kliknij aby powiększyć
1680x1050 : 629 KB
worldoftanks
Nasze forum World of Tanks

Ta strona używa Cookies. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Stosujemy je, aby ułatwić Tobie korzystanie z naszego serwisu. Pamiętaj, że w każdej chwili możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies w ustawieniach swojej przeglądarki internetowej.

world-of-tanks.eu
Wyniki Wielkiego Quizu Wortalu
kurkusmaximus, Środa, 21 listopada 2012, 11:37
Tagi: world of tanks, eu, quiz, nagrody, złoto, pytania, odpowiedzi, uczestnicy


Zakończyliśmy sprawdzanie nadesłanych przez Was odpowiedzi. Było ich aż 173! Sprawdzenie ich wszystkich zajęło nam sporo czasu, dlatego następnym razem przygotujemy odpowiedni skrypt-automat ;)

Podsumowanie:

  • 17 osób wysłało zgłoszenia, które nie były zgodne z regulaminem (np. dwie odpowiedzi, brak nicku, itp.)
  • nikomu nie udało się poprawnie odpowiedzieć na wszystkie zadane pytania
  • wiele osób poległo na zagadnieniach związanych z początkami WoT
  • kilka osób miało ponad 30 błędnych odpowiedzi
  • najszybszym uczestnikiem jest Vampir9610 (wysłał zgłoszenie 17 minut po starcie konkursu)
  • w godzinę po wystartowaniu nadesłaliście 43 maile, a do 17:00 było ich już 84

Oto zwycięzcy:

  1. Matti015 (2 błędne) - 3000 złota
  2. KonikGaB (2 błędne) - 2000 złota
  3. Slawekhi (3 błędne) - 1000 złota

Dzięki uprzejmości Wargaming.net dostaliśmy jeszcze jedną paczkę ze złotem, którą otrzymają kolejne osoby z najwyższymi wynikami:

  • maly_olej (3 błędne) - 1000 złota
  • Wykonc (3 błędne) - 1000 złota
  • cacko_z_dziurka (3 błędne) - 1000 złota
  • Cieply1910 (3 błędne) - 1000 złota
  • SAW_Mill (4 błędne) - 1000 złota
  • sukul (4 błędne) - 1000 złota
  • Hajamoto (4 błędne) - 1000 złota
  • piskor (4 błędne) - 1000 złota
  • everspl (4 błędne) - 1000 złota

Poprawne odpowiedzi (przekreślone = nie brane pod uwagę):

wersja krótka
1B 2A 3A 4B 5B 6X 7B 8A 9C 10B 11A 12C 13B 14B 15A 16C 17A 18B 19B 20A 21C 22C 23A 24B 25C 26C 27A 28X 29X 30A 31B 32C 33B 34X 35C 36C 37X 38A 39A 40C 41B 42X 43B 44C 45B 46B 47C 48A 49C 50B 51C 52X 53C 54A 55B 56B 57B 58C 59C 60A 61A 62C 63C 64C 65B 66A 67B 68A 69X 70B 71A 72B 73C 74C 75A

Poprawne odpowiedzi (przekreślone = nie brane pod uwagę):

wersja długa
1. Odznaczenia Kamikaze nie może zdobyć czołg:
a) T95
b) IS-7
c) GW Typ E

2. Niemiecki VK 2801 jest czołgiem:
a) Lekkim
b) Średnim
c) Ciężkim

3. Inna nazwa niszczyciela czołgów M36 Slugger to:
a) M36 Jackson
b) M36 Bradley
c) M36 Lance

4. Dawna nazwa Medalu Boeltera to:
a) Medal Hagena
b) Medal Wittmanna
c) Takiego medalu w ogóle nie było

5. Screenów którego zapowiedzianego niszczyciela czołgów w wersji premium jak dotąd uświadczyliśmy?
a) SU-103Y
b) SU-85I
c) SU-124-75

6. Który z poniższych eventów umożliwia nam ustrzelenie pojazdu, którym kieruje jeden z twórców gry?
a) Kill the Mod
b) Hunt us down
c) Kill the courier

7. Czy zakupiony kamuflaż na czołg daje bonus do ukrycia?
a) Daje podobny bonus, jak siatka maskująca
b) Daje bardzo niewielki bonus, ale tylko wtedy, jeśli jest adaptacyjny
c) Jest to tylko miły dla oka dodatek i nie daje żadnych bonusów

