kliknij aby powiększyć
1920x1080 : 264 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
Patch 0.8.0 - Pierwsze informacje

Michal1511
Napisany 03 Sie. 2012 - 13:49

użytkownicy
Mam nadzieję, że nigdy nie wprowadzą nowej fizyki, bo będzie to wielka katastrofa. Sam się zastanawiam czy nie zrezygnuje wtedy z gry. Jest ona tak nierealistyczna.

Jak napisał kolega wyżej kilka postów "jeszcze zatęsknimy za starą fizyką".

Pzdr

Sasilton
Napisany 03 Sie. 2012 - 14:18

użytkownicy
jaj uż kiedyś to pisałem
chciał bym tą fizyke w 50% by było można przejechać przez jakaś górkę ale nie można było spaść z 10 metrów i rozbić czołgu

yaroo_p
Napisany 03 Sie. 2012 - 15:19

użytkownicy
To co w taki razie jest bardziej naturalne wiszenie ze skały bez uszczerbku czy jeśli przesadzimy upadek z niej ?.
"Latające" lekie tanki to nie bajka to real.No tak ale ja jeszcze w wojsku byłem i poznałem smak poligonu i widziałem co potrafią takie maluchy przy prędkościach 50-70Km/h.Pewnie że nie zrobi tego Maus.

wirklit
Napisany 03 Sie. 2012 - 15:20

użytkownicy
IMO fizyka mogłaby tylko zlikwidować "zwisanie" z krawędzi, zacinanie się przy górkach (przejeżdżasz, a 5 cm dalej już się nie da - niewidoczna ściana) i przepychanie działających czołgów.
Skakanie przez górki, wpadanie w rozpadliny etc, to będzie piekło szczególnie, że czasem łapie straszny lag i pojazd bez kontroli jedzie kilkadziesiąt metrów...

Ps.: Wolałbym wcześniej uzupełnienie drzewek obecnych nacji i Brytyjczyków.

Faren
Edytowany 03 Sie. 2012 - 16:50

użytkownicy
Ja do tych co mają zastrzeżenia co do fizyki - na jakich mapach
niby czołgi mają się wywrócić? Na Cliff? Jasne, ale który kierowca czołgu w ogóle próbowałby zjeżdżać z pionowej ściany? Tam, gdzie są jakieś klify, są albo rzeki, albo dziury, do których nikt o zdrowych zmysłach by nie wjeżdżał.

Fizyka usuwa tylko cwaniakowanie strzelania z pionowej ściany. Ja
sam tak wielokrotnie zwisałem aby dopaść powolniejszego wroga (i
wyższego tierem).

Mam wrażenie (czytając niektóre posty, nie tutaj, ogólnie na
forach WoT), że pokutuje myślenie, iż fizyka doda: latające czołgi lekkkie, jeżdżące po pagórkach jak samochody policyjne podczas filmowych pościgów w San Francisko; że Mausy i inne ISy wspinać się będą jak Stallone w Na Krawędzi po górach i skakać z nich jak spiderman na inne czołgi.

Co wy palicie, albo przynajmniej skąd macie te domysły? Fizyka
testowana jest już długo, i na starych filmikach devsi testowali
zmienną grawitację i inne parametry, dlatego słynny leopard wykonał fikołka w powietrzu.
Przykro mi, ale to nie będzie devsów wina, jeśli grupa idiotów po
komunii będzie chciała spróbować przefrunąć rozpadlinę swoim ciężkim czołgiem, bo w Speed Keanu przeleciał taką autobusem.

Trza tylko dodać kolejne odznaczenie, Nagrodę Darwina.

A na poważnie, zakładam, że niezbyt duża grupa graczy od razu rzuci się do testowania fizyki. Ci sprytniejsi nadal będą korzystać ze swoich sprawdzonych ścieżek, a nie bawić się w sfruwanie ze skarpy. Wg mnie fizyka w znaczący sposób przysłuży się TDkom, SPG i lekkim, którzy będą wypatrywać wroga z niedostępnych miejsc.

I jeszcze jedno, nie ma większej frajdy, jak idiota kierujący ciężki czołg, który próbuje się wspiąć po pionowej ścianie (przez położenie nie jest w stanie prowadzić ognia, sam zaś odsłania swój najsłabszy punkt)

Odblokowanie krawędzi jest o niebo lepsze, niż zablokowanie się na "równej" ścianie.

