kliknij aby powiększyć
1600x900 : 415 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
poprzednia12
Naklejki na czołgi

dna78
Edytowany 01 Wrze. 2012 - 08:18

użytkownicy
A gdzie gotycka czcionka z niemieckimi słowami? :-)
Pewnie nie można jej dać, bo to "propagowanie nazizmu", hahhh!
Myślę, że ci głupole, którzy mają jakieś "ale" do Polaków tylko dlatego, że są Polakami, będą mieli swój głupi "punkt odniesienia" w postaci flagi, ale nie znaczy to, że przypadków "polonus-killerstwa" będzie więcej. :-) Może się natomiast okazać, że to osiołki z biało-czerwonymi emblematami pokażą klasę i zaczną strzelać do Gwiazdy Dawida czy innych oznaczeń, bo "tak trzeba"... Najgorsi są pseudo-patrioci w grze, obawiam się ich poziomu, który wystawi nam kolejne świadectwo.
A, wracając do samego tematu: bardzo fajny pomysł, podoba mi się i na pewno z któregoś emblematu skorzystam! :-)

Jeszcze jedno: zauważyłem napis cyrylicą "IOSIF STALIN". Dlaczego nie ma "HERMANN GORING" albo "L SS AH" ? Wiem, że to podchwytliwe pytanie, ale, o ile mi wiadomo Koba był zbrodniarzem nie mniejszym od Adolfa i umieszczanie jego imienia na czołgu podchodzi chyba pod "propagowanie komunizmu".

A może ja się nie znam.................. ;-)

dbmat
Napisany 01 Wrze. 2012 - 10:09

użytkownicy
@dna78

Twoje pytanie słuszne, ale zapewne chodzi o to że jakiekolwiek propagowanie Nazizmu(symboli itp) w Rosji jest karane, a np symboli komunizmu już nie jest. Poza tym Rosjanie ciągle mają inne spojrzenie na I.S. niż reszta świata, dla nas A.H. = I.S. dla nich niedokońca.

Mały Różowy Maus
Napisany 01 Wrze. 2012 - 13:12

użytkownicy
@dna78

Poszukaj lepiej gotyku, jak nie widzisz. Ja tam znalazłem Danzig, Ostpreusen i Puma :)

dna78
Napisany 01 Wrze. 2012 - 18:24

użytkownicy
@ Mały Różowy Maus

:-) - kilka chwil po napisaniu swego posta zauważyłem wymienione przez Ciebie gotyckie nadruki, więc przyznaję Ci rację, coś tam jest. Ciekawi mnie natomiast, co oznaczają chińskie "krzaczki", ale na to pytanie pewnie tylko jakiś sinolog by mi odpowiedział :-) .

Walter_NovotnyPL
Edytowany 02 Wrze. 2012 - 08:49

użytkownicy
Niemieckie napisy znajdują się na tym obrazku, na którym nic nie widać. Całe szczęście na dole jest link do źródła a tam jest dobra jakość. Widzę nazwy niemieckich miejscowości. Chyba sobie zamontuję "Breslau"

poprzednia12

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.