8. Czy kiedykolwiek zdobywane doświadczenie było mnożone razy 5 podczas wszystkich rozegranych bitew przez kilka dni?
a) Tak, miało to raz miejsce w wersji beta
b) Tego rodzaju mnożnik mogliśmy uświadczyć tylko i wyłącznie podczas specjalnych eventów, i to tylko za pierwszą wygraną bitwę
c) Nigdy w tej grze nie było tak wysokiego mnożnika – jedynie 2x i 3x podczas specjalnych eventów, i to tylko za pierwszą wygraną bitwę

9. Medal Knispela jest przyznawany za:
a) Uszkodzenia zadawane wrogom
b) Uszkodzenia, jakie my odniesiemy
c) Za zadanie i otrzymanie uszkodzeń

10. Czy tzw. „magazynki” mamy tylko w czołgach francuskich?
a) Tak, tylko u nich możemy je spotkać
b) Nie, w pojazdach innych nacji również one występują
c) W tej grze nie ma czegoś takiego

11. Jedynym czołgiem średnim, w którym nasze główne działo nie jest zamocowane na wieżyczce i zmusza nas to do obrotu całym pojazdem, to:
a) M3 Lee
b) VK 3601 (H)
c) D2

12. Niektóre czołgi w grze mają podobne do siebie nazwy, jak np. amerykański T34 i rosyjski T-34. Innym takim przykładem może być:
a) T92 i T-92
b) T14 i T-14
c) T28 i T-28

13. Który czołg z rodziny M4 otrzymali beta testerzy?
a) M4A3E2
b) M4A2E4
c) M4A3E8

14. Jedyną nie-francuską artylerią, która ma w pełni obracaną wieżę, jest:
a) SU-5
b) SU-26
c) SU-8

15. Teren których map na przestrzeni kolejnych aktualizacji nie otrzymał mocnego liftingu
a) Fishing Bay i Murovanka
b) Erlenberg i Komarin
c) Karelia i Mines

16. Który z poniższych czołgów zaliczany jest do pojazdów zdobycznych armii niemieckiej?
a) PzKpfw III
b) Wespe
c) PzKpfw 38 (t)

17. Która z poniższych map dotyczy walk na Łuku Kurskim?
a) Prokhorowka
b) Malinovka
c) Murovanka

18. W którym czołgu tieru 10-go istnieje możliwość odblokowania modułów?
a) T110E5
b) E-100
c) IS-7

19. Co się dzieje, kiedy wszyscy członkowie załogi naszego pojazdu są ranni?
a) Czołg działa, jednak wszystkie operacje na nim są wykonywane znacznie wolniej
b) Czołg zostaje całkowicie unieruchomiony i nic nie możemy nim robić
c) Czołg ulega automatycznemu zniszczeniu

20. Amunicja burząca w grze w porównaniu do pocisków przeciwpancernych:
a) Niszczy większy obszar budynku podatnego na zniszczenia
b) Niszczy taki sam obszar budynku podatnego na zniszczenia
c) Niszczy mniejszy obszar budynku podatnego na zniszczenia

21. Czy jeden czołg jest w stanie zdobyć wszystkie odznaczenia i medale dostępne w grze?
a) Teoretycznie da się tego dokonać jednym pojazdem
b) Jeden raczej nie, już prędzej za pomocą dwóch maszyn
c) Nie, medale są tak różnorodne, że na pewno nie jest to możliwe

22. Scoutowanie pasywne polega na:
a) Jak najszybszym wjechaniu na wrogą część mapy, by podświetlić jak największą ilość przeciwników (tzw. scout samobójca)
b) Ostrożnym jeżdżeniu i cyklicznym podświetlaniu wrogów, którzy będą celem dla reszty drużyny
c) Ustawieniu się w zaroślach, udawanie martwego i tylko podświetlanie nadjeżdżających przeciwników

23. Jaki najniższy tier osiągają czołgi ciężkie, a jaki najwyższy czołgi lekkie?
a) Czołgi ciężkie – 4 tier; Czołgi lekkie – 8 tier
b) Czołgi ciężkie – 5 tier; Czołgi lekkie – 7 tier
c) Czołgi ciężkie – 6 tier; Czołgi lekkie – 6 tier

24. Na której z poniższych map nie uświadczymy wraku samolotu?
a) Murovanka
b) Erlenberg
c) Arctic Region (Koło Podbiegunowe)

25. Która z poniższych artylerii posiada największy kąt przesunięcia działa bez obracana całego pojazdu?
a) SU-8
b) M12
c) GW Panther

