Witam wszystkich w najbliższych dniach kupie IS 7 chciałbym się dowiedzieć jakie moduły zamontować myślę nad dosyłaczem systemem naprowadzania (słyszałem że wolno celuje) i wentylacją chciałbym też dowiedzieć się co wy o tym myślicie
1600x900 : 136 KB

Nasze forum World of Tanks
Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

użytkownicy
Dosyłacz i wentylacja jak najbardziej, ale zamiast naprowadzania lepiej na nim sprawdza się stabilizator pionowy. Mam taki zestaw wyposażenia na swoim i jestem zadowolony :)
użytkownicy
Dosyłacz, stabilizator i naprowadzanie. Wentylka zbyt mało daje, zwłaszcza jeśli chodzi o czas celowania. 0,3 sekundy ładowania dłużej ma małe znaczenie praktyczne, 0,3 sekundy celowania już jest wyraźnie widoczne.
użytkownicy
to zamiast wentylacji kupie stabilizator
i chciałbym się dowiedzieć jakie umiejętności na załodze bo IS 8 zostawiam z załogą
i chciałbym się dowiedzieć jakie umiejętności na załodze bo IS 8 zostawiam z załogą
użytkownicy
żarówka i naprawa na załogantach to podstawa dla HT,
użytkownicy
Co do wyższości naprowadzania nad wentylacją nie byłbym taki pewien. Wentylacja wypływa na umiejętności wszystkich załogantów, czyli poprawia zasięg widzenia (dowódca), szybkość celowania, celność i prędkość obrotu wieży (celowniczy), mobilność (kierowca), zasięg sygnału (radiooperator) no i oczywiście prędkość ładowania (dwóch ładowniczych). IS-7 ma kiepską celność i czas celowania, ale stabilizator w zupełności wystarczy, ponieważ nie jest to czołg snajperski tylko do walki na bliski dystans.
Co do perków to jako pierwsze żarówa i naprawa, a dalej wedle uznania, przydatne są hamowanie sprzęgłem, jazda terenowa (dla kierowcy) i strzał z biodra (celowniczy).
Co do perków to jako pierwsze żarówa i naprawa, a dalej wedle uznania, przydatne są hamowanie sprzęgłem, jazda terenowa (dla kierowcy) i strzał z biodra (celowniczy).
użytkownicy
dowódca - żarówka
kierowca - hamowanie sprzęgłem
celowniczy - strzał z biodra
radiooperator - ? ( naprawa )
kierowca - hamowanie sprzęgłem
celowniczy - strzał z biodra
radiooperator - ? ( naprawa )
użytkownicy
Proponuje sprawdzić na wot wiki ile konkretnie daje wenta na is7. Moim zdaniem nic nie daje.
użytkownicy
Dosyłacz i system naprowadzania (celowanie) to 100% konieczność na tym czołgu. Celownik w tym ruskim pojeździe zbiega się cholernie wolno ;).
Na 3 moduł można wziąć:
- Wentylację (polecam, jeśli chcemy połączyć z skillem Towarzysze Broni)
- Osłona przeciwodłamkowa - przed 8.6 absolutna konieczność (5 art na bitwę, stare dobre czasy xD), obecnie lepiej brać co innego, chociaż nie wiadomo, co za kilka patchy będzie się z artą działo ;).
- Stabilizator, wyjątkowo przydatny jak lubimy grać dynamicznie.
Co do umiejętności:
1. perk: dowódca 6 zmysł, reszta naprawa
2. perk: dowódca naprawa, celowniczy strzał z biodra, kierowca jazda terenowa\hamowanie sprzęgłem, radiooperator rozeznanie w sytuacji.
3. perk: towarzysze na wszystkich
Na 3 moduł można wziąć:
- Wentylację (polecam, jeśli chcemy połączyć z skillem Towarzysze Broni)
- Osłona przeciwodłamkowa - przed 8.6 absolutna konieczność (5 art na bitwę, stare dobre czasy xD), obecnie lepiej brać co innego, chociaż nie wiadomo, co za kilka patchy będzie się z artą działo ;).
- Stabilizator, wyjątkowo przydatny jak lubimy grać dynamicznie.
Co do umiejętności:
1. perk: dowódca 6 zmysł, reszta naprawa
2. perk: dowódca naprawa, celowniczy strzał z biodra, kierowca jazda terenowa\hamowanie sprzęgłem, radiooperator rozeznanie w sytuacji.
3. perk: towarzysze na wszystkich
użytkownicy
Osłony przeciwodłamkowej chyba nie zamontuje ponieważ jak gram teraz to arta max 4 na 100 bitew
z tymi umiejętnościami zrobie jak mówi dex1
a do modułów dosyłacz i stabilizator a co 3 nie wiem
z tymi umiejętnościami zrobie jak mówi dex1
a do modułów dosyłacz i stabilizator a co 3 nie wiem
użytkownicy
Dosyłacz
Stabilizator
Wentylacja
Grałem przez pewien czas z ulepszonym systemem naprowadzania zamiast wenty . Według mnie się to nie sprawdza . Powyższe zestawianie jest dla mnie optymalne.
Stabilizator
Wentylacja
Grałem przez pewien czas z ulepszonym systemem naprowadzania zamiast wenty . Według mnie się to nie sprawdza . Powyższe zestawianie jest dla mnie optymalne.
użytkownicy
Jakoś kolosalnie dużo to to nie jest, ale na pewno czuć i widać poprawione parametry czołgu.
@dex1
Ja raczej nie widzę sensu w dawaniu 'Towarzyszy broni' na 3 perk, ponieważ rzadko kiedy udaje się w ogóle skończyć ten trzeci, a Towarzysze muszą być na 100% aby działali. Na trzeci perk powinno dawać się cokolwiek czego "efekt działania zwiększa się wraz ze wzrostem poziomu umiejętności", a towarzyszy zawsze można dać poprzez resetowanie umiejętności załogi jak już będzie wystarczająco doświadczona.
@dex1
Ja raczej nie widzę sensu w dawaniu 'Towarzyszy broni' na 3 perk, ponieważ rzadko kiedy udaje się w ogóle skończyć ten trzeci, a Towarzysze muszą być na 100% aby działali. Na trzeci perk powinno dawać się cokolwiek czego "efekt działania zwiększa się wraz ze wzrostem poziomu umiejętności", a towarzyszy zawsze można dać poprzez resetowanie umiejętności załogi jak już będzie wystarczająco doświadczona.
użytkownicy
narazie będe szkolił 1 umiejętność do 3 kiedyś się dojdzie
na kw5 będe kończył 3
na kw5 będe kończył 3