kliknij aby powiększyć
1920x1080 : 388 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Strona główna  »   Forum  »  Pojazdy - ZSRR
1
Churchill III
Wszystko na temat Churchill III

marko
Napisany 15 Sty. 2013 - 19:08

użytkownicy
Warto kupić ten premium tank, jakie są zarobki itd.

Mentus
Napisany 15 Sty. 2013 - 20:24

użytkownicy
Warto ,ale tylko dla expienia załogi . Zarobki ma naprawdę niski . Za średnią bitwę 14 k , a po odjęciu kosztów to 11/12 k
Jest przyjemnym czołgiem . Jedyny słaby punkt to jego wieża . Poradzi sobie z każdym V tierem ,a nawet z VI , ale nie wszytkimi .

marko
Napisany 15 Sty. 2013 - 22:00

użytkownicy
Co to znaczy expienia ?.

Wujekhasz
Napisany 15 Sty. 2013 - 22:05

użytkownicy
Zdobywania doświadczenia. Ja wykorzystywałem go do przenoszenia doświadczenia by wykorzystać je w innych tankach. Jako początkujący gracz będziesz zadowolony. Exp to doświadczenie które wydajesz na udoskonalenie czołgu (radio, armata, wieża etc.) Mentus mówi o szkoleniu załogi gdy załoga jest już wyszkolona w 100% czy nawet mniej opłacalne jest od 90% możesz ją przenieść do innego czołgu bez straty ich doświadczenia po zapłaceniu za to złotem. Nie pamiętam ile :) bo rzadko korzystam z tej opcji :)

bigbastek
Napisany 16 Sty. 2013 - 06:35

użytkownicy
Wejdź sobie na stronę:
http://mwreplays.com/

tam znajdziesz dane na temat zarobków wszystkich czołgów przy widocznych danych z bitwy typu zadane obrażenia, konto premium itp.

Miłego przeglądania.

Franio
Edytowany 16 Sty. 2013 - 11:31

użytkownicy
Ja nie polecam, kupiłem kiedyś ten czołg jak był na promocji i było to moje najgorzej wydane 750 golda w ciągu roku mojej gry w WoT. Czołg ma praktycznie same wady. Jest niesamowicie wolny i mało mobilny, pancerz ma beznadziejny, w wieże przebijają go nawet 3 tiery. Na bliski dystans może i ma przewage nad medami 5 tieru i niżej, ale jak trafi na KV-1, T1 HT czy normalnego Churchilla, nie wspominając już o 6 tierach to jest wyłącznie free fragiem. Największa wada jednak to jego działo, co z tego, że szybko przeładowuje, skoro bardzo wolno skupia się na celu (skupia wolniej niż ładuje), więc szybkostrzelność z 2 sekund z kawałkiem przedłuża się do około 4. W pojedynkach z takim Kv-1 nie ma sensu walić bez pełnego skupienia, bo trzeba celować w weakspoty (przy beznadziejnej penetracji 110mm nie ma innego wyjścia). I kolejna sprawa. Duży RoF sprawia, że jesteśmy dłużej narażeni na ostrzał przeciwnika, a więc hp jeszcze szybciej wyparowuje. Zagrałem nim 100 meczów i poszedł za sreberka ;p

Z niskotierowych premium tanków dużo lepszy T-25 w tej samej cenie :) Bardzo szybki, lepsze działo i przy słabym MM można robić nim za scouta ;D

Churchill III za wygraną zarabia średnio 12-15k, a T-25 regularnie ponad 18k. (bez premki i na czysto)

WotXtier
Edytowany 18 Sty. 2013 - 16:57

użytkownicy
Grałem nim trochę i mam tylko jedno zdanie.Kogoś pojeba.. w WoT ze zrobił taki czołg.Bo on bardziej się nadaje na AA mobilne działo przeciwlotnicze niż na czołg.Na ten tier to ten czołg stoi w miejscu.O a na bunkier tez się nie nadaje bo za słaby pancerz ma.
To taki pogromca tieru I-III.Albo I-II.
T-25 to jest rakieta przy churchilu III.I T-25 ma działo które przebija.
Naciąganie kasy ten churchil III.Nigdy go nie kupie.Nie polecam.
Często widzę że bro po prostu zostawia ten czołg w bazie i robi co innego.

Mentus
Edytowany 18 Sty. 2013 - 20:11

użytkownicy
trzeba umieć nim grać . Potrafi rozwalić każdy czołg 5 tieru .
Kv-1 to rozwala bez problemu . Działo ma świetne na bliską odległość.
Pancerz jedynie na wieży słaby ,a reszta to nie do przebicia . Jedyny czołg którego się nim boje to stug .

Do expienia - zdobywania doświadczenia .

Franio
Edytowany 18 Sty. 2013 - 20:53

użytkownicy
Jak ogarnięty kierowca KV-1 to Churchill nie ma szans. Wystarczy, że lekko skontuje i nawet kadłub będzie te pestki odbijał ;p
Expienie załogi to chyba jedyne do czego się nadaje, bo ma te ukryte mnożniki, ale do zarabiania to nie ma sensu go używać :)
Poza tym słaby pancerz wieży sprawia, że przy pierwszym oberwaniu od razu pada dowódca albo ładowniczy a wtedy już jest po meczu.

Mentus
Napisany 20 Sty. 2013 - 11:09

użytkownicy
Ale z bliskiej odległości da rade każdemu. Pancerz ma świetny ,ale nie licząc wieży . Kv-1 jest łatwy do pokonania .

Franio
Napisany 21 Sty. 2013 - 09:29

użytkownicy
Nie będę się spierał, bo to już kwestia doświadczenia jakie kto wywiózł z pola bitwy ;p Ja akurat potyczki z Churchillem III siedząc w KV-1 wspominam bardzo dobrze... aż za dobrze ;p

1

Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.