26. Ile zapasowych części gąsienic znajduje się na czołgu VK 4502(P) Ausf. B?
a) Na czołgu nie ma zapasowych części gąsienic
b) Możemy zobaczyć tylko cztery takie części
c) Możemy się doliczyć aż sześciu części gąsienic

27. Który z poniższych materiałów eksploatacyjnych, które wpływają na moc silnika, może owy silnik również uszkodzić?
a) Removed Speed Governor (Ogranicznik)
b) 100-Octane Gasoline
c) 105-Octane Gasoline

28. Inna nazwa rosyjskiego czołgu T-34 to:
a) A-34
a) Object 34
c) Ten czołg nie posiada żadnej innej nazwy

29. Ile początkowych miejsc w koszarach ma każdy z graczy?
a) 5
b) 12
c) 16

30. Jeżeli wymienimy 50 sztuk golda na kredyty, to ile ich otrzymamy?
a) 20 000
b) 25 000
c) 40 000

31. Po czym nie możemy poznać lokalizacji wrogiej artylerii, szukając jej w widoku artyleryjskim?
a) Po śladach zniszczeń terenu i przedmiotów
b) Po śladach gąsienic
c) Po śladach wystrzałów pocisków

32. Działo którego czołgu zdobyło miano legendarnego „trollguna”?
a) SU-100
b) T-34-85
c) KW-2

33. Który z poniższych czołgów nie był dołączony do pre-ordera gry?
a) M6A2E1
b) PzKpfw V-IV Alpha
c) A-32

34. Na której z poniższych artylerii możemy zamontować wentylację?
a) S-51
b) GW Panther
c) M12

35. Jaki czołg z gry znajdziemy zarówno w nacji USA, jak i ZSRR?
a) T34
b) T-28
c) M3 Stuart

36. Na którym z poniższych rosyjskich czołgów nie możemy wynaleźć działa 107mm?
a) KW-2
b) KW-4
c) KW-5

37. Ile jest statusów bohatera bitwy, których nie możemy otrzymać pośmiertnie?
a) Tylko jeden
b) Dwa
a) Aż trzy

38. Który z pierwszo-tierowych czołgów okazuje się być najszybszym (największa prędkość maksymalna?
a) T1 Cunningham
b) MS-1
c) Leichttraktor

39. Na której z poniższych map nie spotkamy RenaultFT (zakładając, że nie gra w plutonie)?
a) Murovance
b) Malinovce
c) Mines (Kopalnie)

40. Jeżeli zginie dowódca naszego czołgu, to:
a) Nie możemy dalej jechać
b) Nie jesteśmy w stanie podświetlać przeciwników
c) Reszta załogi pracuje mniej efektywnie

41. Najmniejszym z poniższych czołgów przeznaczonych do scoutowania jest:
a) T-50
b) PzKpfw II Luchs
c) M24 Chaffee

42. Która z wymienionych rzeczy nie jest w stanie nas osłonić przed wrogimi pociskami?
a) Zniszczone wagony
b) Zniszczone czołgi
c) Zniszczone samoloty

43. Odznaczenie Tank Hunter (Łowca Czołgów) jest przyznawane za niszczenie pojazdów, których miano zawiera nazwę zwierzęcia. Eliminacja jakiego czołgu-kota nie pomoże nam w zdobyciu tego medalu?
a) Jagdpanther
b) VK 1602 Leopard
c) GW Tiger

44. Ile maksymalnie pojazdów dziennie możemy sprzedać?
a) Tyle, ile chcemy
b) Tylko 3 czołgi
c) 5 czołgów to maksimum

45. Jaki amerykański czołg średni był w beta teście, a potem został usunięty z drzewka?
a) T6
b) T23
c) M3A1 Lee

46. "Weakspot" to:
a) Niezbyt dobre miejsce, w którym możemy się ustawić swoim pojazdem
b) Element na czołgu, który jest podatniejszy na przebicia
c) Miejsce stacjonarne dla scouta, gdzie jest ukryty i zarazem aktywnie podświetla przeciwników

47. Tzw. „ślepa drużyna” to taka, która:
a) Nie posiada na swoich czołgach radia o odpowiednim zasięgu
b) Straciła artylerię i nie może obserwować zmian terenu za pomocą widoku artyleryjskiego
c) Straciła lub nie ma w teamie dobrego scouta

