 2012 - 10:28

użytkownicy
@dRoG1939

Realne projekty rozważane przez armię w 1939 (tzw. 20/25TP) pozwalają spokojnie dociągnąć do V tieru, a może nawet przy pewnym kuglowaniu projektami do tieru VI.

dRoG1939
Napisany 14 Paź. 2012 - 10:43

użytkownicy
To w sumie nie ma co kombinować z czołgami since-fiction 6 tier byłby satysfakcjonujący zwarzyfszy na to że podczas II wojny światowej Polska nie była potęgą jeżeli chodzi o produkcje czołgów

Helios25
Edytowany 14 Paź. 2012 - 13:09

użytkownicy
@Mały Różowy Maus

Ważne jest dla mnie moja Ojczyzna.
A to, że naśmiewają się z naszego kraju i mają nas głęboko w D.
Zresztą nie tylko w WOT-cie. To wiem już od dawna. Więc nie ważne czy zrobią Polskie drzewko czy nie. Polska i tak jest i będzie wyśmiewana przez ************ anglików, ******** niemców i ********* franców. Którzy według siebie są w swojej doskonałości nieskalani.
Takie jest moje zdanie.

Dla mnie temat jest już skończony i nie mam zamiaru ciągnąć go dalej.

/Proszę powstrzymać emocje///Nisu

Fett11
Napisany 14 Paź. 2012 - 13:04

redaktorzy
Dobra, koniec offtopa na temat opinii obcokrajowców na temat Polski, Polaków i polskich czołgów. Jeżeli chcecie poruszyć ten wątek głębiej, zapraszam na forum.

N0RS0N
Napisany 14 Paź. 2012 - 13:13

użytkownicy
Nie przejmujcie się brakiem polskich czołgów! Jak wyjdzie world of politics My będziemy mieli drzewko Pis-u (kaczyński tier X ), PO (Tusk X turbo OP ) i wiadomo drzewko palikota też powstanie a tacy Niemcy czy Francuzi będą musieli zadowolić się wspólnym drzewkiem gdzie tylko liczyliby się Angela Merkel i Sarkozy ale to i tak tylko na ESL-a chyba bo to twardo głowi jak t32 :P

Giray
Napisany 14 Paź. 2012 - 13:53

użytkownicy
Jakby nie było ten "P" jest bardziej realny niż E-50M ;)który jest w WoT

Wpis został usunięty przez wortalowe służby porządkowe.

mickey93
Napisany 14 Paź. 2012 - 20:48

użytkownicy
ok do VI tieru były by przed wojenne (te różne TP) na VII wskoczył by T-34-85 produkowany w Polsce (z uwagi na to że jakość wykonania w polsce była lepsza i wyszkolenie załóg to był by lepszy od radzieckiego pierwowzoru i można by go dać na VII tier) z VIII i IX tierem był by problem ale na X musiała by być T-55AM merida(bez niej nie ma mowy o polskim drzewku:P) ja tak bym widział polskie drzewko

ps to tylko moje przemyślenia

Wpis został usunięty przez wortalowe służby porządkowe.

Assire
Napisany 15 Paź. 2012 - 00:03

użytkownicy
@Giray: Nie jest ani troche bardziej realny.
Jedyne co tutaj jest o tym czołgu to rysunek rysowany przez kogoś kto nie ma zielonego pojęcia o perspektywie I propagandowy tekścik.
Poza tym, żeby napędzać "wałem kardanowym" 4 osobne bloki gąsienicowe potrzeba by albo 4 silników, albo zarąbiście skomplikowanych przekładni. O zawieszeniu które miało by wytrzymać 220 ton, już nie wspominając.
Tak mała wieża nie zmieściła by działa 155mm, a patrząc na umiejscowienie wieżyczek, ktoś chyba zapomniał o tym że trzeba jeszcze gdzieś zmieścić cały układ jezdny.
I jeszcze kawałek o jednostkach specjalnych. ROTFL. Błyskawiczne akcje wraz z 220 tonowym czołgiem jadącym 3km/h, zrzuconym wraz z komandosami z samolotu. Albo desant z szybowca, jak to brytole czynili. Tak, to jest to.
Moim zdaniem ten "projekt" to totalny fejk.

Borotix
Napisany 15 Paź. 2012 - 07:20

użytkownicy
Bosze widzisz i nie grzmisz!
Kolejny projekt jakiegoś gimbusa.
Co do przed wojennych projektów broni pancernej to powinni dać takie: http://www.pancerium.pl/polska-1919-1939/czolgi

A powojenne to głównie przeróbki licencyjne, a nie jakieś kaczki, lolface'y i inne duperele.

mickey93
Napisany 15 Paź. 2012 - 17:33

użytkownicy
@Borotix
nazywanie Lema gimbusem jest co najmniej nie na miejscu to po pierwsze
po 2 macie w grze mausy E-100 i inne niemieckie E-gówna i jakoś nikt nie ma problemu ze te czołgi ważą po 200 ton jest cała seria radzieckich objectów które naginają prawa fizyki a czepiacie się rysunku który nie jest projektem technicznym a jest zwykłą koncepcją
pochodzącą z czasów II WŚ! i to człowieka który z armią miał nie wiele wspólnego

dlatego zanim coś napiszecie to pomyślcie 20 razy bo teksty typu "wieża jest zbyt mała aby pomieścić działo 155mm" w tym przypadku brzmią strasznie idiotycznie

Assire
Napisany 15 Paź. 2012 - 18:30

użytkownicy
@mickey93
Idiotycznie powiadasz?
Czepiam się koncepcji, bo koncepcje kolesia który miał z armią niewiele wspólnego można wsadzić sobie w du... między bajki znaczy się. W przeciwieństwie do wosjkowych projektów technicznych.
Podaj mi jakikolwiek argument, który udowodni, że ta koncepcja ma sens i jest możliwa do realizacji. Ja podałem argumenty przeciw, Ty podaj argumenty za, skoro jej tak bronisz. Pomyślisz 20 razy, to może coś wymyślisz.

mickey93
Napisany 15 Paź. 2012 - 19:06

użytkownicy
zbudowali mausa? zbudowali to że był bezużyteczny to inna bajka w grze jest i ma się świetnie

"Czepiam się koncepcji, bo koncepcje kolesia który miał z armią niewiele wspólnego można wsadzić sobie w du... między bajki znaczy się. W przeciwieństwie do wosjkowych projektów technicznych."
jak patrzę na te wszystkie objecty to mam wrażenie że koncepcja Lema nie wiele odbiega od ich pomysłów. A w czasach II WŚ nawet projekty typu ratte mogły mieć według ludzi którzy to projektowali rację bytu bo niemcy amerykanie i rosjanie takie coś projektowali. Ta koncepcja jest starsza bodajże nawet od projektu mausa.Mało tego jestem w stanie stwierdzic że gdyby Lem by to wysłał do hitlera to teraz w grze zamiast mausa być mial coś podobnego do tego z rysunku

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.