kliknij aby powiększyć
2560x1600 : 1879 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Aktualności
1
Wargaming TV Bezpieczeństwo

Borotix
Napisany 22 Gru. 2011 - 12:39

użytkownicy
Dyskusja dotyczy aktualności ze strony głównej wortalu.
Aby zobaczyć jej zawartość przejdź pod ten link: http://world-of-tanks.eu/aktua...--wargaming-tv-bezpieczenstwo/

emils
Napisany 22 Gru. 2011 - 12:46

użytkownicy
"Piszemy mail do supportu, dostarczamy dowodów o tym że konto należy do nas i dalej postępujemy według otrzymanych instrukcji."

hahaha. Piszemy mail a w mailu zwrotnym dostajemy odpowiedź, że niestety trzeba lepiej pilnować konta a WG nie może nic z tym zrobić. Super :D

Qweaz
Napisany 22 Gru. 2011 - 12:47

użytkownicy
"Możemy odzyskać prawie całą wirtualną zawartość waszego konta, poza doświadczeniem załogi. Na tą chwile nie jest to możliwe, ale pracujemy nad tym."
LOL

Raptor
Napisany 22 Gru. 2011 - 13:34

użytkownicy
Wargaming.tv jedno, support drugie. Każde mówi co innego. Z tym, że na filmiku jest spoko a w rzeczywistości support ma nas w dupie i odprawia nas z kwitkiem bo nie mają możliwości/to nasza wina :D

ElektrykPolska
Napisany 22 Gru. 2011 - 13:42

użytkownicy
rozwiązanie? nie grać w WoT.

aryanek
Napisany 22 Gru. 2011 - 14:24

użytkownicy
Ciekawe ilu zarejestrowało się na forach i stronach związanych z WOT używając tego samego maila co do gry i wpisując to samo hasło...najczęściej jedno standardowe do wszystkiego :)

QBA
Napisany 22 Gru. 2011 - 14:35

użytkownicy
Od dawna gram (jak każdy pewnie) w gry przez sieć. Przeważnie masowe kradzieże kont były spowodowane jakimś błędem lub złym zabezpieczaniem gry przez ich twórców. Nie potrafią tego naprawić lub chociaż działać na korzyść klienta--> gracza. Jak już pisałem gram/grałem w wiele gier ale takich problemów to nie widziałem (jeżeli były to działali na korzyść gracza).

Borotix
Napisany 22 Gru. 2011 - 15:57

użytkownicy
Luźne podejście deweloperów do społeczności graczy wot :P

Ce47
Napisany 23 Gru. 2011 - 11:25

użytkownicy
z 95% kradzieży to błędy użytkowników, w tym dawanie haseł znajomym, logowania na stronach z 'cheatami', kompletny brak zabezpiecznia komputera (keyloggery, trojany itp)[co i tak jest już w może w góra 1% z tych 95%]

reszta to w niewielkim stopniu błedy w zabezpieczeniu serwerów, i niemożliwość odpowiedniego zabezpieczenia komputera - czyli włamania przez prawdziwych hakerów

te 75% osób, podane tutaj, co przekazują hasła to też zaniżona liczba

to, że WG praktycznie nic nie robi z 'kradzieżami' kont to jedna sprawa - nie kwestionuję, że ciężko z nimi dojśc do porozumienia

ale wina leży po stronie użytkowników
żaden haker nie będzie próbował wejść na konto pojedynczego użytkownika, jak już to są robione tylko masówki w włamaniem na serwer - czego zwykle nie wykorzystują by wchodzić na konta i sprzedawać czołgi

col_Kurtz
Edytowany 27 Gru. 2011 - 17:06

użytkownicy
Tak, tak... wina użytkowników. Ciekawe co na to Sony:D Z powodu włamania na serwer tego producenta i developera zamknięto bodaj na miesiąc Pirates of the Burning Sea Flying Labs ;) jak również padła "sieciówka" PlayStation ;) Gros włamań, to wina producenta i developera, niedostateczne zabezpieczenia z ich strony. Cały świat o tym pisał i pakował informacje w TV. Tego WG chyba nie widziało:D
A tak zmieniając temat na bardziej luźny, chyba drobny błąd się wkradł: 5:02 Teraz porozwijamy <-- chyba, porozmawiajmy powinno być:)

benek
Napisany 02 Sie. 2012 - 01:24

użytkownicy
Włamania mają miejsce w najbardziej strzeżonych instytucjach międzynarodowych.
Mogę rozegrać np. 10 tys. bitw bez kupowania złota , wysyłania sms-ów ale muszę mieć możliwość odzyskania konta dla którego poświęciłem tyle czasu .
Poprosili mnie o rachunki , nr. tel , kody itd co jest zupełnie niestosowne , bo gra jest darmowa i nie nakłada takiego obowiązku.
Skoro rok grasz na jednym kompie i ktoś ci się włamuje to po napisaniu ticketa ( właśnie z tego kompa na którym grałeś ) już wiedzą że jesteś jego właścicielem . Wtedy już tylko powinno się podać odp. na pytanie którym zabezpieczyłeś grę.

Posłałem skan ostatniego rachunku za golda na kwotę 400 zł , nr.tel z którego wysłałem parę sms-ów po 30zł każdy , charakterystyczny kod z wersji pudełkowej gry i komu przekazałem kod zaproszeniowy dodatkowo jestem dowódcą klanu ponad 50 osób , które w każdej chwili mogą potwierdzić moją tożsamość i co ?
Sprawa się ciągnie prawie tydzień , a oni proszą o większą liczbę rachunków i innych dowodów , że ja jestem właścicielem konta .

Życzę szczęścia tym , którzy w tej grze są anonimowi .

1

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.