48. Credit Maker to:
a) Czołg, którym jest łatwiej zarabiać spore sumy kredytów
b) Jedno z odznaczeń, przyznawane za zdobycie określonej ilości kredytów
c) System zamiany złota na kredyty

49. Rozwinięcie skrótu OTM to:
a) Out of The Money – wydanie wszystkich kredytów na zakup czołgu
b) On The Mark – zgadzanie się z resztą teamu co do taktyki na danej mapie
c) Over Target Markers – nazwa jednej z modyfikacji do World of Tanks

50. Jeśli dwa atakujące klany są na etapie finału walki o prowincję startową i bitwa zakończyła się remisem, to:
a) Bitwa jest powtórzona, by móc wyłonić klan, który zmierzy się z właścicielem prowincji
b) Obie drużyny odpadają, a właściciel prowincji nie jest zmuszony do jej obrony tego dnia
c) Wygrywa drużyna, w której w chwili zremisowania zostało więcej "żywych" czołgów

51. Obecnie przy flagach znajdują się pakunki, które pośrednio chronią nas przed ostrzałem. Czy tak było zawsze?
a) Tak, w tej kwestii Wargaming nigdy nie wprowadzał żadnych zmian
b) Kiedyś zamiast pakunków koło flagi, na każdej mapie umiejscowiony był niezniszczalny, żelbetonowy bunkier, za którym mogliśmy się schować
c) Przed wprowadzeniem pakunków w okręgu bazy znajdowała się tylko i wyłącznie flaga

52. Zrobienie z siebie „żywej tarczy” (grając czołgiem ciężkim i mając 100% życia) najbardziej przyczyni się do zwtcięstwa w przypadku:
a) Ustawienia się w poprzek w uliczce, by reszta teamu wykorzystała nas jako osłonę
b) Ustawienia się w poprzek przed członkiem drużyny podczas przejmowania bazy, by nie dopuścić do zredukowania licznika capowania
c) Ustawienia się w poprzek w wąskiej uliczce, by zablokować przejazd

53. Medal Abramsa zdobywamy:
a) Wygrywając bitwy
b) Jeśli przetrwamy na polach bitew niezależnie od ich wyniku
c) Tylko jeśli wygramy bitwy i udało się nam w nich przetrwać

54. Object 212 jest artylerią na podwoziu:
a) KW
b) IS
c) IS-3

55. Churchill jest czołgiem:
a) Wsparcia
b) Wsparcia piechoty
c) Typowo ofensywnym

56. Pierwsze dwie cyfry w nazwie czołgu VK 3001 (P) mówią o:
a) Numerze serii
b) Wadze czołgu (w tonach)
c) Numerze projektu

57. Której z poniższych nacji nie było w początkowej fazie gry?
a) Niemieckiej
b) Amerykańskiej
c) Radzieckiej

58. Czy PzKpfw IV posiadana jakieś wersje premium?
a) Nie, jest to tylko wyłącznie czołg w normalnym drzewku
b) Tak, jedną wersję
c) Tak, aż dwie wersje

59. Ile jest w chwili obecnej średnich czołgów premium ósmego tieru?
a) Nie ma ani jednego
b) Jest tylko jeden
c) Są dwa czołgi średnie

60. Przed wprowadzeniem do gry radzieckiej artylerii Obj. 212, najwyższym tierowo niemieckim SPG był:
a) Hummel
b) GW Panther
c) GW Tiger

61. Która wersja T110 nie ma obracanej wieży?
a) T110E3
b) T110E4
c) T110E5

62. Ile mamy wszystkich wersji czołgu KW w grze? (nie licząc testowych.)
a) 6
b) 8
c) 7

63. Którego z poniższych chińskich pojazdów nie ma póki co na serwerze europejskim?
a) Typ 59
b) Typ 62
c) WZ-111

64. Ile w chwili obecnej mamy aktywnych (możliwych do zdobycia) "epickich" medali?
a) 17
b) 18
c) 19

65. Literka K w nazwie jednego z czołgów KW posiadała inną czcionkę. Który to był model?
a) KW-3
b) KW-4
c) KW-5

66. Czy do zdobycia głównego odznaczenia Ekspert wymagane jest zniszczenie również czołgów premium?
a) Nie, liczą się tylko zwykłe czołgi
b) Tak, ale tylko te aktualnie dostępne w sklepie
c) Tak, ale tylko te, które były dostępne na serwerze europejskim