Ciekaw jestem, jak zachowa się przy tym zawieszenie, czy będzie sztywne czy da wrażenie amortyzacji pojazdu.

dna78
Napisany 03 Sie. 2012 - 17:02

użytkownicy
Pytanie, co TAK NAPRAWDĘ oznacza owa "fizyka"? Jeśli to, o czym pisze kol. wirklit, to ja jestem zdecydowanie na "TAK" - mam powyżej uszu zwisających jak cycki starej Murzynki francuskich mikrotanków, bijących mnie po głowie na Kopalniach, wycofywania się na wstecznym poza zasięg artylerii tak, że czołg wisi nad krawędzią urwiska, ale spaść nie chce, zahaczania jedną gąsienicą o mały kamyk, z którego już nie da się zjechać... Niech durnie sobie spadają w przepaście jak szyszki, przed takimi ludźmi żadna fizyka nie ochroni... Co za różnica, czy wpadnie w czeluść piekielną czy pojedzie rushem przez środek planszy? ;-)

Co do lagów - nie widzę różnicy między niekontrolowaną jazdą w stronę dziury a tak samo niekontrolowanym "lag-drive'm" prosto pod lufy przyczajonego wroga, co mi się niejednokrotnie przydarzyło.

Taka fizyka na pewno uatrakcyjni grę - niejedna sytuacja wprawi nas w osłupienie i mapy trzeba będzie poznawać na nowo, co mnie cieszy!
Pożyjemy, zobaczymy...
W każdym razie wolę to, niż wciąż nowe czołgi, jest ich już wystarczająco dużo. :-) :-) :-)

Giray
Edytowany 03 Sie. 2012 - 17:25

użytkownicy
Racja, ale myśle że chodzi o coś innego, a mianowicie blokowanie się czołgów na krawędziach. Na pewno każdy się z tym zetknął. Nie zawsze da sie kohoś wyminąć czy zmieścić na zakręcięi wjeżdza się w krawędź. Pół biedy jak się da wyjechać, gorzej jak się pojazd nam tam przyblokuje,bo i takie rzeczy się zdarzają. Gra będzie bardziej przyjazna gdy takie "kwiatki" zostaną usunięte.

Inna kwestia, z tego co tu wypisujecie widzę że malo kto ma tego swiadomość. Chodzi mi o ograniczone możliwości pokonywania wzniesień przez pojazdy gąsięnicowe. Jeżeli dodanie fizyki uwzględni ten aspekt to powinno być b. dobrze ;)

Elua
Napisany 03 Sie. 2012 - 17:49

użytkownicy
Nowa fizyka to jest tak samo potrzeba jak klaksony. Mam nadzieje ze nigdy jej nie wprowadzą.

vaker94
Napisany 03 Sie. 2012 - 18:06

użytkownicy
pamiętam, wszyscy podniecali się klaksonami, a jak weszły to nikt nie chciał -.-"

Scytian
Napisany 03 Sie. 2012 - 18:06

użytkownicy
To możesz porzucić nadzieje, nowa fizyka zostanie wprowadzona i dobrze, niezadowolone to mogą być chyba niektóre medy i lighty takie jak T-50-2.

Giray
Napisany 03 Sie. 2012 - 18:39

użytkownicy
powinni do T-50-2 spojlery dołozyć, wtedy powinien wyrabiac się na zakrętach, ale bedzie po tym a la wiejski tuning wyglądac :P

Scytian
Napisany 03 Sie. 2012 - 19:00

użytkownicy
Taaa... Jeszcze do tego palenie gum... znaczy się gąsienic. xD

kabat37
Napisany 03 Sie. 2012 - 19:38

użytkownicy
Panowie tak sie rozwodzicie nad wprowadzeniem fizyki jak by to było wydarzenie światowej wagi.Powiem od siebie tak:pozyjemy zobaczymy,mozliwe ze owa fizyka naprawde uatrakcyjni gre i poobserwujemy sobie ulegałki spadające z klifów.Bedzie niezły ubaw.

bager
Edytowany 03 Sie. 2012 - 19:54

użytkownicy
Macie tu filmik przedstawiający zmiany w wersji 8.0:

World of Tanks 8.0 - Video Preview

W skrócie:
- wprowadzenie nowej fizyki
- 10 map zostanie odnowionych (naturalniejszy wygląd, oświetlenie, fizyka), reszta map będzie przerobiona w późniejszym czasie
- poprawienie silnika graficznego (zmniejszenie wymagań gry)
- dodatnie możliwości ustawienia "ultra niskich detali" dla osób grających na starych komputerach lub laptopach.

Scytian
Napisany 03 Sie. 2012 - 21:24

użytkownicy
czyli jednak fizyka będzie: uff... Mapy po remaku nie wyglądają w końcu jak w grze 2000-2002 roku.

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.