67. W którym z poniższych odznaczeń nie zaszły zmiany w wymogach?
a) Medal Ławrinienki
b) Medal Kaya
c) Medal Abramsa

68. Który z poniższych czołgów premium jest tieru trzeciego?
a) PzKpfw S35 739 (f)
b) PzKpfw 38H735 (f)
c) PzKpfw B2 740 (f)

69. Ile jest w chwili obecnej dostępnych na serwerze europejskim niszczycieli czołgów w wersji premium?
a) Tylko dwa
b) Póki co trzy
c) Na razie są cztery

70. Który z poniższych pojazdów nie został jeszcze czołgiem miesiąca?
a) M6
b) KW-2
c) Marder II

71. W chwili pojawienia się niszczycieli czołgów i czołgów średnich 10 tieru, jaki dodatkowy czołg średni otrzymała nacja francuska?
a) Żadnego
b) Kolejną odmianę czołgu Bat Chatillon
c) Nowy czołg z serii AMX

72. Która z poniższych map była dostępna najdłużej w bitwach randomowych?
a) Swamp (Bagna)
b) Komarin (Komaryn)
c) Dragon Ridge (Smocza grań)

73. Na jakiej mapie możemy zobaczyć latające samoloty?
a) Mines (Kopalnie)
b) Murovanka
c) Airfield (Lotnisko)

74. Który niemiecki czołg posiada inny podstawowy kolor od pozostałych?
a) T-15
b) VK 3001 (P)
c) Panther-M10

75. Który z poniższych ciężkich czołgów premium nie był dostępny w becie?
a) T34
b) T14
c) Churchill
Źródło: własne

Dyskusja
Phobya
Napisany 21 listopada 2012 - 11:54
#1

użytkownicy
64. Ile w chwili obecnej mamy aktywnych (możliwych do zdobycia) "epickich" medali?
a) 17
b) 18
c) 19

mozecie je wymienic ? rozwinac ta odpowiedz ? wedlug wot wiki jest ich 18, dwa plutonowe zaliczane sa wedlug wiki do tzw: battle achievements, poza tym z nimi bylo by 20 wiec i tak takiej odpowiedzi nie ma.

Gryglus
Napisany 21 listopada 2012 - 11:58
#2

użytkownicy
Gratuluję wszystkim zwycięzcom :)

Eomi
Edytowany 21 listopada 2012 - 12:13
#3

użytkownicy
Może wliczony został medal Biolter? Już niedostepny?

I też gratuluję, nawet nie wziąłem udziału, czułem, że są tu więksi wyjadacze niż ja ;)

Phobya
Napisany 21 listopada 2012 - 12:16
#4

użytkownicy
No wlasnie takie mam podejrzenia, w moim przypadku to i tak pewnie nic nie zmienia :D ale po prostu lubie jak cos jest robione porzadnie, a tu sporo pytan wykreslonych, gdzie indziej watpliwosci...

WiewiorNH
Napisany 21 listopada 2012 - 12:47
#5

użytkownicy
@Eomi Tak tyle, że w pytaniu jest wyraźnie napisane, że chodzi o aktywne medale a Bioltera nie można zdobyć.

Phobya
Napisany 21 listopada 2012 - 15:38
#6

użytkownicy
Kurkus nie rob wiochy, i nie kasuj komentarzy, tylko po to zeby zatuszowac wszelkie kontrowersje, bledy w odpowiedziach, itp. Tylko po prostu lepiej sie przyznaj w imieniu wszystkich zaangazowanych w konkurs do problemow, powiedz ze teraz nie wiele da sie juz zrobic/zmienic, i wyraz przekonanie, ze nastepnym razem sie bardziej przylozycie, bo teraz to juz wypadacie blado nawet na tle wg. ps mam screena z wczesniej bo spodziewalem sie takich akcji po tobie, redaktorzyno ty mizerna ;) a jak tutaj sie nie wypowiem, bo dostane bana, to zawsze wklej sie go gdzies indziej ;) takze nie zatuszujesz tego.

Gryglus
Napisany 21 listopada 2012 - 16:15
#7

użytkownicy
Też chciałem zapytać gdzie są komentarze, ale wolałem sobie odpuścić, żeby nie dostać bana. No ale skoro już się znalazł jakiś odważny to popieram Phobya ;)

kwiatek
Napisany 21 listopada 2012 - 16:33
#8

użytkownicy
Jeżeli przy sprawdzaniu odpowiedzi zauważyłem, że wpisałem np 44.B a następnie zamiast 45.A dałem 44.A to też odpowiedzi zostały anulowane?

mega
Napisany 21 listopada 2012 - 16:36
#9

użytkownicy
Bardzo nie jasne odpowiedzi , i czas to nie był quiz na pewno ci co mieli po 2 błędy wbijali na wikipedi , pytali się kolegów wg itr. by wydobyć odpowiedzi tak też umiem.

mickey93
Napisany 21 listopada 2012 - 16:37
#10

użytkownicy
hehe a myślałem że redaktorzy ego portalu działają na innych zasadach niż WG.(no chyba ze warunkiem dostania przydziału golda było zastosowanie się do "wskazówek" WG)

Sasilton
Napisany 21 listopada 2012 - 17:03
#11

użytkownicy
pytanie co do pytania 19 :D
czy naprawdę czołg jest unieruchamiany jak każdy jest na "pomarańczowo"?Bo chyba o to chodzi a nie jak wtedy gdy są na "czerwono" nie?Bo mam wątpliwość czy to pytanie jest poprawne bo w pytaniu 40 jest już o zabiciu dowódcy wiec tu wiem że chodzi o "czerwonego"

Berni90PL
Napisany 21 listopada 2012 - 17:13
#12

użytkownicy
Jest to rzadka sytuacja ale się zdarza. W momencie kiedy wszyscy Twoi załoganci są zranieni wtedy nie możesz już sterować czołgiem czyli jak byś był zniszczony.

Matti
Edytowany 21 listopada 2012 - 17:57
#13

użytkownicy
@mega tak dla twojego świętego spokoju odpowiem Ci jaki był mój przepis na sukces, bo widzę, że z zazdrości nie mogłeś się powstrzymać od uszczypliwego komentarza.
Gram w WoTa od bety rosyjskiej, więc to jest jakieś 2,5 roku. Często modyfikowałem pliki, bawiłem się w pierwsze spolszczenie WoTa wraz z kilkoma innymi osobami, brałem udział w pisaniu wiki WoTa. Poza tym jednak grałem i gram w niego ponad 2,5 roku od wersji 0.2.2 (lub coś koło tego), dlatego znam go od podszewki. Moje hobby to militaria i II WŚ - na około 90% pytań udzieliłem poprawnej odpowiedzi bez zaglądania do czegokolwiek. Oczywiście były pytania przy których musiałem się zatrzymać, pomyśleć i sprawdzić.
Niestety, jak to w Polsce zwykle bywa, znalazła się osoba, której przeszkadzało, że sama nie wygrała. Tak to już jest, zdążyłem się przyzwyczaić, aczkolwiek pozwoliłem sobie napisać tutaj posta.

Dzięki za zorganizowanie konkursu. Był to pierwszy i mam nadzieję nie ostatni. Nie wszystko działało jak należy ale to jest normalne.
Wejście np. na front PzKpfw. V Panther na front też wiązało się z wieloma klęskami i niepowodzeniami, a jednak okazały się one dobrymi czołgami (jeśli nie najlepszymi) po wprowadzeniu niezbędnych modyfikacji. Myślę, że z konkursami na WORTALU powinna wiązać się podobna historia. Z czasem staną się lepsze jeśli tylko wybaczymy im "błędy młodości".

PS: Skoro wiedziałeś i umiałeś wydobyć informacje to dlaczego tego nie zrobiłeś ? To jest pytanie retoryczne. Nie odpowiadaj na nie na forum. Mam nadzieję, że większość osób zrozumie mój przekaz.
Pozdrawiam,
Matti015

Fett11
Edytowany 21 listopada 2012 - 18:01
#14

redaktorzy
"28. Inna nazwa rosyjskiego czołgu T-34 to:
a) A-34
b) Object 34
c) Ten czołg nie posiada żadnej innej nazwy"


Większość z Was wybrała odpowiedź C (mimo iż pytanie było anulowane). Dla ciekawostki powiem, że poprawna odpowiedź to A. ;)

Co do pewnych komentarzy - na razie się wstrzymam od napisania czegoś, ale tylko do czasu.

Assire
Napisany 21 listopada 2012 - 18:21
#15

użytkownicy
Nie wiem czy zauważyliście, zapewne nie, że przez pewien czas, niezależnie od ilości komentarzy na głownej przy tym tekście wisiało "Komentarzy: 0". Więc nie ma tu usuwania a raczej coś z serwerem. Przy tym zniknęły nie tylko narzekania ale i parę gratulacji dla zwycięzców.

@mega: A bronił Ci ktoś sprawdzać na wiki czy innych stronach? Pokaż mi ten punkt regulaminu gdzie tego zabraniają. A co do niejasności, dla mnie wszystko było jasne, poza pytaniem o żywą tarczę i rannych załogantów, ale to ostatnie tylko za pierwszym przeczytaniem. Więc sorry, ale po takim tekście wniosek jest jeden - nie umiesz czytać ze zrozumieniem.

Nie rozumiem tylko dlaczego tacy ludzie jak Phobya od jedzie po Kurkusie i wyzywa, zamiast normalnie i po ludzku zapytać czemu komentarze poznikały. Więc Phobya, nie rób wiochy, człowieczyno Ty mizerna, tylko najpierw zapytaj po ludzku. Ale cóż, niektórzy głupoty i swego chlewu nie zatuszują..
Więcej się takich nazbiera, to redakcja sprawę oleje i nie będzie się zajmowała rozdawaniem golda, bo po co mają dawać się zbluzgać.

Matti
Edytowany 21 listopada 2012 - 18:44
#16

użytkownicy
@Fett11: posiadam kopie oryginalnych dokumentów dotyczących T-34 (przetłumaczone rzecz jasna na angielski, jeszcze nie nauczyłem się języka rosyjskiego ;D) i nie miał on innej nazwy. A-34 to prototyp T-34 posiadający odmienne parametry i różni się od pierwsze produkcyjnej tetki paroma szczegółami, których nie będę wypisywał, bo musiałbym zajrzeć do tych dokumentów. Z resztą kiedyś jakiś deweloper WoTa w jamkimś wywiadzie został zapytany o to jakiego czołgu brakuje mu najbarziej w grze i on stwierdził, że właśnie jest nim A-34, czyli "niedoszła" T-34-ka.

Nie można zatem powiedzieć, że jest to inna nazwa T-34, ponieważ w gruncie rzeczy były to dwa inne czołgi.

Sasilton
Napisany 21 listopada 2012 - 19:37
#17

użytkownicy
no dokładnie
nawet na wiki pisze że A-34 to prototyp

kurkusmaximus
Napisany 21 listopada 2012 - 20:15
#18

administracja
Wystąpił jakiś błąd w CMS, który to po opublikowaniu treści na stronie i jej ukryciu, a następnie zdublowaniu ukrytej treści i ponownej jej publikacji, pobierał/przypisywał komentarze do tej pierwszej. Jako, że byłem w robocie, to na szybko załatałem problem i nie miałem czasu na ręczne przeniesienie komentarzy. Teraz na początku powinny pojawić się zagubione komentarze.

Ostatnio, robimy sporo faili - i tych redaktorskich i technicznych - ale nie bijcie nas bez powodu :]

Berni90PL
Napisany 21 listopada 2012 - 20:22
#19

użytkownicy
A tak przy okazji, nadal jest ten błąd 404 po tym jak napisze post mi wyskakuje. Post się ukazuje ale mi nie wraca do miejsca, w którym pisałem tylko wyświetla się ten błąd

Fett11
Edytowany 21 listopada 2012 - 21:31
#20

redaktorzy
"Nie można zatem powiedzieć, że jest to inna nazwa T-34, ponieważ w gruncie rzeczy były to dwa inne czołgi. "

W takim razie książka historyczna, którą kupiłem kilka miesięcy temu, podaje błędne informacje. :) A więc dobrze, że pytanie zostało wykreślone.

Matti
Napisany 21 listopada 2012 - 21:33
#21

użytkownicy
Fett11 jeśli znajdę trochę czasu podeślę Ci na PW cytat z tej monografii.

mickey93
Napisany 21 listopada 2012 - 21:56
#22

użytkownicy
jutro public test 0.8.2
http://worldoftanks.eu/news/4732-public-test-version-82-pl/

Assire
Napisany 21 listopada 2012 - 21:59
#23

użytkownicy
Tak swoją drogą:

http://img211.imageshack.us/img211/1570/99954026.jpg

data wysłania wraz z godziną ;)

KruczoCzarny
Napisany 21 listopada 2012 - 22:15
#24

administracja
@Phobya, to nie było miłe. Naprawdę jeszcze się nie przekonaliście, że jesteśmy wobec Was całkowicie uczciwi? Jasne, zdarzają się faile, za które zawsze przepraszamy, ale tuszować czegokolwiek nigdy nie zamierzaliśmy i nie planujemy.

mickey93
Napisany 21 listopada 2012 - 22:24
#25

użytkownicy
@kruczy nie żebym kogoś bronił ale to dziwnie wyglądało pojawiają się posty z wątpliwościami i zarzutami i po pewnym czasie ot tak znikają zupełnie jak u WG :D

Phobya
Napisany 21 listopada 2012 - 22:39
#26

użytkownicy
dobra mniejsza o to ze sie pojawiaja znikaja itp, ale czemu znowu zaslona dymna i zmiana tematu ? czemu nie ustosunkuja sie jakos do sedna sprawy ? od razu by bylo wszystko jasne. Jesli ktos przegapil, powtorze: pytanie bodaj 64, czemu odpowiedz to 19 ? ustosunkujcie sie do tego jakos, wymiencie te medale, poniewaz wedlug wot wiki jest tych medali 18. 19 jest ich razem z biolterem, ktorego juz zdobyc nie mozna, a jak jasno stoi w pytaniu, musza to byc osiagniecia wciaz "do nabycia". Jakbyscie byli uczciwi to jakies pare godzin temu wasza oficjalna odpowiedz powinna brzmiec: Nie, nie ma tam bledu ( i na przyklad wymienienie tych medali) / tak jest tam blad, przyznajemy sie, ale niestety nic juz sie nie da zrobic. I tyle.

Hedzik
Napisany 21 listopada 2012 - 23:31
#27

użytkownicy
hmm..
Mam 1 błąd i nic nie wygrałem.

Fett11
Napisany 22 listopada 2012 - 00:05
#28

redaktorzy
W pytaniu 64 rzeczywiście wkradł się błąd w odpowiedziach. Medal Boltera nie był brany pod uwagę, za to "plutonowe" medale już tak - w grze zalicza je jako epickie. Osobom, które zaznaczyły C), zaliczano odpowiedź jako poprawną. (Czyli w sumie jest 20 medali.)

Z naszej strony możemy tylko przeprosić za tyle błędów w pytaniach - były one wertowane kilkanaście razy przed wstawieniem, sporo błędów było usuniętych i poprawionych, jednakże to nie uchroniło nas przed pojawieniem się innych przeciwności. W chwili publikacji unieważniliśmy kilka pytań, jednakże to zostało pominięte.
Jeszcze raz przepraszamy za utrudnienia i mamy nadzieję, że w przyszłości wszystko pójdzie sprawniej, jeśli ponownie będziemy coś organizować.

Ze swojej strony gratuluję zwycięzcom wiedzy - nawet 1000 golda drogą nie chodzi.
Mimo pewnych problemów liczymy na to, że konkurs się Wam podobał.

kurkusmaximus
Napisany 22 listopada 2012 - 00:07
#29

administracja
@Hedzik, nie wygrałeś bo masz 5.
Pozdrawiam!

Hedzik
Napisany 22 listopada 2012 - 00:23
#30

użytkownicy
Mogę prosić o numery tych pytań?
Pozdrawiam

Vampir9610
Napisany 22 listopada 2012 - 09:23
#31

użytkownicy
Moge wiedzieć ile błędów popełniłem? :D

kurkusmaximus
Napisany 22 listopada 2012 - 11:41
#32

administracja
@Hedzik, 24,58,59,65,67
@Vampir9610, masz podane odpowiedzi możesz sam sprawdzić (7)

jkop
Napisany 22 listopada 2012 - 12:32
#33

użytkownicy
w odpowiedziach sa bledy, co najmniej 2, do kolejnych 2 mam watpliwosci ale nie chce mi sie szukac bo to i tak juz bez znaczenia

KruczoCzarny
Napisany 22 listopada 2012 - 14:16
#34

administracja
Konkrety Panowie i Panie, konkrety. Pytania powstawały na przestrzeni pewnego czasu i przez zmiany wprowadzone przez WG niestety wkradły się błędy, nawet pomimo sprawdzenia ich przez kilka osób tuż przed wysłaniem :/

mickey93
Napisany 22 listopada 2012 - 17:44
#35

użytkownicy
a morał z tej historii taki że w przyszłości trzeba by precyzować pytania :P


Zabrania się kopiowania, zmieniania i rozpowszechniania zawartości wortalu bez uprzednio otrzymanej zgody od redakcji.
Projekt i wykonanie strony ArtCoders © 2010 r.